Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia klasicka zbesila Harkovina s prekombinovanou chaotickou zapletkou. Dejova omacka je preto dost otravna. Zachranuje ju len to, ze je pojata komedialne a Van Damme a Schneider su celkom vtipne duo. Akonahle dôjde na akciu, tak je to väcsia zabava, aj ked miestami su bitky az prilis predratovane a tie zelene vybuchy vyzeraju hrozne. Bitky su naviac pojate komedialnejsie a miestami pripominaju eskapady Jackieho Chana. Ale Jackie dokazal predviest ovela sialenejsie veci ako Van Dammov kaskader. Kedze sa film odohrava v HK, tak ma potesili aj cameo vystupy niekolkych znamych azijskych xichtov. Vysledkom je dalsi priemerny film so slusnou akciou, ktory pokazil mizerny scenar. 5/10. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně svižné tempo, chytlavé akce a přestřelky - zvlášť na samém závěru. Rob Schneider se zhostil velmi dobře své role ztřeštěného Van Dammova "parťáka". Typický Jean Claude na začátku, jak jede autem : ) Rozhodně jeden z nejlepších jeho filmů od roku 1990. Když jsem viděl poprvé tento snímek, tak mě zaujalo jeho zpracování - zcela se odpoutal od té šablony (byť vynikající) z 80. let. Najednou jsem sledoval něco úplně nového - "moderní akčňák" nebo snad "akčňák nové doby". Je to dáno tím strhujícím tempem (nebojím se tento termín použít, ale samozřejmě znám ještě více strhující), hudbou, prostředím, zápletkou a částečně komediálními scénami... ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Debilně nastříhaná, klipovitá akce likviduje tento film. Tedy ne že by zbytek byl kdoví jaký zázrak, ale Van Damme tvoří s Schneiderem (který tu není tak nemožný jako obvykle) docela ok dvojici. Dál bych si rozhodně uměl představit více martial arts bitek, ne jenom samé přestřelky. Aspoň že na tu LeluRochon se hezky dívalo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Van Damme zkusil buddy movie a nebyl to nejlepší nápad.Geniální akční scény a i překvapivě dobrý konverzační humor dvojice Damme/Schneider,sráží dolů nepochopitelně překombinovaný děj,který nemá hlavu ani patu,Harkova roztěkaná režie a hlavně Jean definitivně dokazuje svojí životní krizi a závislost na kokainu,děsně infantilním hereckým vyjádřením,kdy už nebyl schopen drsňáka ani hrát a veškerý jeho výraz spočívá v takové nechtěné parodii sebe sama.Tomuhle období já osobně říkám Van Dammovo kokainové selhání a srazilo dolu hned několik jeho dalších filmů.Naštěstí se potom vrátil do herecké ligy,bohužel ten jeho dravý výraz nezničetlného playboe byl definitvně pryč. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Předtím, než jsem viděl tento film, jsem si myslel jsem, že nejhorší Van Dammův film je Probuzená smrt, ale nyní považuji Kontraband za jeho nejhorší film. I přesto, že mám filmy s Jeanem Claudem Van Dammem rád, musím uznat, že Kontraband je skutečně béčko se vším všudy - trapný děj, slabé bitky a stupidní přestřelky. Až na pár vtipných hlášek a závod v úvodu filmu mě na tomto "akčním snímku" skutečně nic nenadchlo. Jako pozitivum bych snad ještě mohl zmínit herecké obsazení, jinak to fakt byla bída. Pro fandy Van Damma je to určitě velké zklamání. Objektivní kvalita filmu maximálně 35%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)
  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)

Reklama

Reklama