Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Aj hodnotenie väčšiny užívateľov naznačuje, že toto je film pre "minoritnú" skupinu divákov. Pre tú, ktorej neprekážajú "čudní" hrdinovia a "čudné" príbehy.V rukách neobratného režiséra sa May mohla pošmyknúť do kategórie trápnej úchylárne, ale Lucky McCee preukázal dostatok citu a vkusu, vďaka ktorému možno aj v kuse mŕtveho mäsa uzrieť istú zvrhlú krásu. A Angela Battis, príťažlivá asi ako Frankensteinova nevesta, tá sa narodila práve pretúto rolu. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Morbídny "remake" klasickej gréckej báje o Pygmaliónovi je dokonalosť sama. Absolútne geniálnej poslednej päťminútovke akoby vystrihnutej z nejakého artfilmu (Prečo ma nevidíš? Naozaj ma nevidíš? Uvidíš ma. Au! Teraz ma už vidíš? To som rada. No, vlastne je mi to fuk.) predchádza film tak nudný, že nuda tu snáď bola povýšená na tvorivú (?!) metódu. Experiment "nuda vs. paráda" sa vydaril - výsledok musíte chvíľu rozdýchať. Experimentálnym filmom však viac než dve hviezdičky nedávam. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Dost náhodně sem to zapnul na běžně tragickým kanále Film +, ale...asi sem divnej nebo mám prostě rád divný lidi, ale ta sadistka byla rozhodně milá a s každou další cigaretou přitažlivější. Antifeministický ztvárnění lesbiček jako cheerleader s krásnejma nohama a Anička Faris s vyplazující jazýček konvenuje mý macho vizi světa. Napětí sice není budováno klasicky hororově a spíše si vyšlo na rande s komedií, ale absence klasických teen lekaček je dosti sympatická, zvlášť je-li nahrazena až japonsky ujetým chováním postav v kombinaci s cool roztomiloučkejma vraždama. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Carrie bez nadpřirozených schopností, na jedničku zahraný psychologický snímek, jedna z nejtragičtějších a nejpolitováníhodnějších hlavních postav vůbec... To je May. Dokonalý film složený z řady na první pohled nesourodých částí (hehe). Bez chyby. Ne, vážně. Místy je to zvráceně vtipné, místy, hlavně k závěru a v závěru, krvavě hororové (ale vtipné taky), ovšem v první řadě je to pořád film o narušené dívce, která se tolik snažila být normální a tak moc chtěla žít normální život, že z toho pro ni nemohlo vzejít nic dobrého. May v úžasném podání Angely Bettis (neskutečný chameleon) jsem moc přál, aby jí to jednou už konečně vyšlo a bylo mi jí tak líto, ale zároveň jsem byl zvědavý na to, co jí kdo kdy provede a co pak ona provede jemu/jim. Tak mazaně natočené to je. Režie naprosto skvělá, kdy kamera vystřídá snad všechny možné úhly, a fantastický soundtrack ze všeho dělá až magicky tragickou podívanou. Nečekejte klasický horor ani klasický psychologický příběh outsiderky, čekejte film, který je dost pravděpodobně výborný. Pět čistých. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

May se možná až příliž zajímá pouze o hlavní (kladou/zápornou) hrdinku a vykreslení její psychyky.Ostatní postavy nedostávají žádný prostor a tím pádem jim nemůžete ani fandit a pripadáte si tak trochu jako psychiatr a ne divák koukající na film.Stejně si ale May ** zaslouží,zejména za psychologii hlavní postavy a některé záběry. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)

Reklama

Reklama