Reklama

Reklama

Zvrácenost strachu

  • Kanada Hunter Hunter
všechny plakáty
Trailer 1

Joseph Mersault s manželkou Annou a třináctiletou dcerou Renée žijí po většinu roku v lesní chatě. Živí se prodejem kožešin z ulovených zvířat. Není to snadný život, o kožešiny je stále menší a menší zájem a jejich cena klesá. Rodina má kvůli tomu problém s nákupem základních potravin. Anna by se chtěla přestěhovat do vesnice a najít si práci. Těžký život s manželem si vybrala, na to si nestěžuje, ale jejich dcera Renée si to nevybrala. Měla by chodit do školy a stýkat se s vrstevníky, prožívat první lásky, prostě žít normální život. Tak, jako oni, už dnes nikdo nežije. Joe se o tom teď nechce bavit. Do jejich oblasti se vrátil nebezpečný zlý vlk a je potřeba se ho zbavit. Požádá Annu, aby s Renée zůstaly doma a on sám se vydá na lov vlka. Při hledání narazí na místo, kde najde několik zavražděných lidí, ale těm už pomoct nedokáže. Pustí se tedy zatím po stopě nebezpečného zvířete. Anna čeká několik dní, ale Joe se jí stále neozývá. Nechtěl, aby mu volala vysílačkou a plašila vlka, Anna to přesto párkrát zkusí, ale marně. Joe mlčí. Pak najde kousek od chaty těžce zraněného muže. Domnívá se, že ho napadl vlk. Muž má velké bolesti a blouzní. Anna ho dotáhne do chaty, kde mu poskytne první pomoc. Podle ní by měl vyhledat lékaře a když se muž dá trochu dohromady, chce ho odvézt. Muž však odmítá pro velkou bolest. Tak ho Anna a Renée nechají ještě u sebe, aby se trochu více zotavil. Anna se snaží obstarat nějakou potravu a společně s Renée kladou pasti v lese. Když se tam Anna jde podívat, zda se něco chytilo, najde tělo svého manžela. Je evidentní, že za jeho smrt nemůže vlk, ale člověk... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Deyw 

všechny recenze uživatele

docela dobry, ta atmosfera a hudba byla hutna jak svina dokud tam slo o vlka a kdyz nasel prvne v lese mejdan tak sem byl hajplej co bude dal, od ty chvile to ztratilo jak prase a furt tam nekdo nekam lezl, chodilo se sem tam o nicem nezazivny..konec byl zase celkem delo, ale zmateny a utnuty moc brzo a slo by vytriskat vic kdyby to neutnuli tak brzo. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Z popisků filmu a místních komentářů jsem tak trochu tušil, že se bude dít něco víc, než nahánění se s vlkem po lese, ale i tak jsem si film užil a ač je vše tak nějak jasné už nemalou část stopáže před koncem a celkové tempo je vážně pomalé ( k dobrotě věci, ale věřím, že ne každý to ocení ), je to rozhodně nadprůměrná chuťovka a příjemné žánrové překvapení. 3,5* ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dost bavilo, má to fakt výbornou atmosféru. Miluju filmy kde je krásná příroda. Devon Sawa co hraje fotříka z rodinky, tak jsem vůbec nepoznal že je to on. Jak zestárnul, vypadá jinak. Znám ho hlavně z filmů Ruka zabiják a Nezvratný osud. Camille Sullivan v roli matky Anne byla skvělá a jako žena se mi moc líbila. Tenhle film nedoporučuju veganům, ten by se jim hnusil :D Jo taky jsem myslel že ve filmu půjde o vlka, ale pak co se tam děje jsem vůbec nečekal. Nick Stahl hraje fakt odpornýho zmrda a ten konec je fakt brutální, to mě dost překvapilo a bylo mi docela špatně když jsem viděl toho zmrda staženýho z kůže a jak vypadá :D Šokující a zároveň fakt dobře udělaný. Hlavní hrdinka se pomstila fakt skvěle. Zajímavej filmek. Moc mě to bavilo. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Dost přemýšlím nad hodnocením, protože HH by i přes některé nedořčené věci snad chvilkami slušela hvězda navíc, když by člověk přimhouřil obě oči. Naštěstí jsem neviděl trailer, takže break filmu, který ale očekáváte, jsem propálen neměl, takže skutečně až do závěru (řádně šťavnatého!) čekáte, a že pro pomalejší - ne vyloženě lenivé - tempo se načekáte, jak to nakonec skončí. Ale doporučuju. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to, má to krásné prostředí, fajn hudbu, detailní scény, ale nakonec mě to v něčem přece jen zklamalo. Moc jsem se těšil na krvavej boj s vlkem, ale nedočkal jsem se. Celkově ani napětí moc nebylo. Neměl jsem z toho žádnou husinu. Dalo by se z příběhu vymáčknout o dost víc. Třetí hvězdu dávám s přimhouřenýma očima. 60/100 Já si třeba myslel (velký SPOILERY, nečíst dál), že ten jejich otec je trochu darebák a celou dobu vraždí lidi, aby z nich měl maso pro svou rodinu (což je můj geniální nápad :D). Nebo jsem se těšil na rodinné roztrhání od vlčí smečky. No a nakonec to bylo jinak, každopádně konec byl aspoň šťavnatý. A nakonec si maličko rejpnu, ten závěr nedává smysl, když ta hysterka říkala, že nikdy nic nestahovala. (Není u mě zvykem nadávat na logiku, přísahám) 60/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V pôvodnej verzii scenára mali Mersaultovci osemročného syna, avšak, keď rolu získala Summer H. Howell, zmenil scenárista Shawn Linden vek aj pohlavie. (beso74)

Reklama

Reklama