Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Abychom pochopili hloubku Magnuskovy patologie, je třeba si uvědomit, že v původní trilogii stvořil převážně romské děti tak zlé a zkažené, aby je jím ztvárněná postava mohla systematicky zabít a zachovat si sympatie vyprávění. V Reparátu pak nechá romské postavy vyjadřovat za tyto vraždy vděk, nechá se jimi opakovaně prohlašovat za „jednoho z nich“. Godlovi napsal sestru ztvárněnou modelkou Gabrielou Gášpárovou, aby mohla mít s o patnáct let starším protagonistou s vzezřením Tomáše Magnuska náznak milostného románku. Godla také Magnuskovi opakovaně vysvětluje, o kolik je chytřejší a že by si bez něj neporadil. Magnusek si tedy ve svém filmu stvořil hloupého romského kamaráda, aby mu mohl být mentorem a vzorem. Ten člověk absolutně nemá stud! Celí Bastardi jsou produkt neukočírovaného mesiášského komplexu v kombinaci s absolutní filmařskou neschopností. Je to kouzelné. ()

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem vůbec nic nečekal. Proto bylo velké překvapení, že i přes svou značnou podprůměrnost si tento film v některých momentech dokáže s divákem pohrávat a trochu jej i překvapit. Nejedná se v žádném případě o kvalitní film, ale jeho hodnocení musím trochu více vyzdvihnout, neboť když se podívám na jiné české filmy z posledních let (které navíc disponovali velkou produkcí), tak tohle vlastně není tak bolestivé pro mé oči. Je tu minimálně snaha o něco hodnotnějšího, což se většinou nedaří, ale občas to k velkému překvapení funguje. 5/10 ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Magnuska mám rád. Je to sympaťák a hlavně srdcař. A se stejným srdcem se věnuje i svým filmům, které povětšinou zaujímají formát „gilty pležr“, ale vždy mají něco do sebe. Pokračování Bastardů se celkem vydařilo. Filmařsky je úplně jinde, než předchůdci, kteří působili odbytě, až televizně. Zde má člověk pocit, že sleduje vyloženě film, který měl nějakou tu produkční hodnotu - od záběrů, po obecně kameru. Nechyběla zde typická ponurá atmosféra, povedené hlášky a s nimi spojené skutečně vtipné situace, nebo i pěkné ženy - na Gašpárovou se obzvlášť dobře koukalo, Mottlová zase zahrála dokonalou MILFku. Herecké a produkční hodnoty jsou zde zkrátka znát, film působí velice uhlazeně a profesionálně. Bohužel postrádá obsahovou stránku, která excelovala a nadále bude excelovat v jedničce - takový ten šok faktor, příběh z pohledu více charakterů. Pointa byla prostá, od začátku odhadnutelná a i když závěr opět zůstává nejednoznačný (a pomrkává na další pokračování), nenabídla nic překvapivého. Stejně tak jsem naivně čekal na slibovaného Van Dammea, který se - SPOILER - ve filmu bohužel neobjevil a roli zabijáka místo něj zastal jakýsi neznámý cápek, jemuž ani nebylo vidět do obličeje. Jen za něj bych býval možná tu hvězdu přidal. Nicméně mě překvapilo úsměvné cameo Kajumiho, nebo Vémoly. Zůstávám u příjemného nadprůměru a hranice 6-7/10. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ale toto bolo už extrémne hovno aj na Magnuska. Jednotka navždy v našich srdciach, ale toto stretko s odrastenými cigánmi z pôvodnej triedy vo mne nič nevyvolalo. A pritom snaha na spomienkový optimizmus obrovská, len zle podaná. Karlosa s Kajumim som tam fakt nečakal. Aspoň že nám tento film dal Grossovú, tá nech sa objavuje aj naďalej, bitch jedna. Pochovajme túto sériu, alebo reštartujme, ale už pod iným vedením. Žiaľ, ale musím. ODPAD! ()

Kebabkony odpad!

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku proč vůbec čtvrtý díl vyšel, protože už druhý a třetí díl byly totální propadáky. Jednička sice taky není žádný skvost, ale z celé této série je asi nejlepší (nejlepší na poměry této série). V tomto filmu nefunguje vlastně vůbec nic. Dialogy jsou debilní a ještě k tomu debilně nazvučené, herecké výkony jsou otřesné a často ani hercům nerozumíte, protože neumí mluvit. Příběh vůbec nedává smysl a ani ničím nepobaví. Asi největší sračka je úplný konec, kdy se nám něco rozjede, ale v půlce se nám to utne a máme titulky a vy si říkáte, co kurva to je vše. To jsem na to chtěl jít do kina. No díky bohu, že se tak nestalo, protože vím jak ty kina vypadala, ale whatever. Poslední věc, která mě zaráží. Jak může člověk, který nemá čistý trestní rejstřík učit. Tento film je čistý bizár. 2/10 ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Když je učitel Majer (Tomáš Magnusek) na konci filmu odváděn za železná vrata, jeden z bodyguardů za ním zabouchne dveře od auta. V dalším záběru jsou ale opět otevřené. (SONY_)

Reklama

Reklama