Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá stydlivka, kterou štve toxická a sexistická atmosféra na střední, se nechá inspirovat bouřlivou minulostí svojí mámy a anonymně vydá školní plátek, který rozpoutá revoluci za rovnoprávnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

aktivismus má svoje opodstatnění a ve většině případu je to pro dobro věci.Bohužel současný aktivismus a to jak je podáván ve filmech a seriálech je tak extrémně nesnesitelné a otravné,že to působí kontraproduktivně.A tak zatímco v případě Moxie by divák měl držet palce hlavní hrdince/hrdinkám,protože to proč vůbec začaly dělat to co začaly mělo reálný základ a pádný důvod,neděje se tak,protože postupem času z nich tvůrci udělali bandu nesnesitelných kravek,které v zájmu dobré věci dělají špatné věci a má to vzbudit dojem,že je to tak v pořádku.Na konci se sice hlavní postava,potom co dostane pár morálních políčků,trochu vzpamatuje,ale ani zdaleka ne tolik jak by měla.Možná se na to dívám špatně a nechápu přesně sdělení tohoto filmu,ale pořád žiju v tom,že bojovat za správnou věc ano,ale ne tak,že se díky tomu stanu stejný,ne-li horší než ten/to proti čemu bojuji...40% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Ranařky jsou moderním –náctiletým silně feministickým flákem z amerického středoškolského prostředí, které řeší nejaktuálnější problémy, rezonující na školní půdě. Těmi jsou sexismus a genderová a rasová rovnoprávnost. Film poukazuje na důležitost a nutnost aktivního přístupu studentů v prosazení změn výše zmíněných problematik. Ranařkám se to daří po většinu stopáže především zásluhou vhodně zvolené dějové linky, která není ani přespříliš otravná, ani sladkobolná. Nicméně této přílišné „amerikanizace“ se režisérce Amy Poehlerové nepodařilo vyvarovat v závěru filmu, což jej ve výsledném dojmu značně sráží. I přesto však v divákovi zůstane po konci Ranařek pocit, že byla vážnost látky uchopena s velkým citem, nebyla nikterak zlehčována a ani zostuzována. Právě ve snímcích jako je tento či seriálový 13 Reasons Why vidím v netflixovské tvorbě ohromný potenciál. Vytvořit projekt s nepříliš velkým rozpočtem, avšak s významným poselstvím přesně zacíleným na problematikou nejvíce ohrožené publikum. Za legendární scénu s vygradovanou hláškou „I need a shitload of copies“ zasloužená tříhvězda. 🙂 (3.10.2021) ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový holčičí film pro holky rebelky, které se rozhodnou bojovat za rovnoprávnost. Nevím jak to vnímá dnešní mládež a jak dalece je bojovná, ale pokud je to jako v tomto filmu, tak je to docela sympatické. Hlavní je stát si za svým názorem a nebát se k němu přiznat, ať to stojí co to stojí. Joo, to byly časy s ředitelskou důtkou...Za mě 70% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Knizni predloha filmu je pry vynikajici. Cely film na me pusobi az moc umele mravokarne bez nadhledu.Postavy jsou ploche,tezovite a zkratkovite bez hlubsiho vykresleni, jak se skutecne citi.Jejich obraceni ke vzdoru proti muzum neni podepreno verohodnou motivaci. Vivian bojuje proti tomu,aby byla posuzovana jen z hlediska vzhledu ,ale pritom zmeni nazor na chlaoce,ktereho ignorovala kvuli jeho vzhledu,ale po prazdninach nabral svaly.Nastesti je zde sexismus muzu bran s humorem.Jednu hvezdu navic davam za hlasky,ktere me pobavily. Celkove je vetsina scen takova unyla bez energie. Celkove to na me pusobilo jako prilis krecova propagace feminismu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V upozaděném režimu školní teenagerské romantické komedie předkládá scénář i půvabné momenty, zatímco jako aktivistická feministická rebélie jen návodně křičí jedno vzteklé plakátové heslo za druhým v karikovaně toxickém prostředí. Girl power! Jsem 110% černá a jsem na to hrdá (a lesba k tomu)! Až skutečně otravuje. 3/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama