Reklama

Reklama

Luca

Trailer 1

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (229)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že to není jen film o přátelství (a to přátelství bez výhrad, což je dnes také málo viděná věc), a dokonce není jen o jinakosti lidí a "lidí", a dokonce ani o falešném pocitu nadvlády a jisté moci, ale - soudě podle zcela posledního záběru po závěrečných titulcích z hlubin - i o víře a o tom, jak mnohým lidem stačí to málo, co dělá jejich život životem (dobrá pozice, lepší SUV než má soused, dovolené v Karibiku apod.), aniž by je napadlo, že kolem nich se skrývá daleko rozmanitější a barvitější svět, než je vůbec dokáže napadnout. Hodně polopaticky je to zde řečeno tím Lucovým objevováním hvězd, ale obávám se, že mnozí lidé žel nepochopí, o čem ta scéna je ve skutečnosti. Myslím tím ty lidi, kteří mají celý život klapky na očích a vše se pro ně soustředí jen na práci, prachy a ty drahé hračky a dovolené, a kteří nikam dál nesměřují a o nic víc se nezajímají. A když se vrátím k tomu přátelství bez výhrad, zase je zde ozvěna evangelia, kde Bůh člověka miluje nezměrnou láskou bez výhrad, takže pro mne je to ten film naprosto náboženský, resp. duchovní, abych byl přesnější. Dobře se to tvůrcům povedlo podat. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moc povedený animák! Vymyslet nový příběh, který je originální a neopakuje se je v dnešní době už zázrak, ale zde se to podařilo. Vidíme úplně nový příběh, který je navíc velmi poutavý a zábavný. Luca je velice sympatická „mořská příšera“ a malé italské městečko, ve kterém se děj filmu odehrává, byla dobrá volba. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

A já se bavil. Stále ve mě je malý hoch, který by nejraději poznával svět a užíval si dobrodružství a vnímal naivně vše kolem sebe. Ano, ta pohádka je naivní, ale nebojí se to přiznat, což je moc fajn. Pozitivní příběh se zajímavými postavami a italským nádechem (doporučuji orig. znění!). Nedosahuje to ani po kotníky například Coco, ale je to jedno, protože Luca dokáže stát na vlastních nohou a umí se prodat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som plánoval dať plný počet. Pretože aj napriek starým známym ingredienciám to funguje, má to množstvo vizuálnych a úsmevných momentov a je tam priestor pre emócie aj pre nenásilný humor. Finále filmu je ale už také rozprávkové a príliš detské, čo ma ako dospelého trošku vyviedlo z miery. Ale je to feel good movie. Celý čas som si rozprával ako mi chýba to detstvo, kedy bol každý deň dobrodružstvom. A ten film mi to pripomenul. Veľmi nenásilne. Plus mám rád oceán a mám slabosť pre prímorské mestečká. Anderton veľmi umne prirovnal túto Pixarovskú vetvu k Dinosaurovi a Onward. Len by som zo subjektívneho hľadiska skôr povedal, že Onward je o trošku horší a Dinosaurus o trošku lepší ( ale to asi preto lebo mám rád aj Dinosaury). Čo je pre mňa ale prekvapivé je, že sa mi to páčilo aj o kúsoček viac ako tohtoročná Duša. Toto to aspoň nehralo na veľké myšlienky. A ja zase tie návraty do detstva a detských časov naozaj môžem. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pixaru už dochází nápady, že musí vykrádat Malou Mořskou Vílu (koncept vodních lidí) a Velkou Šestku (Otec té holky) i ta holka je vykradená ta malá holka z filmu Vzhůru do oblak (úplně stejné chování i vzhled) ? Jinak zde není co chválit do kina bych na to nešel ani zadarmo a oproti třeba Duši (kterou jsem viděl před tímhle v dabingu)  a třeba takovém Cocu , který byly spíše pro dospělejší je tohle návrat spíše k malým dětem dospělý zde nemá moc co ocenit i animace šla dole jelikož kdejaká sračka na Disney Channel a Nickelodeonu má lepší animaci pro představu Elena z Avaloru nebo Sofie První (asi šetřily hold) .  Humor to taky nezachrání jelikož různé padání do vody a narážení do kdovíčeho se časem už omrzí a je zde jen jedna vtipná postava a opět to je kočka (asi to bude nyní nějaký trend jelikož je to minimálně 4 animák kde je nejvtipnější kočka za posledních minimálně 7 let) a jediná vtipná scéna kromě těch s tou kočkou jsou ty ryby na začátku což je málo . Optimálně 40 procent více si to nezaslouží jelikož jsem , ale nic nečekal   dám 20 procent navíc očekávám nominace na nejlepší animák roku Pixar to většinou získává automaticky nehledě na kvalitu. Když to porovnám tak na stejné úrovni jak Rodina na baterky (tady je plus, že mě nikdo nesral, ale zase příběh to má horší) určitě horší jak Kouzelný Drak a Raya a Drak.   Díky za titulky Titulkomat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Ercole oslovuje Lucu slůvkem Piccoletto, které v italštině znamená maličký nebo chlapeček. (PenelopaW)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. června 2021 v budově Janovského akvária. (hrumsrt)
  • Dodávka Pizza Planet, která se vyskytuje ve všech filmech společnosti Pixar, byla poprvé nahrazena jiným vozidlem. Tříkolku Piaggio Ape v barvách Pizza Planet lze možné vidět během závodu v ulicích Portorosso. (vojacekr)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama