Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Lima 

všechny recenze uživatele

Občasně slušně choreograficky zvládnuté bojové scény, kterých bohužel není moc, nemohou přebít celkovou nudu. R.Schneider je jako vždy trapák, na Van Dammeovi se už viditelně projevují léta, což je vidět i na častém používání dubléra a to i ve scénách nepříliš obtížných, které Jean Claude dříve zvládal sám. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poslední z těch opravdu „velkých“ akčních filmů Jean-Claudea. Po Double Teamu jeden z těch nejlepším filmů, kde bruselský karatista ukazuje, že je to vážně pořádný štramák, borec a hlavně akční hrdina. Nutno dodat, že s pohledem na jeho další filmografii (konče filmem J.C.V.D.) jde opravdu o poslední kvalitní, akčně přitažlivý film, na který je radost pohledět. Jean si svou postavu skutečně užil, ukázal velmi dobrou bojovou choreografii, jde mu to výborně jak s pistolemi, tak bez nich v osobních soubojích. Vypadá výborně, jeho těla si užijeme, vychutnáme si i jeho pověstné nohy při práci jako rikša. Příběh není důležitý – jeho postava je něco jako prodavač padělků, který se zaplete do malého spiknutí a aby z něj vyvázl živý, musí bojovat nejen za sebe, ale i za nešikovného parťáka (Rob Schneider). Některé dějové linky moc nedávají smysl, ale to už tak v HG filmech bývá, spíše je důležitá vizuální stránka a ta je výborná. Cool souboje doplněny Van Dammovou fyzičkou a pohodovým úsměvem, to je záruka, že tento film se bude líbit. Hudba: Ron Mael & Russell Mael PS: hodnocení některých uživatelů o ubohém akčním filmu je hodně zvláštní. Podívejte se na další film, které JCVD natočil a jistě část z vás uzná, že oproti tomu je Kontraband královským akčním filmem ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kontraband mám rád pro tu netradiční Van Dammovskou akci. Né, že by Belgičan nevyužíval svých gumových třísel, potažmo šlach, vysoké kopy mu jdou stejně dobře jako jindy, ale líbí se mi, že přidal něco navíc, i když to možná lehce evokuje styl Jackie Chana. Různé parádičky, vývrtky, skluzy, využívání okolních předmětů - akce, resp. souboje na mě působí nápaditě. To samé se již nedá říci o drobátko překombinovaném ději, který navíc sem tam osvítí nepříliš povedený zelený výbuch. Celkově jsem vcelku spokojen a navíc žeru tu úvodní píseň, která má v sobě cosi tajemného. /Koordinátor kaskadérských scén: Yuen Bing/ 35 miliónů dolarů(rozpočet)/10 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Předtím, než jsem viděl tento film, jsem si myslel jsem, že nejhorší Van Dammův film je Probuzená smrt, ale nyní považuji Kontraband za jeho nejhorší film. I přesto, že mám filmy s Jeanem Claudem Van Dammem rád, musím uznat, že Kontraband je skutečně béčko se vším všudy - trapný děj, slabé bitky a stupidní přestřelky. Až na pár vtipných hlášek a závod v úvodu filmu mě na tomto "akčním snímku" skutečně nic nenadchlo. Jako pozitivum bych snad ještě mohl zmínit herecké obsazení, jinak to fakt byla bída. Pro fandy Van Damma je to určitě velké zklamání. Objektivní kvalita filmu maximálně 35%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prečo práve zelený výbuch ? Aj keď Jean-Claude Van Damme kope celý čas rovnakú akčnú ligu a celý čas rovnako slabých šikmáčov, fajn sa na to pozerá. Zrežírované to nie je zas až tak zle, po akčnej stránke je čo obdivovať a choreografie súbojov sú niekedy skutočne oku lahodiace. Tak ako aj hlášky od JCVD-ho a Roba Schneidera, ktorý Van Dammea skvelo dopĺňa. Príbeh je síce tupý a slabý, ale akcie a hlašok je to dosť a rozhodne je na čo pozerať. Jediné čomu nechápem je, že prečo práve zelený výbuch :-) 60% - 3* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)
  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)

Reklama

Reklama