Reklama

Reklama

Hladový Joe

(festivalový název)
  • Velká Británie Hungry Joe
Krátkometrážní / Horor
Velká Británie, 2020, 23 min

Obsahy(1)

Když Laura (Laura Bayston) a její manžel Craig (Joe Sims) zjistí, že čekají dítě, jsou nejšťastnější na světě. Brzy po narození malého synka se však jejich rodinná pohoda vytratí. Muž to nezvládne, a tak Laura zůstane na Joea sama. Její syn totiž trpí zvláštní poruchou a má pořád hlad. Sní doslova všechno, co se mu dostane do rukou. Laura začíná mít psychické problémy, začne nenávidět svého syna, v okolí se začnou ztrácet domácí zvířata, sousedé se Joea bojí, děti si z něj dělají legraci, no a co Joe? Ten má pořád větší a větší hlad. (SOLOM.)

(více)

Recenze (8)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná záležitost. Možná o něco delší než má být, ale rozhodně zaujme. Přiběh o chlapci, který trpí jakousi poruchou a nemůže přestat jíst, vlastně jí vše, co mu příjde pod ruku a ke konci to trochu víc eskaluje. Mrazivé, podivné a lehce creepy a vlastně i dosti originální. 7/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jsou tu jisté nesrovnalosti, které si nedokáži vysvětlit. Jako například jak ho mohla matka sama vůbec uživit a nebo proč ho nechávala u sebe bydlet tak dlouho, obzvláště když bylo očividné, že ho příliš v lásce neměla. V zájmu zachování příběhu však toto nebudu rozebírat a s výsledkem jsem velice spokojený. Propracování tohoto kraťasu v délce jedné seriálové epizody dokáže spolehlivě zaujmout především skvělými hereckými výkony, opravdu děsivými zvuky co vydává malý otesánek a ponurou atmosférou která provází celý film. Konec je pak dvojnásobně znepokojivý a vysloužil si můj nehynoucí obdiv. PS: Chudák matka, která svou úlohu zahrála tak dokonale ani nemá kartu na čsfd (Laura Bayston) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hungry Joe je definice hutného atmosferického kraťas hororu, který vybočuje výrazně lepší prací s kamerou, díky které filmu dodává tu správnou šťávu. Je to vlastně příběh otesánka v hororovém kabátu, který od mala žere všechno, co mu přijde pod ruku (včetně věcí, které si běžně dáváme na oběd, jako například mýdlo nebo živí králíci). Má to syrový, ztěmnělý vizuál a výborně se zde daří budovat bezútěšnou atmosféru kolem hlavní postavy, která je úplně stejně odporná a mění se pomalu ve zrůdu. Nehledě na to, že dvacetiminutový formát zde sedí tak akorát a lepší formou být podán ani nemohl. Jako jediný mínus vidím, že tvůrci nepřitvrdili s některými scénami a kdyby zašli až na hranici gore, vůbec bych si nestěžoval. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Britská variace na Otesánka byla vcelku ponurou záležitostí. Nejdřív vše začalo šťastnou událostí, ale postupem času se to změnilo v přehlídku psychického zhroucení, nechutných mlaskavých zvuků a kdyby se tvůrci ještě více odvázali – mohla z toho být i vcelku zajímavá morbidní podívaná. Jak nám totiž Joe rostl, jeho hlad byl pořád větší, doslova sežral, co se dalo a párkrát měl i pořádně na kahánku. Takové štěstí však jeho matka neměla (docela jsem s ní i soucítil). Laura Bayston podala slušný herecký výkon – v mých očích je to lepší průměrná podívaná. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mladej matke robí starosti neutíchajúci apetít jej syna Joea...jej znepokojenie narastá každým dňom a ako Joe rastie v okolí sa začnú strácať domáci miláčikovia obyvateľov mestečka...toto by si rozhodne zaslúžilo aj celovečerný film, tým nechcem povedať že by išlo o najlepší film poslednej dekády, ale určite by to malo niečo do seba. ()

Reklama

Reklama