Reklama

Reklama

VOD (1)

Mírumilovný Steven Grant zjistí, že je nejen prodavač, ale i žoldák a dost možná i superhrdina. (Disney+)

Recenze (78)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluji ty reklamní kampaně od Marvelu, fakt že jo! Oni Vám nakecají, co přesně chcete slyšet. I ty jejich trailery, to je úžasná oblbovací práce. Nový seriál od MCU jasně poutal tím, že to bude drsnější, že to bude prý až hororový, že konečně dojde na něco jiného než jsme zvyklí vídat. A ano, je to úplně jiný než jsme zvyklý, jenže v tom, jak divně a za mne i zle to je udělaný. Oscar Isaac je super herec, v klidu mu věřím, že moc nespal a tyhle chaotický pózy zvládá na výbornou. Fór je v tom, že to není jen nějaký ňouma, co trpí nespavostí nebo naměsičností, tak se přivazuje k posteli.. Jeho součástí je jakási egyptská mumie (a vůbec dost to sází na kouzlo starověkého Egypta), která je s ním neustále propojená, a když je noc, nebo je to potřeba,, tak vychází na svět. Právě tahle mumie, jejíž vizuál mi moc nesedí, si z zatím neznámeho důvodu vyřizuje účty přes Stevena. Ten chudák, tak má v sobě jakéhosi pasažéra, který si s ním zatím dělá dost, co chce. To vede k fakt divnýmu a chaotickýmu střihum, kdy se ocitáte v úplně jiných situacích (nebo na jiným místě), jen lusknutím prstu. Jenže problémem je, že on se probudí, až je po všem. Což platí i pro diváka, celá ta akce se děje mimo záběr a my už jen jako hlavní hrdina koukáme na výsledek. A to musíte být jó frajeři, aby jste navodili pocity skvělé akce, když žádnou nevidíte. Jo a taky se tam mihne Ethan Hawke, který působí určitě jako nejsvětlejší bod celého úvodního dílu. On je prostě jak herec úplně jiné úrovně, než jsme na Marvel zvyklý... Cítím, že to celý bylo dost rychlý a takový zmatený, až mě z toho bolí hlava. Uvidím, co seriál nabídne dále, ale mám obavu, že ten střih je tak neobvyklý, že je ho pro Marvel škoda, tedy že bych si radši dal nějakou poctivou akci. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Isaac je vyborny herec, o tom "zadna". I v nedavnom SNL-ku hostoval paradne. Avsak tu ma vyslovene iritoval. Je to scenar? Verim, ze ked tu rolu vzal, tak tam toho snad bude "viac" ako som videl v prvej epizode. Dufam, ze sa prepaleny blaznivy dej posunie dostatocne na to, aby "mesacny rytier" nebol len dalsi z lacnych "kopirovanych" marveloviek pre nastrocne konzumne publikum - no offence. Pretoze tento uvodny diel ma sklamal svojou prostoduchostou. Cim ma serial zaujat...?! Meh. Jednemu-dvom dielom dam este sancu, ak by tvorcovia prisli s niecim..."zabavnejsim". Ak nie..je to cisty "urevany" brak. ()

Reklama

Kushina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF? :D Tohle je tak fucking cringe, že mě to až neskutečně bavilo. Taková hororová noc v muzeu a tak strašně moc šílených věcí, který fakt nedávají smysl a určitě budou dávat smysl časem. Prostě bomba, nevysvětlitelná šílená bomba na začátek luxusní. Sice mám z hlavy zeleninu, ale stojí to za to :D 85% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně se mi to líbí. To jak seriál na nic nečeká, na vysvětlování není čas a tempo se žene kupředu. V dalších dílech ty odpovědi určitě přijdou. Isaac a Hawke si užívají svoje role a sledovat je, je radost. Má to hororový nádech, jak slibovali prvotní reakce a mě se to hodně líbí. Velice dobrá hudba, fungující humor. Největší mínus je digitální honička, kde MCU šláplo hodně vedle, zbytek ale vypadá dobře. Jo tohle na mě udělalo ze všech dosavadních MCU seriálu ten největší dojem. Těším se na další díly. :-) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud rozporuplné pocity, mnou cloumají. Oceňuji, že je to zase něco nového, že to smrdí Egyptem a bezva práci s hudbou. Co mi moc nevoní, je mě nepříliš sympatický Oscar Isaac, pofidérně vypadající CGI a nedostatečně vtahující úvodní epizoda. Nebylo v ní nic víc, než o čem se psalo v souvislosti s obecným popisem seriálu. Rozdvojená osobnost, nebo něco na ten způsob a s tím spojené trable. To mi nestačí. Čekal bych něco ...zapeklitějšího, co bude pootevírat vrátka něčemu zajímavému, co mě nechá netrpělivě vyhlížet pokračování. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (27)

  • Když Steven (Oscar Isaac) dobíhá autobus, můžeme si všimnout černého obchodu, který nese název „Atlantis Island“. Jedná se o referenci na Atlantidu, která se vyskytuje v komiksovém světě Marvelu. (Kubaaa97)
  • Devatero se poprvé objevilo v sešitu „Marvel Tales #96“ z března 1950. (Kubaaa97)
  • V automobilové honičce se objevuje české vozidlo Škoda Octavia. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama