Reklama

Reklama

Americká vražda: Rodina od vedle

  • USA American Murder: The Family Next Door
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Autentické a bezprostřední záběry dokumentují zmizení Shanann Wattsové a jejích dětí, a taky hrozivé události, které následovaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o realitu a ne o filmovou fikci, příliš mě tenhle dokument citově nezasáhl. Možná za to může jeho nezáživná forma, možná moje otrlost. Žena nevzbudila žádný můj soucit, muž žádné moje porozumění, jen dětí mi bylo líto. Psychologicky jde film málo do hloubky a ukazuje "jen" záběry ze sociálních sítí a policejních kamer, přepisuje textovky apod. Na vytvoření si nějakého fundovaného názoru je v něm hodnotných informací zoufale málo, lze vynášet leda povrchní zjednodušené soudy typu "žena je labilní koza", "muž je zrůda a blbec", ale k prapůvodním příčinám zločinu, k jeho souvislostem, k pravému jádru pachatelovy motivace a do nitra jeho mozku, tam laický divák jen těžko pronikne. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Mno je fakt že Wattsová byla extrémní slepice která si o to vyloženě koledovala. Její závislost vyblít sebemenší blbost na spacebook a čekat na lajky a digipohlazení značila že ani ona to v hlavince neměla tak uplně v pořádku. Každopádně její osud zabrnkal tragickou notu kvuli celkem banálnímu důvodu ale že to odnesnou s ní i její 2 prťaví caparti, to už je dost hardcore. To že to dopadne tak jak to dopadne bylo jasný hned od začátku i když sem o tom případu nevěděl zhola nic ale při zjištění jak to vlastně probíhalo, mrazí v zádech. Netflix tyhle dokumenty zvládá i když tady by neškodilo míň cpát do filmu ty stohy textovek a příspěvků ze všech těch aplikací který za den sjížděla. Z toho mi bylo trochu nablití a měl sem cukání jí zabít sám. ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Snáď horší dokumentárny film, ktorý by mi išiel takto proti srsti som ešte nevidel. Neviem čo tým chcela dosiahnuť režisérka, ale absolútne nevie pracovať so sympatiami diváka a uvoľňovaním informácií. Už názov je úplne spackaný a ničí možnosti rozuzlenia pre diváka, ktorý ani nevie o čo ide. Navyše nechápem ako mohol niekto z rodiny predať práva na takéto znevažovanie... On už samotný príbeh je úplne katalógový vyvrhel. Pri všetkej úcte k obetiam, najmä k deťom... Nemyslím si že má príčetný človek veľkú šancu získať sympatie k preafektovanej Americkej pipke, ktorá absolútne nerieši GDPR svojich vlastných detí a točí a zverejňuje na facebook snáď všetko čo vás napadne. Popri sledovaní tak máte úplne nulové emócie a sami sa cítite ako bezcitné hovädo, keď máte podivné myšlienky. Navyše to celé pôsobí strašne strojene. Mám za to, že najväčší problém tkvie v SMS konverzácii, ktorá znie tak strašne neuveriteľne... Buď to dopisoval fakt špatný scenárista, alebo bola manželská dvojica fakt, ale že fakt divná. Zámer zobraziť sympatického psychopata a nesympatickú pipku od susedov a vymeniť im role skoro úplne skrachoval. Jediné, čo vo vás niečo vyvolá, je smrť detí. Keď sa presunieme z obsahovej stránky ku formálnej, tá sa neskutočne podobá Dont Fuck With Kittens, trojdielnej sérii o samoľúbom vrahovi. Fonty a drvivá väčšina zobrazovania internetového obsahu je ako cez kopirák. Zmeska nudného a nefunkčného ničoho bez odkazu, bez myšlienky. Marketingový vyvrheľ pre masy divákov ktorí budú nad tým všetkým krútiť hlavami. Pokiaľ teda nebolo zámerom vyvolať dilemu, či ste fakt tak necitlivým človekom, alebo je American Murder naozaj tak hrozným filmom... Túto dilemu však vyriešim: Úprimne súcitím s rodinou a všetkými, ktorí si tým peklom museli prejsť. ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Nejhorší dokument, který si máma a táta (od dvou malých dětí) mohou pustit na večer. Ačkoliv mám výhrady k on-line životu a streamování, tak ani špetkou to neospravedlňuje činy, které se staly. Nevím v co se člověk musí proměnit, aby byl schopen ukončit život svých dětí. Sebe-větší krvavý horor se mnou neudělá to co se mnou udělalo závěrečné přiznání :( ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Vyšetrovanie zmiznutia, pravdepodobne únos, bežný policajný postup, spovedanie príbuzných a susedov a ku tomu nejaké Facebook videjká. Človek by si myslel, že to nebude nič špeciálne, proste únos zapríčinený zdielaním všetkého na FB, ale v jednom momente nastal zvrat a ja som sa odvtedy nemohol odtrhnúť od obrazovky a bol som v napätí, v takom, že to prekonalo rôzne iné Krimi/Drámy a bolo to intenzívnejšie aj vďaka tomu, že toto je reálny prípad. Jednoducho je to film, ktorý od určitého momentu musí zaujať každého. !Spoiler! Chýbalo mi tu však vysvetlenie, prečo ten chlapík zabil rodinu kvôli tomu, že už nemiloval manželku, ale to sa asi nedozvie nikto. !Koniec Spoileru! ----------------- 8,5/10 (Videné 16.10.2020, Originálne znenie) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama