Reklama

Reklama

Pro ptáčky

  • USA For the Birds (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
USA, 2000, 3 min

Režie:

Ralph Eggleston

Scénář:

Ralph Eggleston

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Ralph Eggleston

VOD (1)

Hejno malých ptáčků sedí na telefonním drátě, pěkně jeden vedle druhého. Sami mají dost práce s tím, aby se tam namačkali všichni. Pak ale přiletí velký přihlouplý opeřenec, který si k nim zkusí přisednout. Všichni do jednoho si z něj začnou utahovat. Jaké však bude jejich překvapení, když velkému, komickému a trochu připečenému opeřenci dojde trpělivost a velmi vážně se rozhněvá? (HBO Europe)

(více)

Recenze (262)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na elektrickom dráte sa postupne usadí pätnásť malých modrých vtáčikov. Neďaleko od nich na nich priateľsky máva omnoho väčší operenec. Oni sa však k nemu nesprávajú vľúdne. To ho však neodradí. Priletí a sadne si medzi nich. Pod jeho váhou sa drát natiahne ako tetiva luku. Ostatným vtákom sa to nepáči, a tak ho začnú klovať do jeho nôh. Keď mu uvoľnia zovretie, tak ich drát všetkých vystrelí ako prak. Pritom malé vtáčiky prídu o perie, veľkému sa nestane nič. Je to krátkometrážna animovaná bájka, ktorá bola vyprodukovaná v roku 2000 pod značkou spoločnosti Pixar Animation Studios. Autorom titulu "For the Birds" (Pre vtáčikov) je Ralph Eggleston, ktorý napísal scenár a chopil sa aj dabingu a réžie. **** ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

PIXAR opět (během pouhých tří minut) ukázal, že umí. PRO PTÁČKY je totiž nesmírně zábavný a veselý kraťas, který navíc perfektně vykresluje a zachycuje emoce jednotlivých postav (ptáčků). V neposlední řadě je tento snímek prodchnut nebezpečně pozitivní hudbou. Tak tomu se říká skvěle odvedená práce. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

taková jednoduchá hříčka od Pixaru, kterou jsem už kdysi viděl a po zopakování se mi to stále líbilo. Z nominací na animovaného Oskara 2001 asi nevýrazně vyčnívá a asi ho i dostalo. Něco mezi 3-4hvězdičkami, ale vyšší známku ode mě nakonec nedostane právě pro svou jednoduchost. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nezklame....když jsem byla malá, se tento snímek všude přeposílal atd...teprve nedávno jsem na něj narazila znova a vlastně zjistila, že tato humornůstka se řadí taky mezi filmy. Je to prostě o ptácích pro ptáky, zaručeně pobaví, i přestože je to vlastně o ničem. Možno najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=aHUgdwyxTF0 ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Obligátní Pixarovka, obligátní vítězství. Přelom tisíciletí bych pixarmánií opravdu poznamenán a já zpětně nedokážu pochopit, jestli si to opravdu studio kupovalo, zda byl na porotu vyvíjen nějaký nátlak, nebo zkrátka — proč? Proč byl ve skoro každém ročníku zástupce tohoto molochu? No jistě, kvalitu snímek bez debat má, ale nechat soupeřit miliardové studio ve stejné kategorii s one-man projekty je dosti zvláštní. Kdybych film viděl tehdy, určitě bych hodnotil výš. Teď už z principu těm pixarovkám, které po roce 2000 válcovaly ostatní filmy, dávám nižší hodnocení. U ptáků bych to možná ani nemusel dělat, je to snímek předvídatelný a zase tak moc mě nezaujal. [Oscary 2001] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Pixar na svých webových stránkách uvedl, že první 4 ptáci mají svá jména a individuální vlastnosti. Zleva doprava jsou to: Chipper (Čipera), Bully (Rváč), Snob (Snob) and Neurotic (Neurotik). Když se budete dívat pozorně, uvidíte, že takoví opravdu jsou. (HappySmile)

Reklama

Reklama