Reklama

Reklama

Plátno

  • USA Canvas
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný
USA, 2020, 9 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Starý muž, kterému zlomila srdce smrt milované ženy, v sobě nedokáže znovu probudit vášeň pro malování. Nová inspirace na sebe ale nenechá dlouho čekat. (Netflix)

Recenze (9)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Plátno je milým a velmi lidským nezávislým animovaným sedmiminutovým kraťasem, který pojednává o síle a smyslu malířského plátna. Právě v soudobém technologickém období je plátno, jakožto prostředník pro uchovávání vzpomínek, často na úkor v mobilních zařízeních dostupnějšího filmu a fotografie, opomíjeno. Síla plátna tkví nejen v jeho hmatatelnější podobě, ale též ve větším úsilí pro jeho vytvoření. Ono vyvolání emoce pak může být jeho autorem daleko niternější a intenzivnější, než jakýmkoli jiným prostředkem. Vedle memoárů je zde plátno a malování vyobrazeno jako nástroj pro propojování světa seniorů a dětí. Animace Netflixu je nicméně ještě v plenkách, a stejně tak práce s informacemi ve vztahu ke koncovému divákovi. Kvality krátkometrážních titulů Pixaru bohužel nedosahuje. Dvě hvězdy. 😕 (13.09.2021) ()

Reklama

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele

Ja mám veľmi rád animované krátke filmy s hlbokou alebo dojímavou myšlienkou. Na tento som náhodne narazil na Netflixe. Je to milé a animácia tiež ušla, ale mám pocit, že tomu niečo chýba. Zhrnul by som to takto: Starec sa nevie preniesť cez smrť svojej ženy. Už nemaľuje, pretože posledný obraz, ktorý namaľoval bola práve jeho žena sediaca pri strome. Obraz si schoval v miestnosti, ktorú zatarasil. Chodí k nemu vnučka, tá sa tam raz odvážila ísť a našla ten obraz. Starec prišiel a pri pozeraní na obraz si na všetko spomenul a uvedomil si, že vášeň k maľovaniu môže stále mať. Síce tu už nie je manželka, ale má dcéru a vnučku, ktorá rada kreslí. Ak niekoho stratíme, nemali by sme s ním pustiť i naše záujmy, ktoré sa nám spájali s danou osobou. A vždy je tu ešte niekto, kto nám môže priniesť radosť. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Snaha o citový tlak na diváka, vyvolaný plánovaným klišé, se zde míjí účinkem, a tak je tenhle krátký rádoby dojemný příběh stárnoucího umělce krásným jen pro ty opravdu nejměkkosrdcatější plačky. Vždyť i ta zakutálená tužka ve mně vyvolala víc otázek a větší zájem, než všechno ostatní. Jak se tam, ksakru!, ta svině mohla takhle zakutálet? Stále na to myslím. 40% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až na konci před závěrečnými titulky. (ČSFD)

Reklama

Reklama