Reklama

Reklama

Visitor Q

(festivalový název)
  • Japonsko Bijitâ Q (více)
Trailer

Obsahy(1)

Takashi Miike si mezinárodní proslulost získal bizarně násilnými filmy jako Konkurs či Ichi the Killer, ale jeho filmografie obsahuje příspěvky z takřka všech filmových kategorií od kriminálek přes muzikály až po artfilmy. Solitérní tvůrce každoročně podle cizích scénářů natočí čtyři až pět zakázkových snímků, kterým dává nezaměnitelný styl. Miikeho tvůrčí rukopis se vyznačuje svobodomyslnou interpretací scénářů a hravým přístupem k žánrům i schématům. Visitor Q je jeho černohumorný a bláznivý, ale současně maximálně procítěný příspěvek do série filmů se zastřešujícím tématem opravdová láska, který představuje osobitou prafrázi na typické japonské filmy, kde členové disfunkčních rodin hledají cestu ke vzájemnému soužití. Zdejší hrdinové dojdou rodinné idyly přes incest, prostituci, drogy, šikanu, nevěru, nekrofilii a vraždu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Asi už jsem pozbyla veškerou soudnost, nemaje tušení proč, neb poslední dobou sleduji čím dál větší úchylárny. Po tom co jsem viděla Anatomii pekla myslela jsem si, že větší úchylárnu, jen tak neuvidím a ona chyba lávky. K tomuhle filmu jsem přišla jako slepý k houslím a nestačila jsem valit vočadla, co to oči mé mrdavé vidí. Sex s mrtvolou, to už byla jen třešnička na dortu tohodle bizardního snímku. Taková Adamsova rodina v hodně zvrhlém podání. Tenhle film se opravdu těžko hodnotí pomocí hvězdiček. Kdybych ho brala podle svých morálních zásad, tak ho, bez mrknutí oka plesknu do odpadu. Když ho beru s hodně velkou nadsázkou některé scény byly opravdu hodně morbidním ujetým a opravdu hodně zvráceným způsobem směšné. Navíc mi přišlo, že všichni hlavní hrdinové si svůj osud tak nějak zaslouží, protože nikdo z nich nebyl zrovna neviňátko.Vlastně tak nějak nemám tušení, proč filmu, který se mi vůbec nelíbil dávám 5*, budu o tom přemýšlet, až se na dobrou noc zešlehám mojí oblíbenou plácačkou na koberce. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Rodinný film odvyprávěný filmovou řečí pana Takashi Miikeho (ve filmografii tohohle schopného a talentovaného japonského Eda Wooda to lepší co kdy uklohnil). Bez průpravy nějakými těmi předchozími Miikiho dílky asi jen těžko vstřebatelné. Pro ty co onanují třeba u Ocelových magnólií,nekoukatelné.- Mě pobavil,rozesmál,vyděsil,dojal.--Kupodivu i přes notnou dávku bizarna lépe stravitelný pro mé spolukoukače,než byli i jednodušší Ichi, nebo Audition,o šílenosti Izo ani nemluvě. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

"Uz jsi nekdy zmlátil svoji mamu?" .....Miikeho pohled do ne zcela fungujici japonske rodiny v sobe krom zbytecne precenovene extremni slozky nese take uzasny humor, spojeny predevsim s postavou sileneho otce dokumentaristy. Jeho touha zachytit za kazdou cenu realitu je opravdu zabavna. Film je bohuzel trochu nudny az do prichodu Navstevnika, ktery nenasilnym (skoro) zpusobem vraci rodine ztracene stesti a lasku. Myslim ze nevadi kdyz prozradim, ze film konci totalnim happy endem. A nezapomente: "Mysterium zivota je neuveritelne! Dokonce i mrtvola muze zvlhnout!" ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Visitor Q“ má nějakou základní dějovou linii, především je vidět, že postavy se určitým způsobem vyvíjejí, ale ve skutečnosti je to jen sled scének z života této rodiny. Sledujeme, jak otec pozoruje vlastního syna, který je mlácen, jak matka mačká vlastní bradavky, aby z nich stříkalo mléko, jak si to otec rozdá s mrtvolou a ono to nedopadne. Ne, vidím v tom ten vtip, tu snahu, ale tohle je mě přece jen moc ujeté a vlastně o ničem. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Miike je ďábel. Obzvláště ve srovnání s filmem Happiness of Katakuris je tu vidět jeho génius. Jak dokáže jít (v obou případech naprosto odlišným způsobem) až na dřeň tématu rodinky hledající štěstí. Zároveň zkoumání naprosto vážných sociálních témat (byť to tak na první pohled ale vůbec nevypadá), a přitom naprostá destrukce mezí toho, co se ve filmu "beztrestně" může. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama