Reklama

Reklama

Krvavá hostina

(festivalový název)
  • USA Blood Feast (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fraud Ramses je obchodník s kuriozitami. K narozeninám pro dceru své zákaznice připravuje pravou slavnost bohyně Ištar, ale nikdo neví, že Ramses je pachatelem vražd mladých dívek. (Halloween9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Jestli někoho zajímá, kde začalo něco, co dnes prezentují snímky jako Hostel či Saw, čili samoúčelné násilí, ty nejkrvavější amputace způsobující co možná největší míru bolesti, no zkrátka děsivá chirurgie zvrhlostí - poté jste narazili na pramen. Pravda, jsme v roce 1963 a tak efektivita snímku je tatam a člověk se spíše pousměje nad tím co vidí, nicméně v daném roce to muselo být patřičně šokující. Snímek je sice prapředkem dnešních zvrhlostilůstek, ale bohužel jeho kvalita je podprůměrná. Horror horrorem nedělají jen řezání částí těla, potoky krve a vytrhané jazyky a na to film bohužel doplatil. Se strachem se zde prakticky nesetkáte a to je špatně. Je to prostě špatná filmařina, ale ruku na srdce, nikdo kdo si tento film sehnal snad nemohl doufat, že bude svědkem něčeho kvalitního. Většinu zajímalo jen to, jak se porcovalo maso v 60. letech, 3 roky od uvedení Psycha, 11 let do vzniku čelistí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Prý zakladatel samostatného gore žánru. A je to vidět, režisér se v krvavých momentech přímo vyžívá a některé záběry na ně jsou vyloženě dlouhotrvající. Gore efekty jsou na primitivní úrovni, ale vypadá to dobře. Jinak vyložená kravina, s geniálně přehrávajícím úlisákem v roli vraha a asi nejhorším ženským hereckým výkonem co jsem kdy viděl (Connie Mason). Ale vesele přehrává každý a některé dialogy jsou fakt megaprdel. A feast such as this has not been performed in FÁÁÁÁÁJV thousand years. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak ten historicky první splatter v dějinách hororu je dost rozporuplné dílo. Já sám jsem nečekal, že by to mohlo být kdovíjak kvalitní, ale tohle je opravdu šílenost. Herschell Gordon Lewis se snažil ukázat co nejvíc krvavých a brutálních scén, v čemž je tenhle snímek zřejmě nejvíc průlomový, to vše ovšem na úkor obsahu a formy. Herecké výkony jsou opravdu hrozné a i neustále se opakující hudební motiv, který prý složil sám režisér, je po pár vteřinách už dost otravný. Tenhle horor musí být někde na špičce žebříčku filmového nevkusu a žádné příjemné pocity ve vás nevyvolá. Kéž by z toho tvůrci udělali aspoň komedii, ale jako vážný film tohle selhává ve všech ohledech. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

je to historicky první gore film. a opravdu hodnota tohoto snímmku je ryze historická. Klišé sou na sobě navrstvena tak hutně, že už mezi nimi není prostoru pro cokoli svébytného, tady se opravdu nechce věřit že to vše je navážno, není tu ani radostnost pozdějších gore filmů ani ed woodovský zápal zaníceného a o věci přesvědčeného neumětela. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chápu, že z hlediska zobrazeného gore je tohle splatter krimi přelomovým snímkem, to je ale asi tak všechno. Naprosto amatérské herecké výkony, kdy herci buď děsivě přehrávají, nebo jen odříkávají text, by se snad i daly trochu odpustit, kdyby vše ostatní fungovalo. Příšerné hudba, děsivý střih a vraždy prokládané kvákáním. Efektní je vytržení jazyka, byť takto možná nereálné, gore a masky jsou obstojné zejména v kontextu doby. Přitom motiv egyptské bohyně nabízel tajemno a strašení, jenže o to zde očividně nešlo. Ramses ze všeho nejvíce připomínal Quasimoda. Z dnešního pohledu beru tenhle film spíše jen jako informaci. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Hudbu k filmu složil sám Herschell Gordon Lewis. (Halloween9)
  • Nejznámější scéna filmu je vytrhávání jazyka. (Halloween9)
  • Film vznikl s rozpočtem pouhých 24 000 dolarů. Scénář čítal patnáct stránek. Natáčení trvalo dva dny. (Halloween9)

Reklama

Reklama