Reklama

Reklama

Zázraky se dějí

  • Itálie I miracoli accadono ancora (více)

Tento příběh se skutečně odehrál den před Vánoci roku 1971. Juliane Koepcke (Susan Penhaligon) letěla se svou matkou Marií za otcem do Pucalpy. Shodou okolností musely přestoupit z letadla společnosti Forsett do letadla společnosti Lansa, které kvůli poruše na motoru havarovalo do amazonské džungle. Z 92 cestujících a 6 členů posádky přežila pouze Juliane. Té tak začala nejdobrodružnější cesta jejího života, protože dostat se zpátky do civilizace nebylo vůbec snadná...

Zajímavou shodou náhod zjistil o třicet let později při natáčení dokumentu o Juliane (Křídla naděje) dokumentarista Werner Herzog, že svůj film "Aguirre, hněv boží" točil jen několik málo kilometrů od místa nehody a na tragický let měl se štábem dokonce sám zamluvené lístky. (monolog)

(více)

Recenze (74)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Deštné pralesy, jižní Ameriku a vše, co se jich týká, miluji. Proto jsem ráda i za tento snímek, který je poměrně realistický a má zvláštní, tíživou atmosféru. Nejvíce mně na filmu bavily návody jak, kudy a kam, když člověk zabloudí v pralese. Aneb vzpomínky Juliane na vše, co dříve vyčetla v knihách a co ji naučil otec. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Naši z toho byli vždycky úplně paf, ale já z toho byl spíš hin. Protože jsem hynul nudou. A nejen nudou. Byla to strašná amatéřina. Příběh skutečně neuvěřitelnej a poutavej, ale zasloužil by si lepší zpracování. Nejsu žádnej profesionální kritik, ale tomuhle se snad ani nedá říkat filmařina. Je tam špatně snad úplně všechno. Musíte to vidět, abyste poznali, jak špatně tam všechno je. Včetně českého dabingu. Hudba, střih, scénář, dialogy, monology, všechno. Lepší herecké výkony by podaly i spocené ponožky. Celé je to zdlouhavé, zbytečně natahované různým nezajímavým (a amatérským) balastem - pátrání, flashbacky, marné hledání mrtvé maminky, spokojený život živého tatínka. Nezajímavá je i ta nehoda. Italská kinematografie ve stínech velkého teplého hovna. ()

Reklama

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Rodiče mě donutili se na to podívat se slovy: "uvidíš, jak člověku pomůže, když se drží rodičovských rad". :D Každopádně na červy nezapomenu, to asi nikdo, ale i přes rodičovské doporučení (čili můj automaticky záporný postoj) jsem nebyla zklamaná, dokonce to beru jako velice zajímavé dílko. :) Je z něho cítit ta správná atmosféra strachu o vlastní život v neznámém prostředí. Navíc podle skutečné události, o to víc je to zajímavější. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že příběh je natočený dost romantizujícím způsobem. Třeba scéna, jak malá vyplašená opička hledala u hlavní hrdinky útočiště. Také je s podivem, že holka neumřela hlady. Být v pralese bez střelné zbraně, bez nože a bez možnosti rozdělat si oheň je napováženou. Takový nosál nebo pásovec se dá utlouct klackem, ale jak ho člověk stáhne, vykuchá a jak si ho upeče? Jíst pralesní plody je riziko, protože když člověk není indián nebo botanik, tak nepozná, co je jedlé, co jedovaté a co halucinogenní. V jihoamerických pralesech roste liána, jejíž dutý stonek obsahuje kvalitní pitnou vodu. Jenomže je třeba umět ji poznat. Pitím vody z potoka lze chytit nějakou infekci nebo různé parazity. Zajímalo by mě, jak to všechno probíhalo ve skutečnosti. ()

Cucina_Rc 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi zdařilý katastrofický film podle skutečné události. Scéna s červíčkama mi utkvěla v hlavě už v dětství. Dlouho jsem tento film hledala, ale nemohla jsem si vzpomenout na název. A musím říct, že i po letech jsem se na něj podívala s napětím ráda. Pro mě je to jeden z nejlepších filmů o letecké havárii. ()

Zajímavosti (8)

  • Film byl v československých kinech a české televizi uváděn ve zkrácené podobě. Až po více než třiceti letech od uvedení seriál se objevil i se závěrečnou scénou z nemocnice, která v oficiální naší distribuci z nepochopitelných důvodů chyběla. (ceskyhonza)
  • Juliane Koepcke (Susan Penhaligon) pomohla později najít záchranářům místo pádu letadla. Zjistilo se, že přední část letadla byla téměř neporušená a následující vyšetřování ukázalo, že kromě Julianne přežilo ještě dalších 13 cestujících, mezi nimiž byl i pilot, který byl po pádu těžce zraněn. Bohužel nikdo z nich neměl takové štěstí jako Julianne, neporazili divokou džungli a za různých okolností postupně zemřeli. Celkem tak zahynulo 91 pasažérů a členů posádky. (sator)
  • Juliane připoutaná v sedadle spadla z výšky deseti kilometrů. Na rozdíl od filmu byla krátkozraká a při pádu se jí rozbily brýle. (KajusaK)

Reklama

Reklama