Reklama

Reklama

Pastýřka a kominíček

(TV film)
Pohádka / Rodinný / Krátkometrážní
Česko, 2020, 9 min

Obsahy(1)

Inscenace pohádky Pastýřka a kominíček na střechách paláce Lucerna a přilehlých domů. Jiří Lábus čte Andersenovu pohádku, kterou budou na okolních střechách svými akrobatickými čísly ilustrovat herci a akrobaté souborů Cirku La Putyka a Losers Cirque Company v doprovodu hereček souboru Heaven’s Gate a symfonického uskupení Petra Ostrouchova. Vše se odehrává v jediném živoucím záběru jehož přesnou devíti minutovou délku doplňuje čtení pohádky, upravené pro formát pořadu Večerníček. Inscenace je vyvrcholením divadelně filmového letního projektu Film Naživo. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (6)

  • „Pastýřku a kominíčka jsme s Ondřejem Kobzou zamýšleli jako pohlazení dětem na cestu zpět do škol. Andersenova pohádka se zde však také stala oslavou živé kultury a projevem touhy po možnosti jejího návratu domů, do divadel,“ uvedl režisér Viktor Tauš. (SONY_)
  • Střechu Paláce Lucerna zaplnily desítky pozvaných hostů, mezi nimiž byl například basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský, režisér Šimon Caban nebo římskokatolický kněz Ladislav Heryán. Přítomní po konci natáčení, které se podařilo na třetí pokus, odměnili účinkující uznalým potleskem. Součástí živého natáčení byla i skupinka dětí z dětských domovů. (SONY_)
  • Po pražských střechách performovali artisté z Cirk La Putyka, Losers Cirque Company, Dekkadancers a Slack Show. (zdeny99)
  • Do záběru se vedle přítomných muzikantů, artistů a dalších protagonistů dostaly i dvě kozy, Damiána a Františka. (zdeny99)
  • Natáčelo se na jeden jediný záběr, a to dne 25. srpna 2020. (zdeny99)
  • Pohádka byla speciálně natočená pro 55. narozeniny Večerníčku i k sedmým narozeninám stanice ČT :D a v pondělí 31. srpna 2020 nahradila na jeden večer tradiční vysílání Večerníčka. (zdeny99)

Reklama

Reklama