Reklama

Reklama

Zvrácenost strachu

  • Kanada Hunter Hunter
všechny plakáty
Trailer 1

Joseph Mersault s manželkou Annou a třináctiletou dcerou Renée žijí po většinu roku v lesní chatě. Živí se prodejem kožešin z ulovených zvířat. Není to snadný život, o kožešiny je stále menší a menší zájem a jejich cena klesá. Rodina má kvůli tomu problém s nákupem základních potravin. Anna by se chtěla přestěhovat do vesnice a najít si práci. Těžký život s manželem si vybrala, na to si nestěžuje, ale jejich dcera Renée si to nevybrala. Měla by chodit do školy a stýkat se s vrstevníky, prožívat první lásky, prostě žít normální život. Tak, jako oni, už dnes nikdo nežije. Joe se o tom teď nechce bavit. Do jejich oblasti se vrátil nebezpečný zlý vlk a je potřeba se ho zbavit. Požádá Annu, aby s Renée zůstaly doma a on sám se vydá na lov vlka. Při hledání narazí na místo, kde najde několik zavražděných lidí, ale těm už pomoct nedokáže. Pustí se tedy zatím po stopě nebezpečného zvířete. Anna čeká několik dní, ale Joe se jí stále neozývá. Nechtěl, aby mu volala vysílačkou a plašila vlka, Anna to přesto párkrát zkusí, ale marně. Joe mlčí. Pak najde kousek od chaty těžce zraněného muže. Domnívá se, že ho napadl vlk. Muž má velké bolesti a blouzní. Anna ho dotáhne do chaty, kde mu poskytne první pomoc. Podle ní by měl vyhledat lékaře a když se muž dá trochu dohromady, chce ho odvézt. Muž však odmítá pro velkou bolest. Tak ho Anna a Renée nechají ještě u sebe, aby se trochu více zotavil. Anna se snaží obstarat nějakou potravu a společně s Renée kladou pasti v lese. Když se tam Anna jde podívat, zda se něco chytilo, najde tělo svého manžela. Je evidentní, že za jeho smrt nemůže vlk, ale člověk... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se zdá, že půjde o klasický lesní survival, kdy rodinu žijící v osamělé lesní chatě terorizuje vlk, ale nakonec to vezme trochu jiný směr, ačkoliv vlčí nebezpečí zůstává. Upřímně řečeno ono se tu toho po většinu času zase tolik naděje, nicméně je tu stále cítí napětí, které se postupně zvyšuje, nasnímané to také není špatně a bavili i pro mě ne příliš známí herci. Nejvíc mě ale dostal vyloženě ukrutný konec podpořený odpovídající muzikou. Ne že by byl závěr to v principu nečekaný, ale jeho ztvárnění mě dostalo. 75% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Semnou si tenhle snímek pěkně vytřel prdel (viděno naslepo a tak to u takových filmů proste má bejt). Strašně mě to bavilo, čekal jsem moc věcí, ale fakt ne nic z toho, co se postupně odehrávalo. Konkrétně spoilerovat nebudu a když tohle čtete, už budete očekávat nějakej twist a tak číst hned přestaňte a film si pusťe. A připravte si něco k pití, protože jestli nejste kurevsky hnusnej úchylák, tak jen tak po pár otočeních neusnete. Já byl vyjevenej, hodně mě to naštvalo, dal bych i 2* ale to bych filmu křivdil. Je to nepříjemná podívaná, ale i nevídaná a rozhodně ne zbytečná nebo prostě ve své netypičnosti rádoby chválená. Bohužel krásné 4/5 ;) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kanadský lesní animal survival o rodině lovců, které začne trápit hladový vlk. Natočeno je Hunter Hunter hezky a má líbivou přírodu, zaujmou i hlavní postavy, kteří nejsou teenageři, ale zkušení lovci, kteří loví zvířata k přežití. Celkem se mi líbilo, že se v lese začnou dít poměrně divné věci a divák absolutně netuší, o co tam jde. Nicméně film doplácí na velmi pomalé tempo a když se zpětně za tím ohlédnu, tak se zde toho až tak moc nestalo, trošku potěší finále s jednou intenzivní scénou, ale tak nějak mi to nestačí na vyšší hodnocení. Za zhlédnutí však Hunter Hunter určitě stojí. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6/10. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hunter Hunter je nenápadný, přesto překvapivý thriller z lesního prostředí, který si pro diváka přichystá slušnou dávku napětí a nakonec i pár žánrových lahůdek. Poměrně pozitivní pocity z filmu se ve mně bily s antipatiemi k nimrodům, lovcům kožešin a podobným sortám, takže nemůžu říct, že bych hlavním postavám tak úplně fandil a sebralo mě to, co se jim v průběhu filmu dělo. V každém případě Devon Sawa by zasloužil víc dobrých rolí, ten herec na to má. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nádherná príroda. Uprostred lesov žije rodina lovcov. Vysporiadava sa s klesajúcimi výkupnými cenami kožušín a súčasne stúpajúcimi nákladmi na živobytie. Jedna z posledných tradičných loveckých rodín - formy spolužitia, ktoré je na ústupe. A pointa filmu veru nenasvedčuje, že v radoch divákov stúpne atraktivita o takýto spôsob obživy. Prírodou a spôsobom života lovcov zaujímavé a pomerne pestré, samotná thrillerová dejová linka je však pomerne diétna. Samozrejme až na divácky vskutku výživný koniec, v ktorom dôležitú úlohu zohráva, dnes už takmer zabudnutý prenosný prehrávací prístroj na magnetofónové kazety, walkman (v roku 2010 bola ukončená jeho výroba). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V pôvodnej verzii scenára mali Mersaultovci osemročného syna, avšak, keď rolu získala Summer H. Howell, zmenil scenárista Shawn Linden vek aj pohlavie. (beso74)

Reklama

Reklama