Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Už se na to Liame vyprdni. V sedmdesáti už nemůže být takový drsňák a hrát role určené mladým klukům. Na druhou stranu ti patří díky za vyobrazení zajímavé cesty, o které jsem nikdy neslyšel. Ze začátku filmu jsem byl pln očekávání, protože úvod (až na přemrštěné scény s Liamem) sliboval nadhled se špetkou vtipu. Bohužel se od prvních nesnází všechny náznaky rozplynuly a zbylo jen hloupé béčko. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Doba kdy byl Liam Neeson, takovou akční jistotou je docela dlouho pryč, ale pořád má tolik charismatu, že dokáže utáhnout i na oko naprosto banální příběhy. Něco takového jsem očekával i do Mrazivé pasti, jen tentokrát jsem tomu věřil o trochu více, díky neokoukanému tématu. Bohužel Mrazivá past nefunguje prakticky v žádném směru. Liam je sám o sobě unavený a znuděný, takže filmu jeho přítomnost nijak nepomáhá. Bohužel on sám je tou nejmenší přítěží. Tou největší je samotný režisér, který z chabé, ale pro akční film dostačující historky, nedokáže vytáhnout vůbec nic. Postavy jsou nudné až otravné, zvraty podivné a akční scény nejen, že špatně vypadají, ale chybí jim jakýkoliv šmrnc a celé to na mě působilo jako akční film, který běží odpoledne v televizi a pokud bych vyškrtnul Neesona a pár známých ksichtů, vše tomu nasvědčuje. Mrazivá past je tak jeden z nejhorších akčních filmů, za poslední dobu a prakticky všechny rychlokvašky na Netflixu, vychází lépe, protože v nich vždy byla alespoň nějaká zajímavá scéna. Zde není vůbec nic ani pitomej sexy záběr na jeden z použitých kamionů. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Klasický akčnák, kde vlastně vybočuje pouze velmi otravný a nesmrtelný záporák, který mi dost výrazně brnkal na nervy. Což je dvousečné, jelikož herecky zahráno dobře, ale po stránce scénáře až moc přehnané. Kdyby se mě někdo zeptal, zda bych Mrazivou past doporučil, musel bych sdělit negativní stanovisko. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson už má své roky, takže od něho nečekám ladné piruety kolem protivníků, ani fyzicky náročné souboje plné úderů. To ovšem neznamená, že by se akční film obešel bez jakékoliv akce. Abych režisérovi / scenáristovi nekřivdil, tak jakési formy fyzické konfrontace se přece jen dočkáme. Většinou se dva lidé přetahují o volant, nebo tlustými rukavicemi buší do péřových bund. I s touhle chabou náhražkou mlátiček příběh úzkostlivě šetří, takže většinu práce musí odvést příroda a ploché charaktery. Neesonovo kouzlo osobnosti zvolna vyprchává, ale hlasem ještě něco zvládne. Cesta přes kanadskou divočinu je pak trestuhodně nevyužitá, takže i druhý ze zdánlivých kladů filmu vyšuměl do ztracena. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Za Vánoční prémie udělám pro firmu cokoliv!" Pokud divák vypne mozek, tak má poměrně slušnou šanci si tuhle záležitost s Neesonem užít. Mě se to docela povedlo. V Ledové silnici (kdo tomu zase dal tak stupidní název) se stále něco děje a našeho hrdinu nedokáže zastavit ani nepřiznaný firemní terminátor. Náklad doručen, horníci zachráněni, šéfové dolu doufám potrestání. Škoda jen toho sympatického bráchy :( Ten umírat určitě neměl. Ale jinak jsem si tohle béčko užil. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)
  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)

Reklama

Reklama