Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Sayko 

všechny recenze uživatele

„Kdybys jen tušil“ je naprosto perfektní příklad toho teenage konzumního průmyslu, který provozuje velké N. Od samého začátku víme, jak film skončí, ve filmu nejsou žádné zvraty, logika postav je nastavena na velmi nízkou laťku stejně jako logika scénáře a snad jediné, nad čím se zkušenější divák pousměje, je občasná zajímavá scénografie. Takové malé perličky, které se sem tam mihnou, ty mě udržovaly naživu. Každopádně klobouk dolu, Netflixe, tohle je přesně způsob dělání filmů, na kterým masivně vyděláte, ale pomalu tím zničíte filmografii s kvalitou, kterou už generace Y a dál s vyžraným mozkem bude přehlížet, jelikož budou zmanipulováni a zaplaveni těmahle hovnama se samolepkou červeného N. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Taková lehká srdce zahřívající zábavná a řemeslně dobře provedená teen romance o dvou dívkách , jednom chlapci, milostných dopisech a umění romantického psaní, která ubíhá snadno a zachází se sexuální orientací s lehkým dotekem. Postavy si zamilujete na první pohled. Je to inspirováno ze života režiséra a scénáristy Wu z jeho mladých let. Přitom je to univerzální. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Half Of It" ma príjemne prekvapilo. Dokonca som aj pôvodne uvažoval, že by si film zaslúžil trošku vyšší rating, no nakoniec sa bude musieť uspokojiť s tým čo dostane. Hlavným dôvodom je fakt, že ku koncu skĺzneme do určitých klišé, ktoré si skutočne mohli tentokrát odpustiť. Vždy dúfam, že sa aspoň v jednom filme vyvinú veci trošku inak a budeme mať iné rozuzlenie. A hoci to možno pár prekvapení v sebe má, tak s vyšším ratingom sa film môže rozlúčiť. Čo teda na filme funguje? V prvom rade poviem, že sa mi veľmi páčili naše postavy. Naša ústredná trojica je podľa mňa vynikajúca. Ellie pôsobí na začiatku ako typická šprtka s okuliarmi, no skrýva sa v nej viac. Dokáže svoje schopnosti speňažiť, je dobre sarkastická, vie byť vzťahovačná a silne prísna. No súčasne je aj hanblivá a keď si niekoho pripustí k sebe, tak to musí byť niekto komu bude dôverovať. Vďaka tomu sa mi veľmi páčilo priateľstvo medzi ňou a Paulom. A priateľstvo v tomto filme je na rovnako dobrej úrovni. Paul sa ukáže ako skutočný priateľ. Keď ju spolužiaci osočujú, tak sa za ňu postaví, keď jej zničia strunu na klavíri, tak jej posunie gitaru, aby zahrala na nej skladbu, ktorú zložila. Tak priateľstvo funguje. Okrem toho to má aj pár dobrých hlášok - "I am a russian doll of clothing" Aster je tiež zaujímavá. Mohla pôsobiť ako typická krásavica, no keď ju sledujeme, tak vidíme ako sa cíti osamelá. A správy od Ellie jej skutočne výrazne zasiahnu do života. Ako keby konečne mala niekoho, kto jej rozumie. Ľudia sú komplikovaní a láska samotná vie veci komplikovať. A tento film to plne berie do svojich rúk a ukazuje to veľmi dobre. Film má srdce a príjemne ma potešil. Možno si mohli niektoré scénky odpustiť, ale je tu veľa momentov, ktoré ma pobavili a spríjemnili mi dopoludnie. Určite stojí za to, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: B+ ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Od Netflix je to pre mňa v podstate pozitívne sklamanie. Je daná mladá veľká slečna, ktorá je uzatvorená a pre peniaze si píše domáce úkoly ostatným (najviac ma v tom prekvapil podpora zo strany učiteľky literatúry). Všetko sa zmení po tom, ako ju mladý chalan poprosí, aby pomohol napísať milostný list pre dievča. Postupom času sa však ocitne v „milostnom trojuholníku“. Spôsob, akým na to išla A. Wu, nie je zlý. Príbeh je postupne vybudovaný, ale bez očakávaného emocionálneho vybuchnutia. To, čo vidíme, je spíš taký klasický postup bez väčšej sily. Trojicu L. Lewis / A. Lemire / Daniel Diemer však musím pochváliť, pretože v rámci možností podali sympatický výkon. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru velmi povedené. Jeden z těch nepřeslazených teen movies, přesto ale milých a hlavně přirozených. Postavy jsou krásně vykreslené a i když se jedná jen o takovou jednohubku, za tu chvilku si k nim dokážeme vytvořit jakýsi vztah, takže se dokážeme vžít i soucítit. Jedná se o celkem obyčejný a jednoduchý příběh, dokonce je podaný i jednoduchým způsobem, ale nějakým kouzlem to zkrátka funguje. Často jsem se usmívala, nad některými dialogy mi smích utekl i nahlas (některé hlášky byly tak vtipně pitomé, což jim přidávalo na opravdovosti) a v neposlední řadě jsem si u filmu příjemně odpočinula. O atmosféře malého městečka ani nemluvím. Konec potěšil. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New York. Trvalo od 22. apríla 2019 do 31. mája 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama