Reklama

Reklama

Visitor Q

(festivalový název)
  • Japonsko Bijitâ Q (více)
Trailer

Obsahy(1)

Takashi Miike si mezinárodní proslulost získal bizarně násilnými filmy jako Konkurs či Ichi the Killer, ale jeho filmografie obsahuje příspěvky z takřka všech filmových kategorií od kriminálek přes muzikály až po artfilmy. Solitérní tvůrce každoročně podle cizích scénářů natočí čtyři až pět zakázkových snímků, kterým dává nezaměnitelný styl. Miikeho tvůrčí rukopis se vyznačuje svobodomyslnou interpretací scénářů a hravým přístupem k žánrům i schématům. Visitor Q je jeho černohumorný a bláznivý, ale současně maximálně procítěný příspěvek do série filmů se zastřešujícím tématem opravdová láska, který představuje osobitou prafrázi na typické japonské filmy, kde členové disfunkčních rodin hledají cestu ke vzájemnému soužití. Zdejší hrdinové dojdou rodinné idyly přes incest, prostituci, drogy, šikanu, nevěru, nekrofilii a vraždu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Visitor Q“ má nějakou základní dějovou linii, především je vidět, že postavy se určitým způsobem vyvíjejí, ale ve skutečnosti je to jen sled scének z života této rodiny. Sledujeme, jak otec pozoruje vlastního syna, který je mlácen, jak matka mačká vlastní bradavky, aby z nich stříkalo mléko, jak si to otec rozdá s mrtvolou a ono to nedopadne. Ne, vidím v tom ten vtip, tu snahu, ale tohle je mě přece jen moc ujeté a vlastně o ničem. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Rodinný film odvyprávěný filmovou řečí pana Takashi Miikeho (ve filmografii tohohle schopného a talentovaného japonského Eda Wooda to lepší co kdy uklohnil). Bez průpravy nějakými těmi předchozími Miikiho dílky asi jen těžko vstřebatelné. Pro ty co onanují třeba u Ocelových magnólií,nekoukatelné.- Mě pobavil,rozesmál,vyděsil,dojal.--Kupodivu i přes notnou dávku bizarna lépe stravitelný pro mé spolukoukače,než byli i jednodušší Ichi, nebo Audition,o šílenosti Izo ani nemluvě. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem, o co jde. Zato je jedna hvězdička. Druhá je za skutečnost, že mě tenhle film určitým způsobem bavil, ale někde fakt za hranicí všeho vkusu. Vím, jak to bylo myšleno, chápu nadsázku, ale na mě tohle první setkání s alternativní japonskou kinematografií bylo prostě moc na trávení. .. 'Už jsi někdy dostal ránu do hlavy?'_ Jo, je to legrace.. Ale člověče uplý na určité morální hodnoty a střední proud filmového průmyslu, raději pana režiséra Miikeho moc neregistruj a už vubec se nedívej na tohle nebo na Ichiho (viděl jsem zatím asi 20 min, kdy nám dali v FK z něho ochutnávku právě hned po Visitorovi). Na druhou stranu po takových zvrhlých snímcích musíte milovat kompletně prostředí, ve kterém žijete. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Smutná ukázka promrhaného potencionálu, která kříží soft porno s bizarní SM záležitostí a jakousi metaforou o stavu dnešní společnosti a rodiny. Bohužel nekompaktní celek nedokáže udržet divákovu pozornost déle než několik minut. Soulož otce s dcerou a mlácení matky vlastním synem může být pro někoho zábavné, ovšem pro nezatíženého diváka se tupě opakující scény po chvíli stávají nudnou, i když trochu extrémní či extravagantní, podívanou s nádechem domácího videa. Sadistický a zlý tón celého díla je bagatelizován komickými výjevy a smrtící nadsázkou, která však nemůže celkový negativní dojem nijak vykompenzovat. Tragická perverznost pro diváky, kteří si chtějí ověřit jak jsou na tom s rodinnými hodnotami. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tahle japonská černá komedie (horor tentokrát na míle vzdálený) mě bohužel neoslovila ani přesto, že jsem se u ní vysloveně nenudil. Nejspíš mi nesedly všechny ty úchylky a sexuální deviace, které jsou tu znázorněny opravdu nevídaným způsobem. Několik minut zírat na ztopořené bradavky, z kterých mléko doslová stříká, se mi spíš hnusí. Na druhou stranu sex s mrtvolou a následným "zakleštěním" mělo vtipu na rozdávání. Tak či onak, Miike má rozhodně lepší filmy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama