Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 2 (2023) (série)


Co kdyby... Kapitánka Carterová bojovala s Hydra Stomperem (S02E05)

(epizoda)
  • USA What If... Captain Carter Fought the Hydra Stomper? (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitánka Carterová se během mise na záchranu Steva Rogerse dostane do střetu s novými nepřáteli. (Disney+)

Recenze (22)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik možností do jakých událostí se vrátit a pozměnit je a přesto se tvůrci s opravdu originálními nápady zatím drží při zemi. Nicméně tato epa je dobře poskládaná a dramaturgicky funkčnější, než šaškování na Sakaaru. Jenže resetovavání přeprogramovaného mozku Buckyho proslovy a necháním se zabít... to bylo trochu za vlasy přitažené už v CA 2. A tady je to dovedeno do extrému. Takže mi to moc nesedlo. Pokud vám to nevadilo, nebo vás to dokonce bavilo, hvězdu si přidejte. 3 a půl *. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle sice zbytečné pokračování ve skutečnosti není tak suché jako původní díl, třebaže když o něm zpětně přemýšlím, tak si nějak nedovedu vybavit něco, co na něm bylo skutečně zajímavého. Asi nejvíce mě zajímala Black Widow, starý Bucky Barnes, rádoby americké městečko v Sokovii a obecně návaznost na Černé vdovy. Tak nějak to tvoří propojenost s tímto jinak velmi slabým filmem a činí onomu podivnému Red Roomu alespoň nějaké propojení s budovaným universem. Role Sokovie jako té nejsovětštější země v MCU, kam zasadíme cokoliv chudého a komunismem pošpiněného, je humorná, o to více faktem, že dle Googlu a nějakých těch wikin se tato fiktivní zemička nachází mezi Českem a Slovenskem - de facto je to tedy Ostrava. Což sedí, hahaha, možná i ta cyrilice se tam ještě používá. Pokud všech vynechám vtípky na americkou neznalost evropského zeměpisu (schválně, kolik Čecháčků by pohořelo v tom americkém), tak bych ještě vytkl tu neskutečně otravnou tropu, kdy z našich protivníků vymyjeme mozky a tvoříme z nich supervojáky - jako bychom neměli dost vlastních přemotivovaných patriotů, kteří by se rádi stali sovětským Iron Manem. Protože zatím snad ve všech případech, kdy záporák vlezl do hlavy blízkým hlavního hrdiny, se tento čin vymstil. Tip na závěr tedy je, že až budete chtít vytvořit svého zlého a smrtícího učedníka, snažte se, aby neměl konexe na vaše nepřátele. Císař Palpatine by mohl povídat. ()

Reklama

Dukekuky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabost, stále slabost. Další příběh snažící se vyvolat několik emocí a akce ale přitom jen polovina funguje. Vracení starých postav je sice fajn ale to nic nemění na tom, že 5. epizoda je s chybami naprosto stejná jako předchozí a i přesto že nijak neurazí a je to vzkutku fajn průměr, tak je to poměrná škoda jelikož jsem od 2. série čekal mnohem více. Ach jo, opět průměr který neurazí ani nenatchne. 5,5/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá epizoda seriálu Co kdyby...? jen tak pokračování nedostane. Dochází k sice propojovánímu příběhů skrze například založení týmu Strážci Mnohovesmíru, 5. epizoda 1. série s názvem Co kdyby...Zombie?! se dočká pokračování v podobě chystaného mládeži nepřístupného seriálu Marvel Zombies a před smrtí Chadwicka Bosemana se vlastního seriálu mohl dočkat také T´Challa/Star-Lord. 5. epizoda 2. série je prozatím ovšem první vyložené pokračování. A navazuje se přímo na start seriálu. Kapitánka Carter se vrací a dočkává se své druhé vlastní epizody, která navazuje na po-titulkovou scénu závěru 1. série. Její první epizoda byla v podstatě přepracováním filmu Captain America: První Avenger, její druhá vlastní epizoda má poté nevyhnutelně paralely s druhou sólovkou Captaina Ameriky s názvem Winter Soldier. Přesto právě tato epizoda dokáže potěšit. Epizoda dokáže mile překvapit už představením závěrečné bitvy z prvních Avengers s tak trošku jiným složením, kdy se ukáže, že mezi kapitánkou Carter a Natashou Romanoff náhle srší skoro až sesterská chemie, kdy dává tak nějak smysl, že by právě mezi těmito dvěma vzniklo sesterské pouto. Už jenom tento úvod dokáže, že by si kapitánka Carter mohla zasloužit celý vlastní seriál, protože se rozhodně nejedná pouze o Stevea Rogerse v sukni.  Styčné plochy s Captain America: Winter Soldier cítit jsou, nejvíce skrze fakt, že i tady je hrozbou někdo velmi blízký z minulosti. Znovushledání kapitánky Carter a Stevea Rogerse dodává ty správné emoce, nejenom v moment, kdy jejich city zvládnou narušit nějaké to vymývání mozků a dojde i na na napojení na závěrečnou scénu Avengers: Endgame. Jde o ten typ epizody, kde je snadné se vyloženě radovat nejrůznějších pomrknutí a detailů. Potěší také přítomnost Buckyho Barnese, která ukáže, jak by si také mohl Bucky žít, kdyby se mu vyhnula celá záležitost s Winter Soldierem a jeden hřejivý moment ukáže, že je Bucky Barnes frajer snad v každé realitě. Epizoda poté též schopně pracuje s minulostí Natashy Romanoff, zvládá výtečné servírovat akci, emoce i sympatické slovní přestřelky (po vzoru Captaina Ameriky 2 dochází na popkulturní odkazy) a poté na finále, které zvládne být podobně uspokojivé jako konfrontace Stevea a Winter Soldiera v závěru Captaina Ameriky 2.  Dveře jsou poté v závěru v podstatě rozevřené k tomu, aby v budoucnu vznikla Kapitánka Carter 3, nechybí ovšem definitivní náznaky toho, že i v 2. sérii dojde k nějaké formě crossoveru. Dojde tak nejenom k jednomu náznaku velmi lákavého konceptu, ale také k opětovné ukázce toho, že Pozorovatel ne vždy nutně ví, co se to právě v mnohovesmíru děje. 5. epizoda 2. série Co kdyby...? je nicméně výtečná podívaná a prozatím jasný vrchol této série.... ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, že je ve druhé sérii cítit, jak tvůrci chtějí nepříliš okatě pomrkávat na předešlá celovečerní díla a přestože jde o fiktivní variace, kde se mísí všechny možné postavy, pár rekonstrukcí pamětihodných scén či hlášek lehce rozpoznáte. Zdejší ohlédnutí za filmovou Black Widow mi přišlo fajn, jen s těmi závěrečnými scénami, kdy se objeví zcela náhodná, byť známá postava, začínám mít trošku problém. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama