Reklama

Reklama

Mistr s drtícími prsty

  • Hongkong Diao shou guai zhao (více)

Mladý Jackie už od svých dětských let horlí ke Kung-fu, ale jeho otec je striktně proti. Jednoho dne se setká s žebrákem, který se mu nabídne, že ho naučí bojovému sportu. Jakcie prokáže svůj um, rychle se učí, o tom však nehovoří, ale své nadání tají. V okamžiku, když si restauraci jeho strýce vyhlédne vyděračská banda, Jackie musí uplatnit celé své bojové umění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám ráda kung-fu filmy s Jackie Chanem pro jeho akrobatické akční výkony a humor, který do filmů vnáší. Tento snímek z jeho mládí, kdy mu bylo pouhých 17 let není, co se týče bojových scén, špatný. Příběh nelze hodnotit, protože se z filmu vytratil, buďto našim špatným dabingem nebo sestříháním nebo prostě proto, že tam žádný nebyl. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Príšerne zostrihaný patvar v ktorom rôzne, ledabolo polepené scénky ako tak dávajú dojem nejakého deja. Ten sa točí okolo dákych vydieračov, pomsta za smrť otca, blabla. Starý somrák vytrénuje chlapca a ten sa potom neustále musí biť s hnusákmi čo sa furt okolo obšmietajú a buzerujú. Akcia je dobrá, či už so samotným Jackiem, alebo s jeho dvojníkom ktorý tu odohral pár scén miesto neho a pre istotu bojuje s páskou cez oči aby to nebolo poznať. Film ponúka aj niekoľko komických momentov. Jackie s majstrom prídu k zloduchovi, majster povie Jackiemu aby išiel domov a on na to že Ok a preskočí paravan. Starý majster potom bojuje s pitvoriacim sa zloduchom, pričom je vidieť že ho pri fyzicky náročnejších úkonoch zaskakuje podstatne chudší dablér. Na záver potom zlý majster s obočím z ktorého by sa dala upliesť rohožka zaerdží, aby uviedol svoj svoje konské kung-fu. Že Jackie tu má krátke vlasy, zatiaľ čo jeho dvojník mohutnejšie háro ( aby mu nebol vidieť ksicht ) je už len taká drobnosť. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Škola hada (Snake in the Eagle's Shadow, 1978) a Mistrův syn (Drunken Master, 1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. *** Scény dodatečně natočené bez přitomnosti Jackie Chana a do filmu přidané divák pozná podle toho, že má dablér pásku přes oči. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Holobriadok Jackie s neporovnateľne horšou choreografiou ako v jeho neskorších filmoch. Čo je ale najhoršie, pred finálnym zápasom sú použité tréningové scény z úplne iných Jackieho filmov, kde je viditeľne starší a plus ani šatka nezakryje, že dablér, ktorý zaňho dotočil poslednú bitku má dlhšie vlasy, inú bradu a celkovo stavbu tela. Bolo to dosť vtipné ako sa to nešikovne snažia zakryť tmou. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů Jackieho Chana, patří do "předopilého" období a je to na něm znám. Humoru je tu pomálu a když se vyskytne, působí většinou dost rušivě (například když při finálním souboji záporák použije styl koně a na potvrzení toho zařehtá). Va anglickém dabingu, který jsem měl k dispozici, se Jackieho postava jmenuje Jackie Chan. Herecké složení je stejné jako v pozdějších filmech Mistrův syn a Had ve stínu orla. V roli Jackieho učitele se opět usadil Yuen Siu Tien (otec Yuena Woo-Pinga). Tenhle film nepatří mezi nejlepší Chanovi kusy, ale zaryté fanoušky nejspíš potěší. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Film Mistr s drtícími prsty byl sestaven ze záběrů z Chanových starších filmů poté, co se proslavil rolí ve snímku Mistrův syn. Použity byly především scény právě z filmu Mistrův syn (1978) a Cub Tiger From Kwang Tung (1973), k nimž bylo dotočeno několik záběrů s Chanovým dablérem, kterého lze identifikovat podle pásky přes oči. (Raztubyl)
  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Škola hada (1978) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)

Reklama

Reklama