Reklama

Reklama

Film roku

  • Španělsko Competencia oficial (více)
Trailer 4

Penélope Cruz se představí jako slavná a excentrická režisérka, která dostala za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím největším úkolem bude zkrotit své herce v hlavních rolích. Antonio Banderas hraje roli slavné sebestředné filmové hvězdy, zatímco Oscar Martínez ztvární přehnaně uměleckého charakterního herce. Oba jsou už legendami, ale každý je úplně jiný a rozhodně to nejsou kamarádi. Všichni tři spolu vytváří filmovou sestavu snů s velkým talentem a s ještě větším egem. Kdo z nich ale vydrží až do poslední klapky a do premiéry? Pokud si někdo myslel, že filmaři a filmové hvězdy jsou nesnesitelné primadony, komedie Film roku jim dá za pravdu. Penélope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez si v ní dělají legraci sami ze sebe, ze svých kolegů i celého filmového světa. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (129)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Paródia s prvkami satiry o pozadí natáčaní („najlepšieho“) filmu („ever“). Jej najväčším problémom je, že len miestami dokáže chytiť diváka, prípadne jej zakrivené zrkadlo pre jednotlivé „prvky“ filmu (producer, režisér, herci, atď.) funguje len občas. (2-3 lepšie vydarené scény bohužiaľ v tomto konkrétnom prípade nedokážu vyzdvihnúť film na trochu vyššiu úroveň.) Dynamika filmu je až príliš pomalá. Nešťastná udalosť, ktorá vedie k záverečnému vyvrcholeniu, nie je poriadne vypracovaná. Nehovoriac o záveru. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

U Filmu roku jsem se náramně bavil. I jsem si vzpomněl na Tenkrát v Hollywoodu. Proč?  DiCaprio a Pitt tam předváděli herecký koncert a ještě se u toho skvěle bavili. Byl to velký zážitek a dvojka Antonio Banderas a Oscar Martínez mi to svým výkonem připomněli. Byli fakt výborní a Antonio nám zraje. Přijde mi herecky pořád lepší. A samozřejmě rovnoceným partnerem jim tady byla Penélope Cruz. Užil jsem si to moc. 9/10 ()

Reklama

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

60-65% obsazení boží a potěšilo. Není potřeba psát že tady byl herecký výkon prioritou. Na tom totiž je tenhle film založený, prostě aby každý úšklebek, každý slovo mělo detailní význam a dávalo divákovi důvod se pousmát, nebo rozčílit. Jenže tady to celé taky končí. Zaměříme se na život mladého a starého kvalitního herce, s tím že jejich kouč je tak trochu magorka. Na závěr hodit jedno "nečekané" boom a Film Roku je na světě. Důležité je opravdu v půlce neodpadnout a prostě poslouchat vše co se tam říká a vnímat vše co se tam neříká. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hrají na divadelních prknech, hrají před kamerou, nehrají náhodou i při běžné konverzaci, při rodinné večeři či při návštěvě aquaparku? Španělé se místy mile a netradičně otírají o přebujelá ega a manýry hereckých hvězd, které jsou často na míle vzdálené od reality běžných lidí. A to prostřednictvím natáčení minimalistického filmu temperamentní režisérkou, která své dvě ovečky nejednou překvapí neortodoxními metodami. Stejně jako oni ji. Na začátku nicméně stojí stárnoucí miliardář, který po sobě hodlá zanechat i něco uměleckého, tudíž se rozhodne produkovat film. Vizionářská režisérka Penélope Cruz se tak bude muset kromě jiného poprat s tím, že má na place hrdého divadelníka ze staré školy a sebestředné hovádko hollywoodského střihu. Výsledek je velmi upovídaný, ale jízlivě se vyjadřuje ke světu showbyznysu a filmu, strefuje se do stereotypů, předkládá vyhrocené emoce, přehnané situace, a hlavně kouzelnou chemii mezi ústředním triem. Banderas skvostný. A co teprve taková Penééélope… ()

Molir 

všechny recenze uživatele

V nejlepší tradici podivných kousků co občas vyjdou za Španělska (zde mix s Argentinou) a potěší na duši i na mozku. Ústřední trojúhelník šlape naprosto dokonale, z plátna vyloženě sálá jak si ten film všichni užívají (a Penélope sálá už tak nějak z principu ;) ), dialogy jedou jak po másle, naprosto skvěle dotažený minimalistický vizuál, často se spoustou negativního prostoru, a občas zajímavé hrátky se zvukem. A celou dobu má člověk takový ten možná trochu přiblblý blažený úsměv na tváři, protože si to skvěle užívá. P.S. není to ani drama, ani komedie, je to prostě svoje ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Mezi Felixovými (Antonio Banderas) cenami, které Lola (Penélope Cruz) zničí, je také Volpiho pohár pro nejlepšího herce. Ironií je, že Penélope Cruz vyhrála Volpiho pohár pro nejlepší herečku ve filmu Paralelní matky (2021), přičemž oba filmy soutěžily na stejném filmovém festivalu v Benátkách v oficiální soutěži. (peeteno78)

Související novinky

11. ročník Cine Argentino právě startuje

11. ročník Cine Argentino právě startuje

14.10.2022

Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna organizuje letos již 11. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 14. - 18. října v… (více)

Reklama

Reklama