Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že bych tomu tu hvězdu dal. Pro Magnuska je to asi jeho jeden z nejlepších dosavadních počinů. Je to hvězda pro kameramana a pro Magnuskův herecký výkon, který mě bavil. Všechno ostatní je prostě Magnusek, jak ho diváci znají z minulých filmů. Včetně rádoby šokujícího konce, které on asi miluje, byť ty závěry bývají spíš směšné a připomínající filmové cvičení ze soukromé školy. Film vyznívá podobně jako Sněženky a Machři po 25 letech. Pomník. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Návrat k lejno záběrum..jako tradičně spousty pohledů do minulosti.. Nerozumím tomu..že Magnusek stále nepochopil že filmarina mu fakt nejde..strašné záběry kamery..špatně nezazivne nasnimane..prostě jako všechny jeho hovnofilmy tragédie..hvězdička za drzost po letech vyblejt další zbytečné pokračování..10% ()

Reklama

nevermore odpad!

všechny recenze uživatele

No... dlouho jsem si nedal odpad! Tady top bylo jednoduchý totální neumětel a neherec, kterýmu nevím, kdo ty firmy furt sponzoruje, ze sebe dělá učitele a hlavně je pořád v roli oběti celej film. Chudák, krajně nesympatickej, problematice soužití menšin nerozumí ani trochu a do filmu nasypal asi všechny stereotypy, co jsou. Mně by zajímalo, jak film hodnotí Romové, kteří proti takovým stereotypům bojují a nejsou to zrovna oni, kteří jsou v této srajdě prezentováni. Magnusku chyťte se s Obermaierovou kolem ramen a táhněte oba do propadliště dejin. ()

NiWi odpad!

všechny recenze uživatele

Původní trilogie je sice extrémně amatérská, nelogická, většinově i trapná, ale alespoň první díl má něco malinko do sebe. Tohle pokračování je už jen vrchol tragédie, která nemá jediné opodstatnění. Místy se to snaží hrát na jakousi nostalgii, která ale vůbec nefunguje protože ani první Bastardi nejsou žádná kultovka, kterou by bylo záhodno si připomínat. Je to celý absolutně ponurý, šedivý, trapný, herecky mdlý až strašný, a Magnusek ukazuje téměř nulovou sebereflexi. Těžko říct, proč do tohohle někdo dal prachy, ale rozhodně si jich neváží. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

3/10. Musím se přiznat, že jeden z mých guilty pleasure je právě série Bastardů. Jednička mi přijde jako nedoceněný film a zbylé dva díly špatné až amatérské, ale tak nějak mě to vždycky bavilo, a tak jsem byl s oznámením 4. dílu poměrně nadšen. Nutno ale předem říct, že 4. díl je asi stejně (ne)kvalitní jako předešlé dvě pokračování. Amaterismus smrdí až na střechu chanovského paneláku. Nadšení přetrvávalo po většinu filmu, ale pak se dojde do bodu, kdy se jen melancholicky vzpomíná, a to už mě lezlo na nervy. Finále předurčuje že se s nejvyšší pravděpodobností dočkáme i pátého dílu. Je dobře že je film pouze 86 minut dlouhý, je totiž vidět že většinu vaří z vody a někteří zúčastnění (Grossová, Kajumi nebo Karlos) byli směšní, než abychom jim měli  uvěřit cokoliv, co na place předváděli. Naopak staré známé ksichty jsem viděl rád (starý Dostál, uklízečka). Závěrečné vzpomenutí na zesnulé herce, kteří měli nějaké dočinění právě s původní trilogií bastardů bylo pěkné, je dobře že se na ně nezapomnělo. Soundtrack je jak jsme u bastardů zvyklí, velice kvalitní. Je zde slyšet i jakýsi remix hudby z předešlých dílů. Suma sumárum pro nezasvěcené lidi naprostý odpad, pro nás, co bastardy máme z jakéhokoliv důvody rádi se jedná o "ok" film. Ale první bastardi zůstanou pravděpodobně navždy nepřekonáni. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo od jara 2021 v minimálním štábu kvůli pandemii covid-19. Natáčelo se mj. na těchto místech: Základní škola Česká Skalice, Věznice Plzeň, Dům s pečovatelskou službou Penzion v Boskovicích, Základní škola T. G. Masaryka Náchod, Royal Music Club Náchod, Bazén/Sauna – Sport. zařízení města Náchod, Městský úřad Náchod a další. Film se po roční přestávce dotáčel v červnu 2022 na Letišti Vysokov, obci Zvole, Malé Poříčí a u obce Václavice. (Tomáš Magnusek s.r.o.)
  • Když je učitel Majer (Tomáš Magnusek) na konci filmu odváděn za železná vrata, jeden z bodyguardů za ním zabouchne dveře od auta. V dalším záběru jsou ale opět otevřené. (SONY_)

Reklama

Reklama