foto

Angela Bettis

  • nar. 9.1.1973 (45 let)
    Austin, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Angela Marie Bettis se narodila 9.1.1975 (někde se uvádí 1973-pravda zatím nenalezena) v Austinu v Texasu rodičům Mary Lynn Guthrie a Richard Joseph Bettis, má bratra dvojče Josepha. Vystudovala vysokou školu v Austinu a také navštěvovala hudební a hereckou akademii v New Yorku. V srpnu 2001 se provdala za Kevina Forda. Měří pouhých 161 cm.

Její herecká kariéra začala v roce 1993 v romantickém dramatu STORIA DI UNA CAPINERA (také známý pod názvem Sparrow). Pak se objevila i v seriálech DOTEK ANDĚLA a CESTA DO NEZNÁMA jen v okrajových rolích. Menší roli si zahrála i ve filmu NARUŠENÍ a v DOTEKU ZLA, kde si zahrála sestru hlavní hrdinky Kim Basinger.

Přelom přišel v roce 2002 a to rolemi v hororech MAY a CARRIE, kde ztvárňuje trochu psychicky narušené hlavní hrdinky. Zejména film May jí proslavil, dostala za něj ocenění hned na několika festivalech. Následoval i další horor VRAŽDY BEZ ZÁRUKY kde si opět zahrála hlavní roli a to dívky, která odhaluje vraždy v podivném hotelu. Ještě si zahrála ve velice úspěšném hororovém seriálu MISTŘI HORORU a taky vedlejší roli v dalším hororu LESY.

Angela Bettis se proslavila zejména jako herečka hororových filmů. V současné době hraje hlavní roli ve snímku WICKED LAKE (opět horor), který by měl vyjít letos (2008). Není to pouze herečka, ale v roce 2006 debutovala také jako režisérka (film ROMAN). Velice často spolupracuje s Luckym McKeem (např. na filmech Roman, May, Mistři hororu, Lesy). S manželem Kevinem Fordem vlastní filmovou produkční společnost MoFreek.

Martin "Blazin" Bláha

Herecká filmografie

Filmy

2017 Song to Song
2015 Legs
2014 Tom Holland's Twisted Tales
2011 Žena
2010 All My Friends Are Funeral Singers
Drones
2008 Blue Like You
Wicked Lake
2007 Scar
When Is Tomorrow
2006 Lesy
Roman
2005 Circle, The
Last Days of America
2004 Love Rome
Vraždy bez záruky
2002 Carrie (TV film)
Coastlines
May
People Are Dead
2001 Autokino Plameňák (TV film)
Dobrák Dan (TV film)
Lovindapocalypse
Parfém
Vallen
2000 Dotek zla
1999 Last Best Sunday, The
Narušení
1993 Spoutaná láska

TV seriály

2015 Ztracená archa (TV seriál)
2013 Skins (TV seriál)
Pure: Part 1 (S07E03)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Alchemy (S08E20)
2010 Dexter (TV seriál)
Vážný svinstvo (S05E11)
Na začátku (S05E10)
2006 Mistři hrůzy (TV seriál)
Sick Girl (S01E10)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)

Dokumentární

2003 Toolbox Murders: As It Was

Režijní filmografie

Filmy

2012 The ABCs of Death
2006 Roman

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace