Reklama

Reklama

Kazň

Trailer 1

Obsahy(1)

Po celá léta se sovětská policie snažila zastavit nejchytřejšího a nejhledanějšího sériového vraha v zemi. Když ho nakonec chytí, není schopna dokázat jeho vinu. Vyšetřování vrcholí a souboj mezi kriminalisty a podezřelým se stává stále osobnějším. (dogma97)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Až kým sa nedostaví záverečná tretina, ktorá ponúka niekoľko twistov, ktoré by mali paradoxne pomôcť, tak sa stal presný opak. Ono nie že by to vyslovene nedávalo zmysel, akurát sa samotný námet minul účinku príbehov o "sériovom vrahovi", ktorý napĺňa, napĺňal svoje plány. Film ale dobrý! O tom potom .. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sojuzmultfilm zjevně moc chtěl seriózní a konkurenceschopný film o vlastnoručně vypěstovaném seriálovém mordýři, načež bez ohledu na období naházel do mixéru oloupaného Čikatila, přidal dvě hrsti Ivanova, čerstvě nakrouhaného Popkova, celé to dochutil Pičuškinem (Ne, výjimečně mu opravdu poeticky nekurvím příjmení!) a připravenou směs rozšmelcoval do solidně natočeného, místy atmosférického a mile ponurého retroboršče s docela neotřelým až unikátním chuťovým dojezdem. A za to by celý tvůrčí tým zasloužil podrbat za uchem. Ale! Namísto hodiny a půl řízného vývaru si scénárista a režisér satanžel ukájel nejen kuchařské, nýbrž i umělecké ambice, pročež to celé nadstavil naprosto zbytečnou až otravnou třičtvrtěhodinovou vatovou zásmažkou z dekadentních pičovin, lysohlávek, náhodných vnuknutí iracionálního kokotismu, cirhozní studie vodkou degenerované „ruské duše“ a z plesnivé artové řepy. A za to by zasloužil okamžitě zmobilizovat a poslat někam k Doněcku. Výsledný gurmánský dojem – s obtížemi poživatelná, narkolepticky rozplizlá břečka, ve které plave pár opravdu šťavnatých kousků. 2,500000001 myšulínské hvězdy. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trocha viac hereckej hystérie než som bol ochotný prijať. Inak to bolo trochu šľahnuté Škandináviou, silný skutočný príbeh ťahajúci sa 16 rokov, na konci ktorého neostane ani jedna otázka. Pochmúrnosť, surovosť i depresia akoby nezapadali len do príbehu, ale celkovo do sovietskej a postsovietskej atmosféry. Chýbala tomu lineárnosť, preskakovanie medzi časovými rovinami prináša aj zmätok. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DALI BYCHOM COKOLIV, ABYSME PŘEŽILI…“     Ruskej příběh z časů, kdy systém nepotřeboval vraha, ale viníka. Nechronologický, místy artový vyprávění o člověku, kterej chtěl toho sériových otýpka odhalit. Se vším všudy… Hele, vobčas jsem v tom ztracenej. Nevím, jestli je to jenom moje chyba…. snažím se ze všech sil, ale dal bych tady přednost normálnímu vyprávění. Pak bych byl spokojenej. Takhle mě baví jen ty „nezmatečný“ pasáže. A pak závěr, na kterým už kurva fakt není co kombinovat!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem artově zaměřenej sériovej vrah. 2.) Sbírám holky. Do sérky.  /// Thx za titule „Piorun“.                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Hon na sériového vraha v pomalu kolabujícím Sovětském svazu ve stylu severských kriminálek? Tak to si dám líbit. Jenže to točili Rusové, takže všechno je o kousek dál, než by bylo příjemné. K žánru patří psychicky rozložení vyšetřovatelé, jenže ti místní si pomalu sahají na dno své černé duše. Vrazi jsou adekvátně zkažení, prostředí patřičně zanedbané a vedlejší postavy dotvářejí obraz bídy a morální vyprahlosti. Atmosféra by se dala krájet. Nebýt zmateného a doslova idiotského střídání časových rovin, věřil bych, že se dívám na skrytý klenot. Extrémně silný závěr tuhle realitu téměř zhmotnil. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama