Reklama

Reklama

Skřet 2

(festivalový název)
  • USA Troll 2 (více)

Obsahy(1)

Malý Joshua zná od svého dědečka příběhy o goblinech a o tom jak jsou nebezpeční. Díky tomu má i zlé sny, které se začnou měnit i v boj o život. (Chupacabre)

Recenze (58)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nedá hodnotit standardní stupnicí. Tenhle film (pokud by to teda nebyla urážka samotného označení "film") je totiž tak špatný, že se z hodnocení odpad! přehoupnul na pět hvězdiček. A ne bezdůvodně! Tedy, tento "film" porušuje snad všechny logické zákony, žádná věc pořádně nedává smysl a celkově je to postavené na hlavu. Ale abych začal - netřeba asi zmiňovat, že žádný troll se ve filmu nevyskytuje a ani to slovo není vysloveno, vždy se hovoří o goblinech, kteří dle filmu jsou vegetariáni, ovšem ti si shánějí potravu přetvářením lidí z masa a kostí na, uhodli jste, salát. Samotný děj filmu se točí o tom, kterak rodina Waitsova jede na výměnný pobyt do městečka Nilbog (neobvyklé jméno, že? jeho "skrytý" význam postavy odhalí až v poslední třetině filmu), společně s nimi jede partička přátel, jejíž leader je přítel mladé Waitsové. Ta pravá sranda ale teprve začne, zábavně vypadající a pastelově zelené rekvizity "jídla" jsou teprve začátek. Během této pouťové jízdy o 95 minutách vás čeká spousta memetických hlášek (kupodivu každé postavě je dána do vínku nějaká), šílené jednání postav, po již zmíněných rekvizitách je nutno zmínit i masky stávající z jutových pytlů a celkem promakaných na obličej (které ostatně byly recyklovány pro film Quest for the Mighty Sword). Zárukou kvality kromě této sáhodlouhé recenze by měl být i fakt, že si film za 20 let vybudoval obrovský kult. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Existujú zlé filmy, potom filmy natoľko zlé, že sú vlastne zábavné a napokon Troll 2, ktorý je kategóriou sám o sebe. Unikát, ktorý možno ohodnotiť buď čistým odpadom (za kvalitu) alebo bezpodmienečnými piatimi hviezdičkami (za zážitok), kompromisy neexistujú. V jednotlivých aspektoch by ste možno našli horší film, ale Troll 2 je natoľko príšerne natočený, napísaný a zahraný, ale fakt natoľko, že svojou absurdnosťou prekonáva všetko, čo som za svoj život videl. Zároveň je to tak nehorázne vtipné, že som sa celých 95 minút nevládal prestať smiať. Troll 2 je priam stvorený pre kamarátske posedenia a zvráteným spôsobom vlastne uznávam jeho kultový status. Vyvstáva však otázka - je možné filmársky amaterizmus dotiahnuť do takejto miery, alebo názov filmu (ktorý nemá s filmom Troll nič spoločné a za celý čas sa v ňom neobjaví žiadny troll) naznačuje, že ide o veľký vtip? (10/10) ()

Reklama

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Nikdy prostě nepochopím, jak tohle mohlo vzniknout. Tedy jak pekelné kocoviny (nebo drogy???) musely postihnout ty herce, aby se nesmáli svým vlastním "výkonům". Hned po Atomovém gymnázium 2 to musím označit za nejvtipnější blbost, co jsem kdy viděl, nechává to za sebou i takové pecky, jako Turecké Hvězdné války nebo Vražedné Sushi. ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a máme zde další pokračování, které nemělo být nikdy natočeno. Když jsem před časem vyplňoval menší anketu o tom, které tři filmy patří mezi to nejhorší co jsem kdy viděl, tak tento kousek mezi nimi samozřejmě nesměl chybět. Odpad hororového žánru vzal na sebe podobu bandy trotlů v gumových maskách a s klackama v rukou, kteří běhají po lese a domech. Otřesné masky nedosahují ani po kotníky tomu, co bylo možné spatřit v prvním díle a to ani ten nepatří mezi bůhvíjak skvělé snímky. Trapné herecké výkony nejsou ničím v porovnání se zeleným slizem a nelogickým scénářem. V určitých chvílích lze sice vidět jakousi snahu tvůrců o pěkné záběry –viz člověk-kytka, ale v tom množství toho hnusu kolem se to rychle ztratí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V základu se jedná o geniální koncept - dětský horor postavený na nenávisti městských dětí vůči ovoci a zelenině a také vůči venkovu. Troll 2 je hororové podobenství o vegetariánech jako goblinech, kteří lidi mění v zeleninu a pak je jedí, přičemž jediným způsobem, jak je přemoci, je pořádně mastný dvojitý sendvič s gothajem. Snímek se před lety stal kultovním titulem, ale nikoli na základě svých kvalit (v jakémkoli smyslu), nýbrž čistě proto, že to kdysi byl nejhůře hodnocený film na IMDB. Lidé se na film následně koukali s tím, že se mu mermomocí chtěli vysmát a tak se bavili u každé blbiny, ale problém tkví v tom, že se zde mísí nechtěná zábava s chvilkovými záblesky geniality, úmornou nudou a humpoláckým fušerstvím. V porovnání s vrcholnými filmy z kategorie "tak špatné, až jsou dobré" (např. Hvězdná srážka, Lady Terminator, Chladný jako led) je Troll 2 spíše tak špatný až je špatný, což při potenciálu snímku je velká škoda. Nicméně je třeba ocenit spazmatické herecké výkony i dramaturgicky důsledně držený koncept vyprávěnky pro děti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • George Hardy, představite Michaela Waitse, šel na casting pouze z legrace v očekávání, že bude vybrán jako komparzista. (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kde si jeden z mladíků kupuje mléko, je při jeho odchodu záběr na muže se slunečními brýlemi, v nichž je vidět odraz kameramana. (moukey)
  • Ve scéně, kdy se zastaví čas, se postavy nejenže viditelně pohybují, ale celé zastavení navíc netrvá avizovaných 30 vteřin, nýbrž více jak minutu. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama