Reklama

Reklama

Anny

Trailer

Obsahy(1)

Poctivě tu šlapu dobrejch dvacet let a čím dál míň to hodí.
Nový časosběrný dokument Heleny Třeštíkové sleduje příběh stárnoucí prostitutky Anny. Film ji sleduje od konce syrových devadesátých let v kulisách nočních pražských ulic a veřejných záchodků. Přestože žije na společenském dně, ona sama nikdy neztrácí svou lidskou důstojnost, humor nebo víru ve štěstí. Anny není nikdy na dně. Má tři odrostlé děti, je dvakrát rozvedená a pracuje jako toaletářka. Ve 46 letech chce na Vánoce přilepšit vnoučatům, a proto se dobrovolně vydává na dráhu příležitostné pouliční prostitutky. Film Anny zachycuje 16 let životního příběhu svérázné ženy, která vždycky vidí raději nebe nežli dno. Hledá lásku, vzdoruje smůle i nemocem, ale všechny své životní obtíže bere s jadrným humorem a praktickým nadhledem. Nikdy nehodlá fňukat. Navíc se seznámí se společností Rozkoš bez rizika, která prostitutkám na ulici pomáhá a hraje s nimi originální divadelní hry, v nichž Anny nachází svůj další talent. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

ChickenPate 

všechny recenze uživatele

Nejslabší počin, který jsem doteď od Třeštíkové viděl. Možná mohlo být zajímavější vybrat pro natáčení mladší holku z Perlovky a časosběrem se dostat až k její výsluze. Tady bylo až moc prostřihů v čase a vlastně byla jen otázka času, kdy svíčka zhasne. Pokud bych měl být cynik, napsal bych jen: Špatný genetický materiál. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Sledujem tvorbu pani Třeštíkovej už dávno a vždy ma vie ľudsky dojať ako tieto časozberné dokumenty zo života človeka zasiahnu. Teraz ale prvýkrát s údivom sledujem, že som skoro nebol schopný dopozerať to dokonca. Na jednej strane je tu úplne nevyužitý potenciál tak bohatej témy ako je prostitútka v Prahe. Na druhej strane je to celé podané úplne šedivo, vleklé polomŕtve tempo to zabíja. Výber scén pre hodinový dokument je priam tragicky. Pritom Anny ponúka široké priam nekonečné množstvo látky. To zákulisie tohto remesla núkalo kvantá pikantností a rôznych príbehov. Nemuseli by byť zvrátené ale nejaké ľudsky vtipné a rôzne druhy zákazníkov a podobne. Miesto toho čučíme na hajzli s babou ktorá začne rozprávať tému a do toho : a jdete na malou ? vemte si papírek...atdˇ...skoro 30 % dokumentu. Zvyšok sú scény z ochotníckeho divadla a zriedka stojíme na rohu ulice s cigaretou a tárame nezmysly o všetkom možnom. Nemôžem uveriť že taký znalec ľudských životov ako nesporne pani Třeštíková je z toho spravil takú šeď a nudu. Žiaľ je to tak a nečudujem sa ,že tu väčšina komentárov sa nesie v podobnom duchu a nadávajú, že je to "LEN" nudná story o " starej vyžitej kurve "   30 % ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Anny bohužel vypadá jako jedna moje tetička, takže se mi velice těžko věřilo, že zrovna ona je ta nejpovolanější aktérka na lásku za prachy, ale to je jistě jen můj problém. Ještě pozoruhodnější a hodné zamyšlení však bylo, že se svým řemeslem začala až ve 47 letech.  Za největší slabinu dokumentu ale považuji to, že kdyby nás pořád neujišťovali, že Anny je prostitutka, vůbec by to nešlo poznat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Anny je trošku slabším časosběrným dokumentem z portfolia Heleny Třeštíkové. Ale to jen svojí běžností, která neuráží, jen ničím zásadním nešokuje. A to i přesto, že hlavní protagonistka na růžích ustláno rozhodně neměla. Jen se s tím životním svinstvem dokázala poprat se ctí, kterou by jí kdekdo mohl závidět. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Film nie je kontroverzný - alebo aspoň nie spôsobom, akým by človek podľa námetu očakával. Anny prekvapuje práve tým, že nie je feťáčka, troska, ani príživník - iba usporiadaná staršia pani, ktorá si kvôli zúfalej finančnej situácii potrebuje privyrobiť. Třeštíková nám znova ukazuje jednu z foriem dane, ktorú si prechod na kapitalizmus vybral a ide z jej strany o tradične profesionálnu a zároveň ľudsky empatickú robotu. Záver ma dojal. 3,5* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Na svatebním obřadu zní na klavír melodie „Yesterday“ od Beatles. (griph)
  • Snímek měl světovou premiéru na Mezinárodním dokumentárním filmovém festivalu IDFA v nizozemském Amsterdamu na podzim roku 2020. (SimpanzJi)

Související novinky

Začíná festival Jeden svět

Začíná festival Jeden svět

10.05.2021

Dnešním dnem začíná po celém Česku festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Poprvé ve své historii proběhne celý online. Festival potrvá až do 6. června a diváci a divačky se… (více)

Reklama

Reklama