Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nechtiac som narazil na reklamu na tento film, z ktorej som omylom usúdil, že ide o zombie záležitosť. Tak som sa trochu nechtiac  omrdal. Film bez deja, ktorý je čisto postavený na gore scénach, mi nestačí. Navyše dialogy typu "Ideme si po pičku." hovoria za všetko. Fakt, že ma v tom nikto a nič mimoriadne nesralo, mi zabránilo tomu udeliť najnižšie možné hodnotenie. 20% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Správne, bolo to deja vu, nedá sa to brať vážne, scenár bol predvídateľný... všetko mi je jasné, všetky znalecké posudky sú mi u prdele. Asi to bude tým, že som gore-hound a vyznávač extrémov. A tak budem nadšene kričať a nezabráni mi v tom nikto :-) Pretože v rámci zombie hororov som bol naposledy takto natešený belgickým Yummy, čo už je pár rokov dozadu. A pokiaľ niekto nakrúti čistokrvný splatter, ktorý (áno, správne,) disponuje solídnym remeselným zázemím a prináša všetko, čo sľuboval (takže sa nedá povedať, že trailer je lepší ako samotný film - čo platí pri hororoch v 95% prípadov), a dokonca aj niečo navyše... keďže vtipne hláškujúci infikovaní boli okrem iného aj pekne nadržaní, čo som nepredpokladal, tak je to pre mňa radosť pozerať. Konečne som sa po dlhej dobe poriadne zabavil. So slzami v očiach a ťažkými depresiami kvôli klišé, predvídateľnosti a imbecilite scenára dávam full rating, zaraďujem film do svojej tohtoročnej topky a ostáva mi dúfať, že mi to moje svedomie odpustí. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tuctová zápletka ovšem podpořená naprosto šílenou brutalitou. Mám rád luxusně krvavé filmy plné černého humoru, ale tady to jde do extrémních nechutností. Mrtvý děti a šukání do oka, to je extrémní level i na mě. Nesnáším Asijský úchylárny jako Tokio Gore Police a podobný hovna, ale The Sadness má aspoň solidní příběh, atmosféru a vymazlený konec.60%. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl film, kde by takhle systematicky a bez křivkových skoků klesala kvalita během sledování. Rovná čára z vrchu dolů. Záčíná to jako zajímavý atmosférický horor s pořádnou porcí kvalitního gore. Po scéně v restauraci a na ulici jsem byl neomylně přesvědčen o čtyřech hvězdách. V metru už se to zvrtlo pouze v gore za tři hvězdy. V nemocnici se to zvrtlo v úchylné gore na dvě hvězdy a utahané finále bez pointy a nějakého zásadního ukončení  už to nechalo pouze jednohvězdičkovou pachuť. A to jsem si po dlouhé době chtěl užít nějakou pořádnou řezničinu, ale když se vám slibně rozjíždějící atmosférický horor zvrtne v neustálé utíkání před  nadrženým tchaiwanským dědkem ("Kďe si, ty moja vlhká pička?" "Ojebem ťa, sadielko moje."), tak tohle žrádlo pro buránky opravdu ne. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Schizofrenní záležitost, které si hraje rádoby na nejkrvavější krvák všech gore krváků, ale když jde do tuhého tak se kamera přesto ostýchá jak v nějakém PG12 TV filmu. Asijský "ultracool" dynamický střih působí spíš teatrálně. Relativně zajímavé a neokoukané prostředí Tchajwanu to nezachrání. The Sadness je to co pocítíte, když vám dojde, že jste tímto zbytečně zabili 99minut. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)
  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama