Reklama

Reklama

Zvrácenost strachu

  • Kanada Hunter Hunter
všechny plakáty
Trailer 2

Joseph Mersault s manželkou Annou a třináctiletou dcerou Renée žijí po většinu roku v lesní chatě. Živí se prodejem kožešin z ulovených zvířat. Není to snadný život, o kožešiny je stále menší a menší zájem a jejich cena klesá. Rodina má kvůli tomu problém s nákupem základních potravin. Anna by se chtěla přestěhovat do vesnice a najít si práci. Těžký život s manželem si vybrala, na to si nestěžuje, ale jejich dcera Renée si to nevybrala. Měla by chodit do školy a stýkat se s vrstevníky, prožívat první lásky, prostě žít normální život. Tak, jako oni, už dnes nikdo nežije. Joe se o tom teď nechce bavit. Do jejich oblasti se vrátil nebezpečný zlý vlk a je potřeba se ho zbavit. Požádá Annu, aby s Renée zůstaly doma a on sám se vydá na lov vlka. Při hledání narazí na místo, kde najde několik zavražděných lidí, ale těm už pomoct nedokáže. Pustí se tedy zatím po stopě nebezpečného zvířete. Anna čeká několik dní, ale Joe se jí stále neozývá. Nechtěl, aby mu volala vysílačkou a plašila vlka, Anna to přesto párkrát zkusí, ale marně. Joe mlčí. Pak najde kousek od chaty těžce zraněného muže. Domnívá se, že ho napadl vlk. Muž má velké bolesti a blouzní. Anna ho dotáhne do chaty, kde mu poskytne první pomoc. Podle ní by měl vyhledat lékaře a když se muž dá trochu dohromady, chce ho odvézt. Muž však odmítá pro velkou bolest. Tak ho Anna a Renée nechají ještě u sebe, aby se trochu více zotavil. Anna se snaží obstarat nějakou potravu a společně s Renée kladou pasti v lese. Když se tam Anna jde podívat, zda se něco chytilo, najde tělo svého manžela. Je evidentní, že za jeho smrt nemůže vlk, ale člověk... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že zase jednou jdu proti proudu. Film byl fajn Asi tak prvních 20 minut, kdy přislíbil něco, čím se vlastně vůbec nestal. Je to taková zplácanina více témat dohromady, ze které se vytěží vždy jen část a pak se jde dál. Chování postav nedává moc smysl a může za to právě poslepovaný scénář. Atmosféra tedy funguje jen chvíli, pak se mění v otravnou kravinu, co akorát irituje debilitou postav. Nejhorší totiž je, když divák dávno chápe/tuší co se děje a v rámci “zachování dramatu” se vrší jeden WTF za druhý. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Byť tým vlkom, tak dcérenku zožeriem na raňajky, otecka na obed, a maminku na večeru. Klásť pasce je nehumánne a úbohé. A vychovávať dieťa na samote bez vody a elektriny tiež. Ak si niekto myslí, že behať po lese a zavíjať, sem-tam nájsť nejakú mŕtvolu, je normálne, tak to asi nemá v hlave v poriadku. Ale nepríjemná, iritujúca atmosféra sa tiahla celým filmom, takže ja som bola spokojná. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kanadský lesní animal survival o rodině lovců, které začne trápit hladový vlk. Natočeno je Hunter Hunter hezky a má líbivou přírodu, zaujmou i hlavní postavy, kteří nejsou teenageři, ale zkušení lovci, kteří loví zvířata k přežití. Celkem se mi líbilo, že se v lese začnou dít poměrně divné věci a divák absolutně netuší, o co tam jde. Nicméně film doplácí na velmi pomalé tempo a když se zpětně za tím ohlédnu, tak se zde toho až tak moc nestalo, trošku potěší finále s jednou intenzivní scénou, ale tak nějak mi to nestačí na vyšší hodnocení. Za zhlédnutí však Hunter Hunter určitě stojí. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se zdá, že půjde o klasický lesní survival, kdy rodinu žijící v osamělé lesní chatě terorizuje vlk, ale nakonec to vezme trochu jiný směr, ačkoliv vlčí nebezpečí zůstává. Upřímně řečeno ono se tu toho po většinu času zase tolik naděje, nicméně je tu stále cítí napětí, které se postupně zvyšuje, nasnímané to také není špatně a bavili i pro mě ne příliš známí herci. Nejvíc mě ale dostal vyloženě ukrutný konec podpořený odpovídající muzikou. Ne že by byl závěr to v principu nečekaný, ale jeho ztvárnění mě dostalo. 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně příjemné thrillerové překvapení,do kterého sem šel naslepo aniž by o něm cokoliv věděl,nebo viděl trailer a vyplatilo se.Zhruba do poloviny je to celkem pomalý film ve kterém se vlastně nic moc neděje a celou dobu sem čekal jak se bude lovit vlk (a nebo obráceně).Jenže pak přijde zlom,film se začne ubírat úplně jinudy a postupně vygraduje do nečekaného a povedeného konce.Jak už ale padlo v komentářích,tohle "kouzlo" funguje ve chvíli kdy do Hunter Hunter jde divák naslepo ,protože trailer jakkoliv toho neprozradí příliš,přeci jen kus toho momentu příjemného překvapení sebere...70% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V pôvodnej verzii scenára mali Mersaultovci osemročného syna, avšak, keď rolu získala Summer H. Howell, zmenil scenárista Shawn Linden vek aj pohlavie. (beso74)

Reklama

Reklama