Reklama

Reklama

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

(seriál)
  • USA Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel
Trailer
Dokumentární / Krimi / Mysteriózní
USA, 2021, 3 h 42 min (Minutáž: 54–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Pověst nechvalně známého hotelu Cecil se po zmizení Elisy Lam ještě zhoršila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento dokument si nezaslúži také nízke hodnotenie, že zatiaľ nie je ani v červenej farbe. Kvôli čomu to všetko? Kvôli sklamaniu na záver? Nie je však práve to rozuzlenie práve dôkazom toho, že dramaturgicky to tvorcovia vyšperkovali na jednotku? Podľa mňa áno. Z jednoduchého príbehu dokázali urobiť pomaly duchársku story, iní diváci sa určite hlboko zamýšľali, kto bol tým vrahom, ako sa tam obeť dostala, hľadali stopy na videu, áno toto všetko tvorcovia dokázali s obecenstvom urobiť. A to je práve geniálne, hoci v poslednej časti príde pre mnohých rozčarovanie, pretože žiadny škandál sa nekoná. Podľa mňa jeden z top netflixovských krimi dokumentov vôbec. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Údajně známý příběh, o kterém jsem překvapivě neslyšel mě zaujal už z traileru a také hned po zjištění, že to je dělané na styl nedávně úspěšného Night Stalkera (který má v tomto seriálu i svoje cameo) a musím uznat, že první dva díly jdou v těchto šlépějích, dobře se na to kouká, je to napínavé a hotel má až hororovou atmosféru, což beru za velký plus. Pak se to ale se třetím dílem snižuje o úroveň níže, začíná to nudit a být na jedno brdo a i když je to pořád sledovatelné, tak se nemůžu vyhnout dojmům, že na tenhle příběh stačili 2-3 díly. Jinak mě tam docela štvali ti Youtubeři, jejichž názor mě absolutně nezajímal. Zhlédnuto na jeden zátah a celkově lepší průměr. /70%/ ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Podrobný” pohľad Netflixu na zmiznutie 21 ročnej Kanaďanky, ktorá prišla o život za záhadných okolností v neslávne slávnom hotely Cecil so sídlom v L.A., pričom divák v krátkosti nahliadne nie len do histórie hotela, no taktiež sa oboznámi so štvrtou, kde samotný hotel sídli, ktorá je známa predovšetkým kvôli rôznej forme kriminality. Včera som videl tematikou totožný dokument od ID: “Horror at The Cecil hotel”, ktorý sa na rozdiel od tohto dokumentu, venuje trom konkrétnym prípadom, pričom rozdiel medzi oboma spočíva predovšetkým vo forme spracovania. Kým “ID” si ide svojou cestou inscenovaného snímku, Netflix robí maximum (teraz na škodu), aby odprezentoval počin, ktorý bude obsahovať čo najväčšie množstvo autentického materiálu, pričom taktiež poukazuje na ďalší faktor ľudskej mysle, a tým je doslova posadnutosť sociálnymi médiami s domnienkou, že sa v dnešnej dobe už môže ktokoľvek vyjadrovať k čomukoľvek. Poväčšine dokumentárne snímky od Netflixu chválim do nebies, no toto je jeden z najslabšie spracovaných počinov “True Crime Story”, aký má táto platforma na svedomí. Za prvé, štyri epizódy sú totálna vražda, pričom som si nie úplne istý, či by aj tri neboli priveľa, lebo v 80% sa venovať krátkemu videu záznamu, ktorý je voľne dostupný na YouTube, tak to je teda úplný obsahový nonsense. Čo ma ale zarazilo najviac (za druhé), je ten obrovský priestor, ktorý dostávajú kadejakí dementi v rolách podomáckych detektívov, šarlatáni z YouTube kanálov či FB stránok, ktorí v krátkom slede na seba nadväzujúcich video záberoch, prezentujú svoje choré domnienky, úvahy či myšlienky, vďaka čomu je vyšetrovanie samotnej tragickej udalosti totálne potláčané do úzadia, respektíve sa nesie čisto v hypotetickej rovine, pričom záverečnú pointu dokumentu, som už mal úprimne povedané z toľkého znechutenia totálne na kokote. Divák sa proste nedozvie nič relevantné, len polemiku od nekompetentných, pričom toto nie je žiadny: "Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer". Otras .. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Jako mohl by to být dobrý dokument, kdyby ho z 90 % netvořily rozhovoru s attention bitches, debilní youtubeři, experti na všechno, co se ve světě děje. Netflix akorát podporuje tyhle lidi, co pro video na socsítích udělají první a poslední. Plácají nesmysly o tom, jak v tom hotelu byli o pět let pozdějc a na střeše našli flašku od piva. Trochu jsem doufala, že zápletkou čtvrtého dílu bude to, že se někdo z těch dementů v tom hotelu zabije. V dokumentu obecně očekávám spíš relevantní informace k případu od odborníků, než bandu nul, co doslova nemají v životě nic lepšího k řešení. Na druhou stranu za ty rozhovory asi dostali peníze a teď můžou mít pocit, že jejich život měl smysl. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

O smrti Elisy Lam jsem četla asi tak 2-3 roky zpátky a hned jsem si přála, aby o tom někdo natočil dokument, protože něco tak "šíleného" si o to přímo říkalo. Moc mě potěšilo, že se toho ujal Netflix a pojal to tak, že kromě policistů, detektivů a koronera, který její tělo ohledával, tu máme i výpovědi youtuberů a jiných internetových maniaků, kteří z hotelového výtahového videa udělali virál a jejich konspirační teorie začínaly vraždou a končili paranormálnem. Všechny možné teorie jsou nám postupně představeny a nakonec jsme seznámeni s tragickou, logickou pravdou. Moc děkuji za tento krásný dokument. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody je ukázáno, že Elisa zmizela v roce 2013. Krátce poté se objeví obrazovka, na které je vidět, jak Elisa dostává textovou zprávu od své matky na iPhonu s „výřezem“ v horní části displeje. „Výřez“ byl poprvé představen na iPhonu X v listopadu 2017, takže není možné, aby Elisa měla tento iPhone v roce 2013. (LUKICKK)
  • Jediné vědecké vyšetřování temných událostí a nevysvětlitelných jevů, které kdy majitel hotelu schválil, provedl v polovině 90. let parapsycholog Christopher Chacon. (LUKICKK)

Reklama

Reklama