Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 2 (2023) (série)


Co kdyby... Iron Man havaroval u Velmistra? (S02E04)

(epizoda)
  • USA What If... Iron Man Crashed Into the Grandmaster? (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tony Stark vyzve Velmistra, aby se spolu utkali v závodech na život a na smrt. (Disney+)

Recenze (28)

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cokoliv toto bylo, pak to bylo poměrně vydařené. Sice jde o klasickou prezentaci obecného problému série What If..., tedy že bez obecného povědomí o MCU budou epizodky jen sledem náhodných zjevů a nevysvětlených hlášek - zde Korg již po stopadesáté odkazuje k papíru a odnikud létají elektrizující puntíky k omráčení protivníka, o magické hůlce Topaz ani nemluvím, nicméně protože si o těchto filmech udržuji povědomí a protože mě Saakar v Ragnaroku dost bavil, tak si nemohu pomoct a snažím se toto vnímat pozitivněji. Takže pro koncepci Gamory mstící se na Tonym a pro vozatajské Grand Prix na odpadní planetě hodnotím jak hodnotím, v závěru však zmíním alespoň důležitou výtku, která se - očekávám - táhne a potáhne i zbytkem série. What If... sice představuje alternativní realitu, ale to ono alternativní zcela zjevně nepřináší vůbec nic nového. Jistě, od konceptu to snad ani nemohu čekat, ale kromě opakujících se postav v jiných kostýmech série od původních filmů přebírá i koncepty a hlášky (opět se vracím ke Korgovi, který je v podání Waititiho sice fajn, ale působí jako by jej napsala AI na základě scénáře k Ragnaroku). Já pastiše rád, ale jestli bude celá série nekonečně jen o nich, tak možná začnu kvitovat ten drbík, že to čtvrtou sérií skončí. ()

Dukekuky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek skvělý, konec slabší. Tak bych asi shrnul 4. epizodu druhé série What If. Vrací se nám staré postavy a to musím rozhodně ocenit, vidět po dlouhé době Iron Mana mě opravdu potěšilo, jenže příběh mi nějak nesednul. Závody, hromada akce, bylo toho na mě moc. To ale neříkám že některé akční momenty byly špatné, to rozhodně ne ! Našlo se tam spoustu skvěle udělaných scén ve kterých byl hlavně záporák. Záporáky poslední dobou v MCU moc rád nemám a absolutně mi nesedí, zde to bylo ale naprosto jinak, záporák působil divně a zle, tak jak má pravý záporák vypadat. Přirovnal bych ho k záporákovi slavné hry Far Cry 3, protože jsou skoro stejní. Jak jsem tedy říkal, start byl super a já si ho užíval, pak ale ke konci přišel menší spád u kterého jsem si říkal proč ? Emoce nepůsobili, akce přehnaná a divná, obecně divná zástava, možná jsem jediný ale asi tak. Čtvrtá, dalo by se říct první polovina 2. série What If rozhodně není špatná ale nijak nepřekvapí a dost se podobá k epizodám předchozím. Čistý průměr který neurazí ani nenadchne. 6/10 ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, takhle se to dělá. Iron Man po bitvě o New York skončil ve vesmíru a nevrátil se na Zemi. Sledujeme tudíž jeho alternativní příběh, jak by to dopadlo, kdyby se nikdy nevrátil domů. Příběh skvěle zakomponoval do děje Gamoru, Grandmastera a Valkýrii. Vše bylo přirozené a fungovalo to. Jen vesmírné NASCAR mohlo být o něco kratší. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šupnout Iron Mana na Sakaar byl fajn nápad. Jeho humor vs Goldblumaster vs Korg...to mohlo fungovat. Navíc se na Sakaaru stále zdržovala Valkýra a dokonce se tam poflakovala i Gamora. To byl materiál na superfanservice. JENŽE. Bradley není režisér formátu Waititiho a není ani dobrý scénárista. Spousta fórů působí...nevtipně. Jakoby dostala umělá inteligence zadání...napiš hlášky jako z Ragnaroku a nacpi aspoň dvě do každé věty. A ano, mnoho z nich není špatných, ale jsou nadužívané. Je mi jasné, že měly odvést pozornost od chatrného příběhu, ale...když hláškují všechny postavy, je to kontraproduktivní. Na mě to moc dojem neudělalo. A přerod Gamory po proslovu Starka, to byl poslední hřebík do mrkve. Vím, je to jen animák....doplněk, bonus, hříčkiáda, ale tvůrci v minulé řadě ukázali, že lze dodat velmi dobrý příběh...využít potenciál, který tento koncept nabízí. V tomto kontextu je tahle epa spíš zklamání. ()

MERKATtv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Grandmaster s Tony Starkom majú fakt skvelú chémiu a ich interakcie medzi sebou bolo zábavné sledovať. Bohužiaľ to nemôžem povedať o zvyšku epizódy. Gamora tam je totálne piate koleso. Zase tam strčili Korga z ktorého sa začína stavať najotravnejší charakter v histórii lebo táto postava jediné čo dokáže ponúknuť sú "kameň,papier,nožnice" vtipy. Objavia sa tak aj ďalšie postavy z Ragnaroku ako napríklad Topaz a Valkyrie ale tiež sú tam nasilu pretláčané, iba aby tam boli. Príbeh bol úplne hlúpy a aj také detaily ako to, že Tony nechce piť vesmírny alkohol, čo je úplná blbosť lebo jeho charakter sa celý točí okolo alkoholu. Neviem, príde mi to ako veľmi slabo vystavaná epizóda, veľa nápadov nahádzaných na seba ktoré spolu nefungujú. Je mi ľúto že postava Grandmastera bola iba v jednom filme a v tejto epizóde lebo je to jedna z najzaujímavejších a najzábavnejších postáv v MCU. Vizuál epizódy je skvelý ale stále si myslím, že s touto premisou mohli spraviť viac. Malo to oveľa väčší potenciál než vesmírny Nascar ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě je k vidění krátká mezititulková scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama