Reklama

Reklama

Cradle of Fear

Krimi / Horor / Povídkový
Velká Británie, 2001, 116 min (Director's Cut: 120 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je moderním horrorem. Mix čtyř povídek soustředěných okolo postavy Kempera, vraha dětí, který poté, co byl uvězněn v psychiatrické léčebně, ovládá svět zevnitř a snaží se zničit a pomstím sevšem, kdo mu vlezli do cesty. V tom mu pomáhá "The Man" (hraje Dani Filth), temná charakterní postava, která má ve svém životě pouze zlo.

Příběh první:
Mel (Emily Bouffante) a její přítelkyně Nikki (Melissa Forti) jsou dvě mladé a překrásné "Goth vamps", které si užívají v klubu. Mel se snaží najít svého "temného prince" a její sny jsou vyslyšeny, když spatří Muže (The Man - Dani). Jenže tohle bude noc v režii pekla. Následný den prožije Mel ve strachu, potkává zvláštní lidi ještě se zvláštnějším vzhledem. Rozhodne se zůstat přes noc u Nikki, ale netuší, že ta noc bude její poslední... The Man má zvláštní dárky...

Příběh druhý:
Sophie (Rebecca Eden) a Emma (Emma Rice) jsou dvě dívky, které ztratily práci. Snaží se ukrást peníze jednomu starému muži z jeho domu. Ale něco se stane špatně. Emma spatří pravdivou tvář její přítelkyně...a její nejhorší sny se stanou skutečností. Jen jedna osoba opustí dům, ale doma se znovu setká se svou přítelkyní i se zavražděným mužem... Co oči nevidí...

Příběh třetí:
Nick (Louie Brownsell) a jeho milenka Natalie (Eileen Daly) si žijí v luxusu. Nick jede ve svém Porsche a užívá si drog. Srazí člověka, ale utěší ho, že auto je v pořádku. Nick má hodně peněz a může si koupit všechno... skoro. Věc, kterou opravdu chce, si nemůže koupit. Tak zabije... A vezme si, co potřebuje. A v tu chvíli potíže začínají...

Příběh čtvrtý:
Příběh Richarda Neilsona (Stuart Leing), posledního na Kemperově seznamu. Richard pracuje pro FreeSurf, internetovou společnost. Jeho práce je vyhledávat stupidní stránky a mazat je. Jednoho dne najde stránku s názvem "The Sick Room". Stránku, na které může člověk pozorovat smrt v přímém přenosu. Může pozorovat, ale také zasahovat... A jeho cesta dolů začíná a není to cesta pěkná...

Závěrečné rozřešení:
Detektiv Neilson (Edmund Dehn) bere zákon do svých vlastních rukou a rozhodne se jít do léčebny k poslední konfrontaci s Kemperem (David McEwan). Ale nakonec, samozřejmě, je tam i Muž, který je mimojiné i syn Kempera. Jeho zlá duše zničí celou léčebnu. Smrt otevírá ústa a připravuje se křičet... (aknamor)

(více)

Recenze (91)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Do tejto doby som o kapele Cradle Of Filth vedel len niečo málo a i keď boli časy, keď som tento štýl brutalitiek vyhľadával, teraz už tomuto štýlu na chuť neviem nejako prísť. Ale do takéhoto filmu sa celkom hodí takýto druh hudby, len keby to nebolo tak sucho podané, mohlo to byt oveľa väčšia paráda. Ja som nejako ani nepostrehol, že je to poviedkový film, keďže príbehy sú si veľmi podobne a ide hlavne o gore efektnosť i keď v tomto prípade to nie je až také horké. Ale keď mám vyzdvihnúť jednu poviedku, tak určite to bola tá s kopýtkom, ale i ta posledná, ktorá sa zaoberala snuffom mala svoje slušné momenty. Ale zdalo sa mi, že niektorí herci či herecky v tomto filme hrali opakovane, asi nemali tvorcovia tohto " veľkofilmu" viac finančných prostriedkov, posledné minuli na gumené črevá a vnútornosti. Ale aj herci boli ukážkovo zlí, ten amaterizmus bol až neznesiteľný. Posledným zabijakom filmu tu je hlúpy detektív, ktorý by nenašiel ani svoje ponožky aj keby ich mal obuté a nie vyšetrovať vraždy.  Nemôžem nevziať do úvahy, že sa tvorcovia i všetci čo spolupracovali na filme vybláznili do extrému, ale mňa aj tak nepresvedčili o dobrom úmysle. Silne 2*. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Kredlákov mám rád, no nič to nemení na fakte, že tento film je dosť veľký prúser. Že sa jedná o veľmi lacný a fandovský film, to je dúfam jasné každému. Bohužiaľ, amaterizmus na nás dýcha zo všetkých strán. Jedinú svetlú výnimku tvoria gore efekty, ktoré sú vzhľadom na typ filmu na veľmi slušnej úrovni (hlavne odrezávananie nohy a vybuchujúca hlava). Ak by som mal zhodnotiť poviedky, z ktorých bol tento film pozliepaný (odhliadnúc od všetkých tých filmárskych nezmyslov od kamery až po výkony hercov, ktoré nestoja ani za hov*o), musel by som použiť veľmi sprosté slová. Preto len poviem, že sú zúfalo nudné a neoriginálne (ak sa nejedná o čistú vykrádačku Danzigovej "Verotiky", tak potom ide aspoň o veľmi silnú inšpiráciu). Výnimku tvorí len posledný snuffovský zárez. Ak nemáte radi Cradle of Filth a pri pohľade na Daniho Filtha Vás chytajú záchvaty smiechu, tak si z hodnotenia minimálne jednu hviezdičku odpočítajte. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský povídkový horor „Cradle of Fear“ se snaží prezentovat především jako krvavý film, což se mu vlastně i daří. Není to nic přehnaného, nic, co by bylo vyloženě extra, ale ta exploatace zde je, krev teče, jsou zde hnusné scény a může to zaujmout. Dějově je snímek trochu slabší, jednotlivé povídky se mnohdy přestávají soustředit na příběh a babrají se v krvi. To mi tolik nesedlo. ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Ze srdce rá bych tomu napařil odpad, ale nejde to protože jsem se občas i bavil a u scény jak se chlápkovi v autě zbláznila noha jsem se fakt megazasmál. Herecké výkony jsou od megastrašných po hyperstrašné a celé to dýchá nízkým rozpočtem (což nemusí být u schopného filmaře na škodu jenže tohle opravdu není ten případ). Brutalita je tu fakt značná ale na geniální chuťovky Petera Jacksona to nemá. Jo a ještě mě pobavil ten nezabitelnej nahluchlej skorodůchodce jak mu ty dvě holky šly vykrást byt a von furt ňák nešel zabít to bylo celkem funny. Prostě a jasně tenhle film se bere strašně vážně, kdyby to někdo natočil jako komedii mohlo to být mistrovské dílo takhle je to jen sračka. Po delším uvážení ten odpad! stejně dávám :-D ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit opravdu objektivně kvalitu filmu, tak je to bez debaty odpad. Tento film mi svou stavbou, víc než kterýkoliv jiný v poslední době, připomíná porno. Děj (komisař chce sejmout jednoho parchanta, nakonec se mu to povede) je jaksi vedlejší a důležité jsou povídky ve kterých nefiguruje sex (i když pár lehce erotických scén se dočkáme), ale násilí. Kvalita jednotlivých povídek kolísá, od těch dobrých (chlap najde webowku na které může online zabíjet lidi a zcvokne se), přes ty vtipné (týpek bez nohy zabije kámoše, nechá si přišit jeho nohu a ta začne být zlá), až po ty stupidní (těma vás nebudu zatěžovat). Film si většinou na nic nehraje a krvavý scény jsou opravdu krvavý, i když na to, že je tento snímek jenom 5 let starej, tak jsou efekty na hodně špatné úrovni. Kdyby z něj spolu s nadšením pro věc nebyla na kilometr daleko cítít naprostá amatérština, tak bych tomu dal i větší hodnocení. Bohužel kamera je špatná, většina herců je špatná, oproti tomu atmosféra se chvílema daří, krve je dostatek a hlavně je tu Dani Filth. Nebýt něj, tak jednu či dvě * uberu, ale pokud jste fanoušci Cradle of Filth, tak byste se na tento filmeček měli alespoň pro zajímavost podívat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu si Mellisu zahrála Emily Booth, jejíž pradědeček z otcovi strany Walter postavil jedno z prvních kin ve Velké Británii, a to v Cornwallu. (Terva)
  • Sean Boru, který si zahrál koronera, měl diagnostikovánu rakovinu lymfatických cest. Začal pomáhat lidem s tímto onemocněním a věnoval tomu zbytek svého života. Napsal několik knih, a to jak o své nemoci, tak i o Michalu Carrollovi, muži jenž vyhrál v roce 2002 v loterii 9,7 milionu amerických dolarů. Sean Boru zemřel 14. února 2011 v Essexu. (Terva)

Reklama

Reklama