Reklama

Reklama

Léto v Kreuzbergu

  • Česko Léto s Norou (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Nora tráví letní prázdniny doma v berlínské hip čtvrti Kreuzberg. Její starší sestra, která ji prakticky vychovala, si užívá volný čas s partou kamarádů a Noru vláčí s sebou. Poflakují se městem nebo se povalují na plovárně, kde se dá alespoň na chvíli skrýt před spalujícím sluncem. Noru ostatní mají za tichou pozorovatelku, která raději sedí opodál a svět kolem sebe zachycuje na instagramová videa. Ani její další hobby, chov housenek a motýlů, jí na oblíbenosti nepřidá. Její nesmělost se začne rozplývat, když potká svobodomyslnou a charismatickou Romy. Dny přestávají být jeden jako druhý a Nora díky živelné dívce poprvé zažívá velkou lásku se všemi radostmi i strastmi, které k ní neodmyslitelně patří... Stejně jako se housenky proměňují v motýly s pestrobarevnými křídly, i z Nory se stává mladá žena. (Queer Kino)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (34)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Věčné téma strastiplného dospívání pojala Leonie Krippendorff nanejvýš civilně. Nešokuje drogovými excesy ani laciným voyerismem, lidskou sexualitu zobrazuje spíš poeticky, s půvabem. Ano, tančí se tu pod duhovou vlajkou, ano jde tu (krom jiného) o milostné vzplanutí mezi dvěma dívkami, film ale není angažovanou lesbickou romancí ve smyslu prázdné LGBT agitace. Jde o výsostně lidský příběh o vzteku, nejistotě a zmatcích, které odnepaměti charakterizují příslušnost ke komunitě náctiletých. A taky o tom, jak je to všechno snesitelnější, když k sobě najdete spřízněnou duši, které se můžete zplna otevřít. A samozřejmě i o tom, jak strašně to bolí, když o někoho takového přijdete. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Estetika zas dostala po papuli. Nech sa tie germánske devy nehnevajú, ale v špatnosti predbiehajú aj deformované ksichty typu star trek. Česť výnimkám samozrejme, niektoré z nich dostali do vienka aj slovanské rysy, ale to určite nie je prípad týchto herečiek. Mimochodom, prečo študentky od 14-16 rokov hrajú herečky vo vekovom rozmedzí od 20-28, tomu fakt nechápem. Film je o spoznávaní samého seba v rámci lgbt témy, nezachádza do krajnosti, nepotrebuje nič explicitne ukazovať, čo je jeho pozitívom. Nakoniec však neprináša nijaké extra posolstvo okrem toho jediného, že v puberte môžeš byť zmätený. Záver v podstate neukončil nič. Film si voľne plával 90 minút a tak sa aj voľne skončil. Mne to prišlo ako keď pozeráte futbal a celý čas vidíte, že chlapci sa už na začiatku rozhodli hrať na 0:0 a tak sa čaká len na koniec. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Úchvatně přesvědčivá Lena Urzendowsky coby čtrnáctiletá introvertka Nora objevuje sama sebe i své tělo. Prožívá první zamilovanost a zklamání. Zároveň se pomalu, ale jistě stává dospělou ženou... Film je natočen velmi realisticky a civilně, s důrazem na detail. Pointa sice nemusela být tak doslovná, ale díky vtahující atmosféře prosluněného Berlína a naprosto skvělé hudbě jsem si to celé dost užila. Jako bych se vrátila v čase do doby svého mládí. (80%) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trošku jako kdyby si tvůrci vybrali námět, který zaručeně přitáhne diváky (letní hrátky německých buchet s trochou nahoty), a pak už jim bylo jedno, co ve scénáři bude. Kamera hudba v pořádku, herci taky, ale prostě to nemá silný námět, zápletku, nic si z toho nikdo nevezme. My co na podobné filmy čumíme kvůli kočkám, oceníme zejména Elina Vildanova. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalšia coming-of-age drama, s ktorými akoby sa v posledných rokoch vrece roztrhlo. Tento krát o 14-ročnej dievčine, ktorá objavuje "čaro" dospievania počas jedného horúceho leta. Dejová línia viacmenej jednoduchá, ničím výnimočná, a bohužiaľ, ničím originálna. Trochu tomu aspoň pomohla tá metafora s motýľmi, ale inak je to ten typ film, ktorý by bol pozoruhodný možno tak 10 rokov dozadu. Teraz sú takých už desiatky, a s lepšou a zaujímavejšou dejovou líniou. No ale snaha bola, a za nádejné herecké výkony je to aspoň na 2*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo od července do srpna 2018 v Berlíně. (ČSFD)

Reklama

Reklama