Reklama

Reklama

Moje učitelka chobotnice

  • Jihoafrická republika My Octopus Teacher
Trailer
Jihoafrická republika, 2020, 85 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Při natáčení pod mořskou hladinou naváže filmař nečekané přátelství s chobotnicí, která mu poodhalí tajemný svět chaluhového lesa u břehů jižní Afriky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě bych nevěřil, že mě dojme dokument o jedné malé a docela obyčejné chobotnici. Ale je to natočeno tak nenuceně, že na konci i slza (skoro) ukápla. Nejen milovníkům přírody a oceánů vřele doporučuji, třeba vám to dá ten nezaměnitelný pocit pomíjivosti a zároveň nefalšovaného přátelství, o kterém jsem nikdy předtím neslyšel. A dost možná, že už ani nikdy neuslyším.... ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší dokument o přátelství člověka s juvenilní chobotnicí (Chobotnice z II. patra jsou jakožto fikce diskvalifikovány). Netušil jsem, že si dokáže osedlat žraloka, používat škebli jako bojový štít, ze srandy skotačit s hejnem ryb nebo se nechat pomazlit v náručí. Podle mě se s ním ale manželka kvůli ní rozvedla, protože s ní trávil víc času. Vhodné pro všechny od 6 do 666 let. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Je mi nějak úplně jedno, jestli to má dokumentaristické rezervy (jakože má - je to sladký sentiment). Tohle může neoslovit vážně jen někoho, komu ukradla srdce spolužačka Maruška ve čtvrté třídě, a zapomněla ho vrátit. Neotřelé, krásně natočené a ukazující, že spojení hnusných lidí s krásnou přírodou prostě je možné. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Hlboko osobná skúsenosť a následne predanie tejto skúsenosti pánom Fosterom, ktorý vo svojej výpovedi preukázal dostatok rešpektu a pokory na to, aby som tomu celému, ak už nie s bezvýhradným nadšením zatlieskal, tak určite uznanlivo kývol a splna srdca mu tento zážitok doprial... ba dokonca poďakoval za jeho sprostredkovanie. Palec hore. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestli si něco umí Netflix vybírat/produkovat/nakupovat téměř se 100% jistotou, jsou to dokumenty. A střetnutí s jednou roztomilou chobotnicí je bezpochyby jedním z těch mnoha příkladů. Z filmu je cítit na sto honů, že hlavní představitel naprosto miluje potápění v oceánu, mořský život a samotné mořské dno a plnými doušky to přenáší na diváka. Mně osobně to tolik neříká (vždycky mě víc zajímala suchozemská fauna) a jeho entuziasmus jsem plně nedocenil, ale těch necelých 90 minut za to rozhodně stojí. PS : docela by mě zajímalo jak to natáčeli (vždy museli plavat ve dvou, ale kameraman Roger Horrocks i přes jeho obtížnou kameramanskou práci pod vodou není ani jednou zmíněn) a kolik za ten necelý rok natočili materiálu..7/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Pro hrubý střih složil jednoduchou hudbu Tom Foster, která obsahovala hlavně zvuky moře a chaluh. Některé tyto hudební sekvence použil i Kevin Smuts v jeho soundtracku pro film. (Muffino)
  • Pro Craiga je tento film přelomový, protože ve všech předchozích filmech byl vždy jen za kamerou, ale zde má i hlavní roli. (Muffino)
  • Většinu záběrů s chobotnicí točil sám Craig. Mnohdy i tak, že kameru položil na dno, takže se zdá, že ho natáčí někdo další. (Muffino)

Související novinky

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

11.04.2021

Dnes večer proběhlo v londýnském Royal Albert Hall udílení prestižních filmových cen Britské akademie (BAFTA) za uplynulý rok. V počtu nejvíce nominací (7) vedly shodně snímky Země nomádů a britské… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama