Reklama

Reklama

Princezna D.

  • Česko Spencer (více)
Trailer 4

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (143)

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na výkonu Kirsten Stewart a ta to zvládla absolutně fantasticky. Byly doby, kdy bych Dianu v jejím trápení strašně litovala, ale jak člověk získává více a více informací o jejím životě a zjišťuje, že to tak černobílé rozhodně nebylo, musím se přiznat, že jí tu chudinku prostě nežeru. Mám takový pocit, že i tvůrci jsou v glorifikaci Diany opatrní a připouští, že hodně z věcí, které se jí děly, si z části způsobila sama. Přirovnání k Anne Boleyn je velmi výstižné. 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý výkon Kristen Stewart je jediným pozitívom, ale vlastne aj to je dosť pochybné, lebo v podstate má byť dve hodiny smutná a na konci si zaspievať, to je celý herecký výkon. Inak sa človek doslova utápa v nude, k čomu sa miestami pridáva aj nepríjemná husľová hudba píliaca uši. Film chce znázorniť nešťastie a opustenosť princezny Diany, nemá v podstate žiadnu výraznú dejovú kostru, je len o duševnom utrpení a to utrpenie potom zažíva aj divák. Pokiaľ sa mu teda nepodarí zaspať, čo je jediným vykúpením, v opačnom prípade hrozí trvalá depresia. ()

Reklama

alisa.upir odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně nevhodná a odporná hudba, a absolutně nešťastné zpracování. Očividně režisér nemá rád královskou rodinu a Dianu chtěl uvést do pozice oběti. Well that didn’t really work out, did it? Tohle vykreslení její postavy je dost v rozporu s informacemi, který o ní jsou všude dostupný, viz třeba autentické rozhovory s ní. Celkově je to prostě opravdu jen nepovedená snůška domněnek. Být tím režisérem, chodím teď kanálem. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(43/2022) / Toto mohol byť veľmi slušný psychologický thriller. Tak ako v prípade Jackie od rovnakého režiséra mi toto nesadlo. Nesadlo v rámci zasadenia do nejakej zvláštnej reality Diany Spencer. Celý film je bizarný, prelína sa realita s predstavami, ako vravím film to mohol byť dobrý, ale absolútne nefunguje v tom čo chce byť. Tretia hviezda za Stewartku, výborný výkon, prajem jej sošku. (5/10) ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Všechny ty symboly jsou tam tak okaté, všechny repliky tak doslovně návodné a vývoj hlavní postavy i všech kolem tak nulový, že by se z toho chtěl jeden taky minimálně zamknout v koupelně. Diana se chce dostat pryč do krajiny svého dětství, která je tak blízko, ale přitom tak daleko, místo toho ale musí být zamčena ve strašidelném studeném zámku, kde všichni všechno slyší, váží se, zašívají si závěsy a neustále na sebe jen čekají, aby se pak dozvěděla, že je jen a pouze odosobněným platidlem v instituci, kde se minulost mísí s přítomností, ale neexistuje v ní žádná budoucnost. A dál? Já nevím, ale kafrat na královskou rodinu je tak obrovský mainstream, že prostě už vyžaduju, aby ten film šel někam dál, což se neděje, jen demaskuje dávno demaskované. A proč by měl naléhavý šepot Stewart dostat Oscara, z toho taky úplně nechápu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa od 28. januára do 27. apríla 2021 vo Veľkej Británii a v Nemecku. (MikaelSVK)
  • Kristen Stewart trénovala šesť mesiacov, aby zdokonalila svoj prízvuk. Herečka totiž pochádza z USA. (MikaelSVK)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama