Reklama

Reklama

Emmanuelle

  • Česko Emanuela (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emmanuella je krásna mladá modelka, která žije v Bankoku spolu se svým mužem Jeanem, který je o několik roků starší. Oba jsou v manželství velmi tolerantní a proto manžel nenamítá když k nim domů přichází mladá Marie Ange, která chce od jeho ženy víc než jen rozhovory... Emmanuelle je ale víc fascinovaná starší Bee, s kterou odjíždí na výlet do divočiny... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (13)

  • V červnu 1978 v Covině (Kalifornie) bylo schváleno, že „podniky pro dospělé musí být v minimální vzdálenosti 500 stop od obytných zón“. Stalo se to hlavně kvůli kinu, které promítalo snímky z kategorie X a na které chodili stížnosti od „puritánských občanů“. (Zetwenka)
  • Americká filmová asociace prskla snímku rovnou rating X, takže mohl jen do nezávislých kin a klubovek. (Zetwenka)
  • Ve Francii je snímek ihned po premiéře zakázán, bez ohledu na všeobecnou kladnou reakci, prezidentem Georgesem Pompidou. Po jeho smrti v roce 1974 je nástupcem film povolen. (Zetwenka)
  • Kouzlo Emmanuelle proniklo do tehdejšího Sovětského svazu, kde si vydobyla oblibu mezi politickými vůdci, kteří běžně sledovali filmy pro širokou veřejnost zapovězené. (Zetwenka)
  • Díky erotickým scénám nedostal štáb povolení natáčet v Thajsku. Místní úřady to nepovolily. Filmařům se nakonec podařilo získat povolení k natáčení, a to když předstírali, že točí dokument pro turisty a úřadům byl předložen scénář, který nikdy nebyl použit. (Terva)
  • Jedná se o nejdéle promítaný film v kině. Na programu pařížského kina Paramount City byl na programu 10 let a 8 měsíců, během kterých jej zhlédlo 3 260 874 diváků. (pan Hnědý)
  • Odhaduje sa, že v kinách videlo film približne 350 miliónov ľudí a takmer rovnaké množstvo na videokazetách. (Raccoon.city)
  • Honorár Sylvii Kristel (Emmanuella) bol šesťtisíc dolárov. Rolu prijala aj preto, že sa nakrúcalo v Thajsku, čo považovala za zaujímavý výlet a prázdniny ako pre ňu, tak aj vtedajšieho milenca, takmer o dvadsať rokov staršieho belgického spisovateľa Huga Clausa. (Raccoon.city)
  • Prvú verziu Emmanuelly, ktorá bola nakrútená koncom 60. rokov, vôbec nedovolili premietať v kinách. Sylvia Kristel, neskoršia predstaviteľka, bola presvedčená, že filmová cenzúra zastaví aj premietanie nového filmu. (Raccoon.city)
  • Postavu Emmanuelly (Sylvia Kristel) vymyslela v 50. rokoch 20. storočia Marayat Rollet-Andriane, manželka francúzskeho diplomata. (Raccoon.city)

Související novinky

Nová Emmanuelle rozšiřuje obsazení

Nová Emmanuelle rozšiřuje obsazení

20.12.2023

Nová verze klasického eroticky laděného dramatu Emmanuelle z pera autorky thajského původu Emmanuelle Arsan je už nějaký čas na cestě na velká plátna. A zatímco nyní už by se první anglicky mluvený… (více)

Léa Seydoux bude Emmanuelle

Léa Seydoux bude Emmanuelle

18.05.2022

Stále více a více populární i obsazovaná francouzská herečka Léa Seydoux má napilno. V následujících dnech budou na právě probíhajícím festivalu v Cannes uvedeny rovnou dva její nové snímky, a to… (více)

Reklama

Reklama