Reklama

Reklama

Nechte je všechny mluvit

  • USA Let Them All Talk (více)
Trailer

Snímek Nechte je všechny mluvit od režiséra Stevena Soderbergha vypráví příběh slavné spisovatelky (Meryl Streepová), která se vydá na cestu se svými dlouholetými přítelkyněmi (Candice Bergenová a Dianne Wiestová), aby se pobavila a vyléčila staré rány. Připojí se k nim i její synovec (Lucas Hedges), který se o dámy stará a přitom se zamiluje do mladé literární agentky (Gemma Chanová). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I think that you perhaps betray the people that you love the most because you know that you have the expectation of forgiveness. Konečná komunikace s nekonečným rozsahem a dosahem. Náš život má začátek, střed a konec. A je jen na nás, jak každou z těch částí prožijeme, kolik vzpomínek si z nich odneseme do toho dalšího okamžiku lidského (z)bytí. Soderbergh přivedl film civilní a křehký, lehce komický a tak neuvěřitelně těžký na to, zachytit všechny pravdy světa. Ženské trio Streep – Bergen – Wiest je něco, co každého diváka musí pohladit po jeho srdci. Improvizace jde u nich ruku v ruce s inteligencí, lidskou i filmovou, a my si až posléze, mnohdy až po pár dnech a týdnech, uvědomíme, jak tohle tak často dnešnímu světu pohyblivých obrázků chybí. Važme si tedy všech těch, kteří jsou schopni se nám takto otevřít. A my se do nich ve vteřině zamilujeme stejně jako je začneme nenávidět. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Exaltované, poživačné, ublekotané, velkohubé, duté a namyšlené NIC... a kam že se poděla Amerika zahalená do dýmu Marlborek a ozvučená cinkáním ledu v nekonečném sledu drinků? Zapomeňte, teď je třeba prokládat dialogy pomlaskáváním a mlácením příborů, společně s fenoménem všemožných gastro soutěží a armádou kuchaříčků se tak vkrádají myšlenky na další z mnoha pokusů o přeformátování životního stylu podle předlohy... ale možná mluvím z hladu, jelikož jsem si u plků tradičně unylé, přesto kdovíproč přehypované Streepové neuděla komerční přestávku na občerstvení ve zcela neopodstatněné obavě, že přijdu o gró příběhu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Meno Soderbergh vo mne vzbudilo očakávania. Neisté, ale predsa, lebo ten muž má v sebe silnú filmárinu. Niekedy mu to vyjde (Vedľajšie účinky, Dannyho trilógia, Erin Brockovich), inokedy ma neohúri (Solaris), ale v každom prípade nikdy nenatočil vyložene zlý film. Toto je však naozaj slabší kúsok. Jedine, čo ma zaujímalo bola zaľúbená linka s Gemmou Chan. Ale tie konverzačky Meryl Streep o knihách a postavách, ktoré nikto nepozná ma nebavili, ani dialóg, kde dve stareny spomínajú na švédsku trojku. Nakoniec sa to ale v druhej polovici začalo celkom zlučovať a zrazu filozofické reči začali dávať zmysel. A taká je aj pointa filmu. Filozofia, múdre myšlienky, ktoré ostávajú až za hrob. V tomto prípade doslova. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, jak lehce a nevtíravě to ohýbá různé konvence reunion komedií nebo filmů o ženském přátelství i v tom, že to nepotřebuje jasně formulovat a doříkávat katarze a ponaučení. Klidně si představuju, že by takhle mohlo dopadnout osazenstvo Sexu ve městě. Asi na to celé brzy zapomenu a moc velké vlny to neudělá, přesto si v poslední době nepamatuju sympatičtější film. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

It's just such a shame. Retiring at, what, 70? Why? I mean, It doesn't make any sense to me. /// Nechte je všechny mluvit zní jako dobrá tvůrčí rada, když máte na palubě takovou posádku jako tehdy Queen Mary II na cestě přes Atlantik. Přesto nelze legendě o hercích svobodně pronášejících vlastní repliky úplně věřit, na to je výsledek až příliš precizní. Vražda na Nilu bez Nilu a bez vraždy, nikoliv nutně bez Agathy Christie. Autorský film o smrti autora, plavba na parníku jménem Steven Soderbergh. Zločin nicméně identifikovat lze: Diváci oloupení o případ v běžném slova smyslu musí pohlédnout do tváře hypotéze, že vražda a whodunit jsou zástupný problém a záminka přehlédnout, že otázka pachatele je ten skutečně nejmalichernější problém. Myslíte, že se něco pochopíte, že něco zaslechnete, když je necháte všechny říci, co mají na srdci? Chytíte blesk do lahve alespoň jednou? Zaručenou odpověď najdete v Říši sovy od Blodwyn Plugh. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní tři hrdinky filmu (Meryl Streep, Dianne Wiest a Candice Bergen) několikrát během filmu odkazují na skutečnost, že spolu chodily na vysokou školu, jeji název však není nikdy explicitně zmíněn. Postava Candice Bergen však v mnoha scénách nosí třičko „Longhorn“, což je název univerzitního týmu amerického fotbalu spadajícího pod Texaskou univerzitu v Austinu. (jezurka42)
  • Natáčení probíhalo na skutečné palubě zaoceánské lodi Queen Mary 2 na plavbě přes Atlantik mezi New Yorkem a Southamptonem. (Kuzmik)
  • Scénář popisuje pouze jednotlivé obrazy a pár klíčových scén, které vychází z povídky prozaičky Debory Eisenberg. Veškeré dialogy byly improvizací herců. (Kuzmik)

Reklama

Reklama