Reklama

Reklama

Vzkaz na zdi záchodků

  • USA Words on Bathroom Walls (více)
Trailer 2

VOD (1)

Příběh vtipného a hloubavého Adama, který zdánlivě nevybočuje z průměru: jeho tělo vře bouřícími se hormony a mysl se upíná k budoucnosti, v níž se chce stát kuchařem. V polovině posledního ročníku je Adam po incidentu v hodině chemie vyloučen ze školy a je mu diagnostikována schizofrenie. Adam, který na katolické akademii dokončuje pololetí, má jen malou naději, že se mu podaří zapadnout mezi ostatní. A tak chce svou nemoc udržet v tajnosti, dokud se nezapíše na kulinářskou školu. Když však potká upřímnou, inteligentní Mayu (Taylor Russellová), okamžitě se mezi nimi vytvoří silné a uklidňující pouto. Jejich vztah se prohlubuje a dívka Adama přiměje, aby otevřel své srdce a nenechal se svým stavem omezovat. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho zmiešané pocity. Téma o dospievajúcom Adamovi, ktorého život ničí schizofrénia, bola vynikajúca a plná potenciálu. Ten bol do veľkej miery aj využitý, akurát to pôsobilo v mnohých ohľadoch veľmi rozpačito a niektoré Adamove rozhodnutia mi prišli veľmi arogantné, až sebecké. Ťažko sa vcítiť do jeho emocionálnej roviny, ale nemal som pocit, že by všetko riadili len tie schizofrenické impulzy. Miestami mi ho bolo ľúto, no zároveň mi išlo jeho správanie na nervy. A tie vizuálne vsuvky čiernych démonov, to mi tiež skôr prišlo na škodu ako na úžitok. Každopádne, tento film so sebou nesie skutočne kvalitné posolstvo - akurát ten štýl nebol zrovna to, čo by som od takejto témy očakával. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Uzasna zalezitost a pribeh o chalanovi s ochorenim menom schizofrenia,ktora cloveku sposobuje halucinacie a pocuje hlasy v hlave,naozaj vyborne natocene,skvele zahrane,hlavny prestavitel je sympatak a v zavere som si uz aj poplakal,aj napriek tomu,ze je to smutne vidiet nieco take,mam usmev na tvari a ak sa niekto opyta,ze preco,tak si pozrite tento film a pochopite...:-) ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Můj kamarád má paranoidní schizofrenii. Sdělil mi dost z jeho světa. Musím říct, že film pracuje s poměrně dost velkou přesností. Nicméně i tak byl film hodně utahaný, hlavní hrdina těžce nesympatický puberťák s věčně protáhlou hubou, co sbalí nejkrásnější a nejchytřejší bábovku na škole..(?) Aha. Proč ne. Film je taková těžká Amerika, ale navzdory všemu jsem měl na konci troooochu slzičky, za což tleskám režisérovi. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nějakou naivní romantickou komedii, o to víc mě tento film překvapil. Líčí příběh mladého Adama, kterému byla diagnostikována schizofrenie a ukazuje, s jakými nepříjemnosti se musí člověk s touto diagnózou potýkat. Člověk slyší hlasy a ztrácí spojení s realitou. Žádná účinná léčba, kromě léků, které mají o to horší vedlejší účinky neexistuje. Člověk to má těžké v osobním i profesním životě a nezbývá mu nic jiného, než se s touto nemocí smířit a bojovat. Snímek je natočen způsobem, že se do hlavního hrdiny vcítíte a prožíváte to s ním. Místy je vtipný, smutný, až dojemný. Myslím, že je dobře, že něco takového vzniklo, aby lidi pochopili, že tito lidé nejsou odpadkami, které by se měly vynést. Doporučuji! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Počúvať hlasy v hlave asi nebude nič príjemné, jeden nemenovaný premiér stredoeurópskej krajiny by o tom vedel povedať svoje. Určite to nie je nič ľahké, len film nešiel tým smerom, kam by som si želal. Bolo to skôr o chlapcových problémoch, ako o nejakej romanci, a asi to bolo aj hlavným účelom, ukázať, aké utrpenie takýto človek zažíva. Film teda na jednej strane vzbudzuje solidaritu, na strane druhej dáva potvrdenie, že ľudia s podobnými problémami nemôžu viesť štát. ()

Reklama

Reklama