Reklama

Reklama

Host

Trailer 1

Obsahy(1)

Během koronavirové krize se šest kamarádů z nudy rozhodne zkusit přes videohovor vyvolávání duchů. Jedna z kamarádek má známou – médium, kterou do videohovoru přizve a s jejíž pomocí chtějí duchy vyvolat. Zpočátku jde o nevinnou zábavu, když si ale další z kamarádek vymyslí příběh o mrtvém kamarádovi, pozve tím nevědomky do našeho světa démona. Postupně se jednotlivým účastníkům videohovoru začínají dít podivné věci a skupina kamarádů si pomalu uvědomuje, že začíná jít o život. (MaaaR@)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (173)

kingik 

všechny recenze uživatele

P.O.V. mumraj před monitorem počítače. Když pět kamarádek, jeden jejich kamarád a najaté médium pořádají seanci pro vyvolávání duchů přes internetovou službu Zoom chat, tak se do jejich příbytků dostane agresivní až sadistický neřád ze záhrobí, který k smrti rád dělá živým ze života rambajs. S nápadem rozvést a roztáhnout svoji někdejší nachytávku určenou pro své přátele do hodinové stopáže přišel režisér Rob Savage. Je zcela evidentní, že film se dělal "na koleně", v době koronavirové krize/karantény, tudíž je nemálo znát i styl mprovizace a (ú)sporné efekty, což ovšem nelze brát za zápor. Snesitelným herečkám byla ponechána jejich občanská křestní jména, zachování autentičnosti se tedy daří, účastníci seance to pochopitelně schytají. Dojem kazí jen jakýsi neustálý kvap a spěch, v němž absolutně nezbývá prostor pro jakékoliv objasňování původu zlého ducha. A možná by se hodila i nějaká ta chytrá pointa na závěr. To bych ale asi chtěl moc. Otazník visí v podstatě i nad počtem tohoto paranormálního zmetka, ten se totiž objeví a projeví ve všech domácnostech účastníků seance, v rychlých intervalech a bleskovém sledu, načež není tak úplně zřejmé, zda se jedná o jednotlivce, nebo organizovanou skupinu duchů. Dá se usuzovat, že čas na natáčení byl značně omezen, propracované to tedy určitě nečekejte. Nápad z pranku udělat hororový film ovšem vůbec není k zahození. 7/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4/10). Jsem vděčný za tak krátkou stopáž, protože mě tento horror nijak neoslovil.. Bylo něco na způsob Paranormal Activity a já takovéto horrory příliš nemusím.. Jsem vděčnější, když herci stojí tváří v tvář něčemu hmatatelnému a ne nějakému démonovi. Takže za mě dost slabý průměr.. Párkrát jsem se lekl, ale nebylo to nic převratného z čeho bych se v noci bál na záchod.. Více mě letos bavil například - The Rental ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna až dve ľakačky sa vydarili, inak som ale z miestneho nadšenia veľmi prekvapený. Samozrejmosťou je nelogické chovanie postáv, ktoré veselo skypujú ďalej prikované k stoličkám, aj keď je čas utekať, nikoho nenapadne zasvietiť a pod. Ale to sa dá odpustiť, veď máloktorý horor má logiku. Napriek amatérskym hercom bolo stvárnenie strachu vcelku uveriteľné, žiaľ príbehovo ma to vôbec nedostalo. Keď si odmyslím začiatok tak niečo sa v skutočnosti dialo zhruba polhodinu a aj jednotlivé smrti boli také nemastné neslané. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Ultimátně neoriginální found footage, který se drží všech předepsaných žánrových klišé a vůbec ničím se nesnaží vybočit z řady. Něco funguje, něco méně a něco vůbec. Víceméně je tohle naprosto průměrný kus, u kterého vám párkrát příjemně zamrazí, ale půl hodiny po konci filmu už si na něj vůbec nevzpomenete. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Prevarený námet v prevarenom duchu. Našťastie v sympatickej dĺžke, čo je asi aj jeho jediná prednosť. Nie som práve veľkým fanúšikom jump-scarov, aj keď ich tu je naozaj málo. Popravde by som ale radšej toho démona nevidel (tá maska sa minimálne za mňa moc nepodarila). Úplne som sa však tiež nenudil, za čo môže teda najmä stopáž a rýchly spád deja. Tak aspoň za tie dve :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Nápad na natočenie celovečerného filmu vznikol v momente, keď sa klip Roba Savagea, v ktorom nastraší svojich priateľov počas ZOOM video chatu, stal virálnym hitom na Internete. (drake31)
  • Keďže natáčanie prebiehalo počas lockdownu, herecký ansámbel sa musel spoľahnúť na seba samých od svetiel, kamery, zvuku, make-upu, či kaskadérskych kúskov. Herci sa taktiež zúčastnili virtuálneho workshopu v ktorom sa učili praktické hororové efekty ako napríklad: dvere, ktoré sa pohybujú samé od seba, alebo ako dosiahnuť, aby veci padali z políc. (drake31)
  • Mená postáv vo filme sú taktiež skutočné mená všetkých zúčastnených herečiek a hercov. (drake31)

Reklama

Reklama