Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

italka63 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbala, neboť jsem tušila... No jo, přesvědčily mne nadupaný trucky, jsem přece potomek táty i dědy řidičů z povolání, ba dokonce průkopníka válečné přepravy do Drážďan mezi útoky hloubkařů. Skoro podobný transport, jen truck nejel na dřevoplyn, zkrátka to zkouknout byla moje morální povinnost, slušný, místy mírně nelogický béčko, jenže akce nechyběla, Liam je pořád ve formě a slečna měla krásný oči. A za mého dědu posílám třetí hvězdičku, ten by si truck užil. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson už nemá 40, ale skoro 70. Namísto chvatů zapojil především mozek, přesto slušná Neesonovka co neurazí. Děj nepřekypuje žádným překvápkem, partička má přejet přes zamrzlý oceán, samozřejmě nechybí krtek a komplikace. U šablonovitých filmů Liama to pravděpodobně zapadne někde mezi jeho průměrem, ale na druhou stranu proč ne, oddechovka. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kariérní směřování Liama Neesona musí mrzet každého fanouška, který si užíval jeho akční béčka posledních let. Jenže pryč je spolupráce s Lucem Bessonem nebo španělským řemeslníkem Jaume Collet-Serrou, Liam po několika přešlapech kývnul na látku od průměrného Jonathana Hensleighe (vesměs scenárista: Smrtonosná past 3, Jumanji, Armageddon), který kupí jednu školáckou chybu za druhou a prakticky nepřekvapí. Kdesi v Kanadě dojde v dole k sesuvu půdy a uvězní skupinu horníků. Jejich jedinou nadějí je vybavení v podobě obřích vrtáků, které je potřeba na místo dopravit pomocí kamionů nebezpečnou cestou přes zamrzlé vody. Ovšem v dubnu, týdny po běžném používání trasy. Horníkům dochází dech a šoféři postupně zjišťují, že pár kravaťáků nechce, aby k dolům s důležitým nákladem vůbec dorazili. Nestabilní náklad, nevyzpytatelný led a nápad ve stylu 90. let. K těm se hlavně vracíme v pasážích, kdy hlavní hrdinové něco v poslední vteřině překonají a hned jsou vystavení dalším (za vlasy přitaženým) problémům. A během pár hodin zažijí to, co se jim zdaleka „nepoštěstilo“ za posledních deset let na cestách. Hensleigh na to jde naprosto rutinně, pěsti nedržíme, tah na bránu chybí, poslední dvacetiminutovka je už spíš úsměvná. A obávám se, že (akční) Liam se už v plné polní nevrátí. Dvě až tři hvězdy. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Od filmu som si sluboval Sorcerera na lade a namiesto toho som dostal steinbeckovskeho Lennieho a Georgea so seagalovskym treatmentom o dementnom sprisahani, ktore ma s nehostinnym survivalom pramalo spolocne. Za tych par dobrych The Wages of Fear momentov jedna hviezdica a zvysok je len cash grab zmykajuci Neesonovu znacku, ktora sa topi rychlejsie nez Gronsko. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ono to urcite nebude kultovy film, ze jo, ba dokonca nepojde ani  o film roku. V zaplave filmoveho mainstreamu /Tchory, Avengers 2012, 2015 atd, Kapitan Panama, Kostarika ci Honduras ci jaxa ten stat volal/ ide vsak o sympaticky film zo zimneho prostredia. Ktory je najlepsie sledovat, ked je vonku plno nakydaneho snehu a najlepsie  minus 15 az minus 20. Stary Dedo Neeson /Mezi nahrobnymi kameny, 96 hodin, Temny Rytir Povstal/ este na stare kolena akciu zvlada, reziserovi hensleighovi /Smrt Zabijaka 2011/ sa podarilo ukecat i Lorenca HoriacuRybu /Matrix 1999, Atentat v Ambassadoru/ + par dalsich hercov. K subjektivnemu vysokemu hodnoteniu dopomohol aj ten fakt, ze milujem kamiony  a vlaky. Vlakov nebolo, tak aspon tie kamiony som si rad pozrel   : 74 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)
  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)

Reklama

Reklama