Reklama

Reklama

Černobyl

  • Rusko Černobyl (více)

Obsahy(1)

Ruský velkofilm o následcích výbuchu v černobylské jaderné elektrárně, kdy stovky lidí obětovali své životy, aby uklidili místo katastrofy a úspěšně zabránili ještě větší katastrofě, která by mohla proměnit velkou část evropského kontinentu v neobyvatelnou zónu. Nečekaným hrdinou filmu je Alexej, hasič v elektrárně. Na nebezpečné misi ho doprovází inženýr Valerij a vojenský potápěč Boris. Jejich úlohou je vypustit vodu z nádrže pod hořícím reaktorem. Nemají čas na řádnou přípravu; voda v zatopených chodbách, kterou budou muset projít, je každou hodinu teplejší, protože roztavené jádro reaktoru prosakuje stále blíže. Tři muži, připraveni obětovat vlastní životy, aby zabránili ještě větší katastrofě, sestoupili do hlubin budovy reaktoru… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (46)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Milostné drama hasiče a kadeřnice.  Asi 45 minut se řeší, zda je zodpovědný, nebo ne, zda mu dá blondýna šanci a roztáhne nohy a zda s ní chce vůbec být...A v dáli vybuchne reaktor. A hasič se opět rozhoduje, zda jít nebo ne...02:15 hodin nudy. Čekal jsem kinohit a dočkal jsem se televizního filmu. Smál jsem se u pohádky o Letadýlku do Švýcarska.🤣 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý film až na to, že rozhodnutia hlavej postavy som nie vždy pochopil. Páčilo sa mi spojenie romantickej či skôr vzťahovej roviny s udalosťou, ktorá menila svet. Katastrofu totiž zachraňovali obyčajní ľudia, ktorí žiaľ ostali v dejinách bezmenní, nikto ich nepozná, hoci oni šli položiť a niektorí aj položili vlastné životy. Film je fikciou, ale dobre znázorňuje veci, ktoré sa mohli stať. O Černobyľskej tragédii sa vlastne nedozvieme dokopy nič, ale ako romantický príbeh na pozadí pohromy to funguje celkom dobre. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že existuje geniální miniseriál, který černobylskou katastrofu divákům představil v dokonalé formě je tento snímek úplně zbytečný. A hlavně je dost špatný. Jen bych k němu byl shovívavější, pokud bych neměl k dispozici jinou verzi této katastrofy. Pokud jste neviděli miniseriál z produkce HBO, okamžitě se na něj podívejte a neztrácejte více jak dvě hodiny s tímhle ruským patvarem, který je úplně mimo. Rusky patetická zbytečnost. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Absolutne vobec nechapem tunajsie nizke hodnotenie,ale uz som si davnejsie vsimol,ze ked sa jedna o rusku zalezitost,hned je zatratena,co vobec nie je fer,praveze naopak,filmy z tejto krajiny maju velku kvalitu a vynimkou nie je ani tato drama o najvacsej jadrovej katastrofe v dejinach ludstva,ktorej nasledky su dodnes,vyborne natocene,herecky fajn zvladnute,triky su taktiez skvele a celkovo nie je cas na nudu,nikto z nas si nevie ani len predstavit,co prezivali tito ludia,ktori boli takzvane v prvej linii,no a este podotknem,ze Oksana Akinsina je ocarujuca,pekna zienka...:-) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Krátce před vlastní návštěvou Černobylu jsem se rozhodl podívat i na ruskou verzi a je to bohužel nuda. Sice k nehodě dojde poměrně brzy (a neopakuje se tak situace s filmem Bhopál - modlitba za déšť), a hlavní hrdina je superman (draslíkový muž), který stihl hasit prvotní požár, vypouštět vodu pod reaktorem a kdovíco ještě, aniž by na něm byly následky jakkoliv vidět, ale je to natočeno úplně nezáživně a výprava je na úrovni seriálu ČT. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama