Reklama

Reklama

Okupace Země: Rainfall

  • Austrálie Occupation: Rainfall (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sci-fi příběh nabitý velkolepými speciálními efekty a napínavými akčními scénami se odehrává dva roky po mezigalaktické invazi na Zemi, kdy se přeživší brání útočníkům v zoufalé pozemní bitvě. Obětí denně přibývá a hnutí odporu spolu s nečekanými spojenci spřádá plán, který by mohl konečně ukončit globální válku. Vesmírní vetřelci se rozhodli ovládnout naši planetu a začíná osudový závod o záchranu lidstva... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Jízda od samotného začátku. Spousta efektů, nikdo se s ničím nepáře. Bohužel ani scénárista nebo režisér. Mnoho scén je pouze "na efekt", mnoho dialogů nemá hlavu ani patu, mnoho herců se na plátně prostě "vyskytuje" (největší problém jsem měl s Rafou Nadalem, ehm tedy Mark Coles Smithem, při jeho výkonu jsem si fakt myslel, že je to spíše tenista). Ale celkové hodnocení 35% je za mne až příliš přísné. Ono ty efekty fakt nejsou zlé a jako průměrné akční scifi film obstojí. Dal bych tak 60% (3 hvězdy), ale abych dal filmu naději na serveru, rozhodl jsem se mu pomoci hvězdičkami čtymi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je na jednej strane oveľa epickejšia a dočkáme sa tu aj väčšej porcie akčných scén. Ale totálne zlyháva po dramatickej stránke. Proste tu chýba nejaký zmysluplný dej, ktorý by niekam gradoval. Ľudia sú tí dobrí a siví emzáci tí zlí. No a to je všetko. Jedna akcia strieda druhú a ja som vôbec netušil o čo tým anonymným ľudom ide. Proste tam neustále niečo vybuchovalo. Kvalita trikov je slušná. Na úrovni televíznych sci-fi seriálov, takže som bol celkom spokojný. Akcia je ale dosť monotónna. Nejaká fakt pamätná scéna tu nie je. V strede film trochu spomalí a pokecáme si s pár postavami z jednotky. Ale žiadny zmysel alebo náznak emócii to filmu nedodá. Z tohto filmu sa dajú zostrihať perfektné trailery plné akcie. Ale kto by chcel prakticky nonstop kukať dve hodiny na priemerné akčné scény. Ja určite nie. A trojku určite vynechám. Podobne televízne pôsobiaca sci-fi séria o invázii mimozemšťanov na zem Skyline je v každom ohľade oveľa lepšia. 2/10. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sci-fi akcia v silnejšom vizuálnom prevedení, ale mne to pripomenulo maximálne nejaký Star Trek s deformovanými ksichtami, ktoré si na kozmickej lodi rokujú s kým uzatvoria prímerie a koho napadnú. Otváracia scéna je super akčná, potom nastane na niekoľko desiatok minút nudné ticho, aby to šlo zase do akcie a takto opakovane. Len mne prišli práve tie akčné scény také neprehľadné, strieľanie hlava nehlava, zo strany na stranu. Nie som fanúšik takéhoto žánru a v tomto spracovaní už vôbec nie. Na zahraničných portáloch to má ale silné hodnotenie, asi hlasuje celá Austrália. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování nízkorozpočtového australského sci-fi ´Occupation´ (2018) s neuvěřitelným rozpočtem pouhých šest milionů dolarů, se již zabývá vzniklou válkou na Zemi právě po oné okupaci. Stále se jedná o nízkorozpočtový film, byť náklady již dosáhly na 25 milionů dolarů. Takže dějově po mimozemské okupaci uběhlo několik málo let. Lidstvo se s nějakými přátelskými mimozemšťany skamarádilo a společně vyrazilo do boje proti těm špatným. Motiv připomíná klasiku ´Lebkouni´ (1988), byť jen v tom spojenectví, či tímto filmem inspirovaný ´Bright´ (2017). Jinak to stejně jako předchozí film vyvolává podobnost se snímky ´Den nezávislosti´ (1996) a ´District 9´ (2009). V podstatě se jedná o obyčejné válečné sci-fi, takže bitvy a souboje jsou v centru dění, které jsou propojeny dlouhými nezajímavými dialogy se snahou navodit dramatičnost. Lokace, výprava a vizuální efekty však vzhledem k výše zmiňovanému nízkému rozpočtu nejsou zase až tak špatné, jak by se mohlo očekávat. Naopak. Mít to rozpočet blockbusteru, vypadalo by to už hodně dokonale. Samozřejmě také s daleko lepším scénářem. Snímek je vyroben stejně jako předchozí, takže opět nepatří mezi ty lepší, ale není zase až tak hrozný, aby nepostačil jen tak pro bezmyšlenkovité filmové odreagování a jednoduchou filmovou zábavu. ()

CreepyJoe 

všechny recenze uživatele

Pecka scifi film typu ala den nezávislosti, pokud máte chuť na film, u kterého se doporučuje fakt vypnout, tak to je něco pro vás, akce poměrně slušná, efekty slušný průměr a ufouni dostatečně pestří. Ubral bych ale tak, třicet minut, přidal víc akce a víc humoru, ten je bohužel až v poslední třetině filmu. Celkem důstojné béčko se vším všudy. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama