Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý student Petr Králíček (J. Bednář) si přivydělává jako noční hlídač. Jeho podnik sousedí s barem, kde pracuje jako barmanka Helena (C. Mayerová). Do ní se Králíček zamiluje. Jenže kolem Heleny se motá švihák Artur (P. Landovský), který má nevalnou pověst a živí se různými podvůdky a machinacemi na hraně zákona, a to společně s řidičem Kulichem (J. Větrovec) z Petrova podniku. A právě Petr se stává pro sehranou partu kamenem úrazu. Slovo dá slovo a během služby ho vláká půvabná Helena do baru, aby kumpáni měli volné pole působnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

evangelik 

všechny recenze uživatele

No, taková socialistická kriminalita. Z dnešního pohledu spíš úsměvné. Ovšem C. Mayerová je kočka. Kdyby se to filmovalo dnes, určitě, tak by ti společensky znavení tanečníci taky v nějakým kumbálu nebo před barem souložili.  Tehdy to asi tak nechodilo, zatančit si, opít se, ale z baru rovnou domů... ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Česká Claudia Cardinale, co si zavdala s mužem na vrátnici, v ničem si nezadá s předními femmes fatales z filmů noir. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Bezradný pokus o komorní drama s ohniskem v nočním rozhovoru dvou odstředivě se vzdalujících mladých lidí z periferie, barmanky a vysokoškolského studenta, selhává na režisérově naprosté neujasněnosti, co vlastně chce sdělit a jak to míní vyjádřit, která se především projevuje chaoticky improvizovaným dějem, chvíli připomínajícím kriminálku, chvíli novovlnnou studii odcizení a chvíli psychedelickou romanci z beat clubu. – Během krátké chvíle zaplaví prostředí nočního baru množství mělce načrtnutých postav, které splývají s velkoryse, ale zcela jednotvárně znázorněným místem a jejichž nevěrohodné dialogy začnou překotně splétat jakýsi příběh, nebo spíše cosi epického, co ze zdejšího dění vyhřezlo. Zvlášť nesnesitelně působí student Petr, který sice odhaluje tajemství řeči a lidských povah, nebo se o to alespoň pokouší, ale sám se vyjadřuje takovými pseudovědeckými frázemi, že až vzbuzuje odpor. Právě tak papíroví jsou i oba místní gauneři, zatímco hlavní protagonistka se spoléhá na svou vizáž, která však proti jejímu očekávání sama o sobě nic neodehraje, a tak zůstane přes dílčí prosvětlení zcela matnou. – Bar Na Ostrově. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

FF Carmen jako servirka, Bednar jako romantik a Landovsky s Vetrovcem jako smeliri. Jako bylo to zabavnejsi nez jsem cekal. Odehrava se v baru Na Ostrove. :) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama