Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

N a tomto filmu obdivujem hlavne krvavosť, nemusela byt až do takej krajnosti, ale bola a preto ju obdivujem. Hneď na začiatku musim zdôrazniť, že sa nejedna o zombie nákazu a tak celkom ide o originálny námet. Troska mi to pripomenulo očistu, tam tiež ľudia nevedeli čo zo sebou a mali i podobne hnusné ksichty. Hlavne tie ksichty dosť rezonovali a práve pre ne, ma film celkom očaril. Ale nielen preto, ale i kvôli tomu, že na malom priestore vedel gore stránku vycibriť až do krajnosti, takých filmov, ktoré to dokázali veľa nepoznám i keď hororom holdujem. A aj tak som nemohol siahnuť na najvyššie hodnotenie, ale silne 4* mú bez problémov dať môžem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kráľovská hororová gore delikatesa. A čo si myslia ostatní, to mám srdečne na kokote. Obzvlášť názory tých radobých hororo expertov, ktorí tu akurát tak kurvia dojmy. Zabudnite na klasickú zombie zábavu, toto je dokonalosť v násilí, pričom vstúpiť do hororového sveta takýmto debutom, to je normálne výhra v EuroMiliónoch. Áno, je síce pravda, že tempo postupne upadá, no tak či onak, toto je za poslednú dobu jeden z najlepších hororov aké som videl. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakože jo... Je to dobře natočené, parádně obsazené (pervert se sekerou je jedním z hororových xichtů desetiletí) a velkou část minutáže veskrze poutavé překvápko z tchaj-wanu. To, že nakažení klišoidně neupadnou do lobotomického zombie módu a navíc jejich řádění zahrnuje i sexuální deviace je v zásadě svěží a odvážný krok.. Na druhou stranu je to po čase vlastně stejně monotónní a plné klišé jako jakýkoliv jiný kus ze zombie/nákaza subžánru. Rozmlátit hlavu hasičákem umí mnohem lépe Gaspar Noé. Vymrdat oční důlek (zde naprosto zbytečná a nefunkční scéna pro debily) umí lépe srbové. + ten finální ubíjející dialog skrz mříž měl subjektivně snad tři nekonečné hodiny.. Pobavení na večer to hodí vpohodě, ale na prdel si z toho určitě nesednu (Přecejenom už nejsem malej kluk aby mi ke spokojenosti stačilo nějaké to gore). ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor, který zaspal dobu. The Sadness sází na stylovou složku a efektnost předvedených atrakcí, avšak gejzíry umělé krve, vyhřezlé vnitřnosti či uťaté údy už dnes mohou ostříleného fanouška žánru jen těžko jakkoliv zaskočit. Robert Jabbaz není schopen vyprávět příběh, nedokáže budovat napětí a pokud se snaží provokovat, tak pouze v bezpečných mantinelech společenské normy. Veškeré násilí zde působí nesmírně nadsazeně, a tedy i nevěrohodně, v důsledku čehož snímek v divákovi vůbec neprobouzí negativní emoce. Ostatně mnohdy zde násilí není ani explicitně znázorněno. Takhle že vypadá snímek, který šokuje a boří veškerá myslitelná tabu? Zpátky do reality. Jakožto zdejší hororový expert mohu snímku The Sadness udělit nanejvýš jednu silnější hvězdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víceméně je to jen další virus/zombie záležitost s tím rozdílem, že nakažení netouží jen po tom někoho zabít, ale navíc ho ještě mučit a opíchat. A to do jakéhokoliv otvoru. Za mě úplně v pohodě. Tempo je zběsilé, krve, vnitřností a dalších lahůdek je víc než dost a fajn jsou i herci s roztomilou Asiatkou na čele. Mínusem je trochu slabší scénář, protože tu jde zase o to dostat se z bodu A do bodu B a setkat se tak s osobou milovanou, ale to se dalo přejít. A trochu mi vadilo, že tu není nějaký wow moment. Gore je kvalitní, o tom žádná, ale něco, co by mě posadilo na zadek, mi tu prostě chybělo. Jedna scéna sice potenciál měla, ale celkem chápu, že blbnutí nakaženého dědka s tlustou holkou Jabbaz nemohl podat detailně. Každopádně slušná práce a do trochu zatuchlého žánrového vzduchu zavál opět svěžejší větřík. 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)
  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno