Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael O'Hara (Orson Welles) se proti svému přesvědčení nechává najmout na loď jako člen posádky na jachtě Arthura Bannistera (Everett Sloane), plující do San Franciska. Pluje s nimi i Grisby (Glenn Anders), Bannisterův právní partner. Bannister má manželku Rosaile (Rita Hayworth), o které se zdá, že má Michaela mnohem raději než svého manžela. Poté co zastaví v Sausalito, Michael přistoupí na Grisbyho šílený plán zkonstuovat falešnou vraždu sebe sama aby mohl nepozorovaně utéct. Michael za to chce 5000 dolarů, aby mohl utéct spolu s Rosaile. (Revolver)

(více)

Diskuze

Tvrdolín Veliký

Tvrdolín Veliký (hodnocení, recenze)

Film je to dobrý, ale od Wellesa som čakal trochu viacej kreativity s kamerou ako to má vo zvyku. Toto mu chýba. 

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Na serveru IMBD jsem našel krátký komentář k tomto filmu: Welles camera seemed almost to caress Rita Hayworth... (Wellesova kamera jako by se s Ritou Hayworth mazlila) a to je tak asi vše, co by se dalo z dnešního pohledu k filmu říct.
Dialogy jsou trochu trapné, naivní, pitomoučké, ale kamera, kdo má rád černobílý film, je pastvou pro oči.

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama