Reklama

Reklama

Půjčovna masa: Nové pouzdro

  • Japonsko Altered Carbon: Resleeved
Trailer
Japonsko, 2020, 74 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Takeshi Kovacs musí na planetě Latimer ochránit tatérku a zároveň vyšetřit smrt šéfa jakuzy spolu se seriózním členem KJRN. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Se světem Altered Carbon jsem se poprvé setkal až díky seriálu. První řada mě nadchla, druhá už o dost méně. Nové pouzdro bych nejspíš zařadil někam mezi. Vynikající animace, spousta detailů, dynamická akce plná brutality a postavy, které je snadné si oblíbit. Jen ta zápletka s yakuzou...je pro mě trochu nezáživná. Nebýt toho vizuálu a zajímavého světa, asi bych se místy nudil. Přesto bych si hned dal nášup v podobě hraného filmu, nebo ještě líp série. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Anime a japonskou tvorbu k smrti nenávidím a radši bych byl brutálně k smrti mučen, než sledovat něco takového. Ale na tenhle film jsem se podívat chtěl... a ukázalo se, že tohle je jedna z těch výjimek, co potvrzujou pravidlo. Tenhle doplněk k seriálu jsem si zatraceně užil, bavil mně od začátku do konce, vizuálně i animačně je to zatraceně zajímavý a hlavně výrazný kousek. Děj sice není nijak převratný ani objevný, závěrečné odhalení ten bylo jen proto, aby tam bylo něco zajímavého, ale nakonec proč ne. Bavil jsem se a akce je v tom moc fajn. Univerzum to ale rozšiřuje naprosto nulově a Takeshi se chová úplně jinak, než v celém seriálu, včetně kouření. Fajn záležitost, která mně snad bavila víc, než celý seriál dohromady, a to se rozhodně počítá. 75%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre neznalého diváka odporúčam na všetko pozerať ako na Sci-fi poviedku. Necelých 75 minút filmu je nabitých poriadnou plnkou zo zmesi streľby a súbojov na ostrie katany. Dej sa svižný a za sprievodu elektronickej hudby budete chrochtať, ak máte radi tento štýl hudby. Vymakané súboje majú úžasnú choreografiu a predovšetkým majú perfektnú prehľadnosť. Všetky zábery sú urobené tak, aby ste vedeli čo sa deje, kto s kým bojuje a ako sa asi cíti. Sound design je vypilovaný do posledného detailu. Zo zvuku praskajúcich kostí a odseknutých končatín úplne cítite, ako to musí bolieť. Animovaná krv tečie prúdom. Je to namakaná akčná animovaná jednohubka zo sveta cyberpunku. (31.5.2022) ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u druhé série Altered Carbon, i tento příběh by se v klidu obešel bez Takeshiho a jedné jeho blízké osoby, jejíž jméno kvůli těm, co to neviděli, nebudu zmiňovat, a kterou se tvůrci snaží v univerzu procpat, kam jen to jde (a ne, Quellcrist Falconerová to není). Sám o sobě je příběh průměr, ale neurazí a jako jednohubka je ideální. Postavy jsou ne moc zajímavé, včetně Takeshiho (jehož osobnost a chování se dle tvůrců evidentně radikálně mění s každým novým pouzdrem), avšak platí pro ně totéž co pro příběh - tu hodinku a kousek s nimi v pohodě přežijete. Pak je tu vizuální stránka. Tady je to celkem zklamání, přestože se děj jako u druhé série Altered Carbon neodehrává jenom v tmavých uličkách a interiérech (je tady všude nějaké světlo a i barevně je tenhle film docela vyvedený). Absolutně ovšem selhává CGI animace postav a soubojů. Takhle hnusnou CGI animaci postav (hlavně na jejich pohyb a mimiku obličeje se nedalo dívat) jsem viděla snad jenom u nového Berserka. Úplně mi to zkazilo jakýkoliv požitek ze sledování choreograficky zajímavých soubojů a na soundtrack jsem nepomyslela už vůbec. S tou animací je to hrozná škoda, jinak by to i s tím příběhem mohlo být za čtyři hvězdy. Na takovou animaci se ale znova dívat nechci. 5/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Videl som Altered Carbon obe série s titulkami a teraz sa chystám s dabingom, tak som si ako predkrm dal tento v podstate "kraťas", keďže je to na úrovni jednej dlhšej epizódy. Tam, kde to pokrivkáva v príbehu (keďže je to krátke), tam to snímok doháňa v brutálnosti (chodbová scéna fantastická). Jasné, že to viac menej len parazituje na značke, ale ide to snímku celkom dobre. Dokonca ani cellshadovaná animácia, ktorá niektorým nesadla, nebola u mňa problém, pretože mi pripomenula prvú časť Appleseedu, takže ja som bol spokojný a ďalšie dobrodružstvo by som si dal. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama