Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 2 (2023) (série)


Co kdyby... Kahhori přetvořila svět? (S02E06)

(epizoda)
  • USA What If... Kahhori Reshaped the World? (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mohawkská žena se vydává do vod Zakázaného jezera, aby pomohla zachránit svůj lid. (Disney+)

Recenze (26)

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh ktorý mi pripomína skôr Ixalan než čokoľvek spojené s marvelom. Sledujeme vzostup Huatli ktorá celý bezprecedentnej hrozbe conquistadorov zo Španielska. Je tu veľký dôraz na "realistickost", teda domorodci rozprávajú po svojom a dobyvatelia len španielsky. A napokon uvidíme nielen kráľovnú, ale aj Nea z Matrixu 😀 nadvláda nad hmotou je samozrejme absolútne OP vlastnosť, na ktorú nestačí obyčajná guľka. Na záver máme aj pekné poučenie o odhodlaní hrdinu, ktorý sa postaví za správu vec, aj keby ho to malo stáť život. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je jediná epizoda z What if...? která přesně odpovídá tomu o čem to mělo být celou dobu. Jiný svět, jiný hrdina, jiné příběhy. Možná jsem až moc spjatý z MCU na to abych to víc ocenil i když tohle je jediný originální díl ale víc jak 3 mi přijdou moc. Má to hezkou myšlenku a líbí se mi ta jinost ale bylo to slabší. Mohly se do toho víc opřít. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice to tak trochu do původního konceptu What if... nepatří, ale paradoxně je tento origin Kahhori lepší, než dosavadní fanservisní hrátky. Je to fajn postava, která by se díky svým schopnostem hezky vyjímala vedle "žlutého" Visiona, "červené" Vandy a "zeleného" Strangea. K tomu sice nedojde, ale kdoví, co současná krize MCU projektů přinese. Je na čase, aby i původní obyvatelé Ameriky dostali pořádnou komiksovou postavu. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako asi převládají pozitiva. Po dlouhé době má MCU zase nějakou sympatickou a "uvěřitelnou" ženskou hrdinku a to přitom má na představení jen nějakých 20 minut. Bohužel tam opět jsou i negativa. Zkratkovitý příběh neřeším (prostě na ten origin není čas), ale vadí mi, že se tu zase rozmělňují pravidla Universa, kdy tu hrdinové zase nepřirozeně ohýbají schopnosti získané prostřednictvím Kamene Nekonečna. A taky mi přijde neuctivé, když se tu najednou nemluví anglicky (nebo česky, jak chcete), když předtím doslova všechny reality a mimozemské civilizace v celém multivesmíru anglicky mluvili (nějakou konzistenci sakra!). 🤦‍♂️70% ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co kdyby Pocahontas ochutnala ty správné houbičky? Na Kahhori jsem se celkem těšila, protože indiánskou kulturu mám ráda, obdivuji jejich prolnutí s přírodou atd. Jenže tady je to jen další Capt. Marvel, která jakmile získá schopnosti, je hned ve všem nejlepší, okamžitě ví, co má udělat a všichni jdou za ní. Bum a je z toho jen další kýčovitá hrdinka, které dali prostor jen proto, aby se Marvel ukázal v dostatečně progresivním světle. Prostě proč? P.S. Nejhorší byla scéna na pláži, kdy počty bojovníků létají od desítek ke stovkám, stejně tak čluny i galeony. Španělská královna to jen dorazila.. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama