Reklama

Reklama

The Plague of the Zombies

Trailer

Obsahy(1)

V malej anglickej dedine v anglickom Cornwalle sa rozšírila tajomná pliaga. Bezmocný miestny doktor Thompson požiada o pomoc profesora Jamesa Forbesa, ktorý prichádza do dediny spolu so svojou dcérou Sylviou. čoskoro sa začnú diať strašné veci: mŕtvi ľudia ožívajú. Profesor zisťuje, že hrôzy spôsobuje čierna mágia, ktorú praktizuje lord Hamilton. Ten sa nedávno vrátil z Haiti, kde sa naučil magické rituály voodoo. Prostredníctvom nich dokáže mŕtvych prinútiť, aby ožili a slúžili svojmu pánovi. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Profesionálne ponúknutý zombie horor, ktorý aj napriek tomu, že sa natáčal zároveň s iným Gillingovým eposom - THE REPTILE - rozhodne nevyznieva druhotne. Krásna, hammerovsky strašidelná atmosféra a jedny z technicky najbrilantnejších zombies pred prelomovým rokom 1968, kedy na plátnach po prvý krát vystúpili Romerovi miláčikovia. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Predromerovska zombie zalezitost z produkce Hammeru predstavuje zombies jako nemyslici otroky a ne jako mozkozrave prisery. Nastesti to vubec neni na skodu, precijen kostymni horror z sedesatych let... Herecky je to zvladnute moc pekne, zombies samozrejmne souvisi s voodoo, ale to vsechno neni dulezite. Uzasna v tomhle filmu je jedna konkretni snova scena, kde zombies lezou z hrobu, obklopuji hlavniho hrdinu a tvari se pri tom velice Fulciovsky. Mistr musel tenhle starej kousek urcite parkrat videt, protoze napriklad v pripade detailnich zaberu na hlavy klaticich se nemrtvych tady a v Zombi 2 bych se nebal mluvit o prime citaci. Uz kvuli te jedne pasazi to stoji za zhlednuti. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zombie po hammerovsku. A vůbec ne špatně! Kladiváři nepřichází s nemrtvými na způsob moderního epidemiologického pavýkladu, ale nabízí jejich základní mýtus, tedy temné rituály voodoo. Anglický venkov 19. století a záhadná úmrtí, která vyšetřuje pravý anglický gentleman. Tady si neodpustím poznámku k českým titulkům, s nimiž jsem měl čest, "kurva" či "osrávat" příliš do slovníku těchto mužů nezapadá. S filmy od Hammeru teprve začínám, tak nemám moc s čím srovnávat, ale pokud se točí v podobném duchu, těším se na další průzkum. Plague of the Zombies má své opravdu silné okamžiky, třeba hřbitovní scéna či první zjevení nemrtvého a jen málo těch slabých, finále v dolu působí trochu směšně a netečnost manžela při pitvě své manželky řekněme poněkud zvláštně. Poslední zmíněné však nedokážu posoudit, svou ženu jsem ještě nepitval. Kulantní čtyřka. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Toto sa musí vidieť , pretože to je nenormálne úsmevné ! Nechcem povedať , že to postráda napätie , práve naopak , je to napínavé až dosť na tie časy , ale ked začali vyliezať zombíci z truhiel a tie ich prstíky sa plazili po tých náhrobných kameňoch , tak to som odpadával . Alebo , ked boli odení do vriec od ' zemákov ' ... Buhaháááá ! A dosť je tam takých vecičiek , napr. ked otvorí šuflík a tie truhličky na rituál... tak najprv som myslel, že to tam má vložky do topánok . Alebo , človek by neveril , koľko sa dá vytlačiť z jednej kvapky krvi , až za pol deci :) Vravím , to sa musí vidieť . ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Když jsem film spustil poprvé a hned zkraje viděl bubnující domorodce, dost jsem se zděsil a film vypl, protože tenhle styl není asi to pravé ořechové. Po čase jsem se k filmu vrátil, přiznám se, z nedostatku ničeho lepšího, a ejhle jaké bylo moje překvapení. Je to velice dobrý atmosférický horor s opravdu zajímavou myšlenkou. Pravda je, že masky nejsou nic moc, ale přece jen, po tolika letech se to dá akceptovat. Rozhodně velice zajímavý film, vymykající se žánrovým klišé. 80 % ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama