Reklama

Reklama

Odpolední láska

  • USA Love in the Afternoon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gary Cooper se v této dnes již klasické romantické komedii typově vrací ke své roli lehkomyslného svůdníka z filmu Bluebeard's Eighth Wife (1938), i když tentokrát jako stárnoucí playboy Frank Flannagan. Na scénáři k oběma snímkům se podílel slavný Billy Wilder, který Odpolední lásku i režíroval. Audrey Hepburn zde ztvárnila Ariane, dceru pařížského soukromého detektiva Clauda Chavasseho (Maurice Chevalier). Ten sleduje Flannaganovy milostné pletky a výsledek sděluje podváděnému manželovi (John McGiver), jenž se rozhodne záletníka zabít. To ale zaslechne Ariane, která okamžitě spěchá Franka zachránit. Dokáže jej udržet v bezpečné vzdálenosti od McGivera tím, že se sebe dělá světačku; to Frank sice rychle prokoukne, ale Ariane jej stejně velmi fascinuje a poté, co dívka zmizí, rozhodne se ji hledat... Když se pak jednou setká s Chavassem, vypráví mu o krásné neznámé a netuší, že jde o detektivovu dceru - a ten mu rovněž v nevědomosti nabídne, že mu ji najde. Když pak ale zjistí, že by tak podporoval vztah své dcery s o mnoho let starším casanovou, začne ji od něj zrazovat. Ariane však na jeho naléhání nedá, což otvírá cestu k velkému romantickému finále. Film osvěžuje jemný humor jako je například výborný opakující se gag s kvartetem cikánských houslistů, kteří záletníka Coopera sledují úplně všude, včetně koupele v páře. Tato plynulá, inteligentní a mistrně natočená romantická komedie získala kromě řady nominací také několik cen; jako adaptaci románu Ariane Clauda Aneta ji napsali společně Wilder a I.A.L. Diamond. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já bych to tak vysoko nehodnotila, je to sice milý film s mými oblíbenými herci, ale nic tak zvláštního a Gary Cooper je pro tu roli starý až moc, ale pro tu postavu otce Ariane a kvůli krásnému závěru (Audrey běžící za vlakem, tak zoufalá, tak se snažící zachránit co se dá, plácá nesmysly a vrší jeden na druhý, až jí prostě musíte milovat a litovat), jsem prostě musela přilepšit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na mě to bylo poněkud zdlouhavé. Ale kdo říká, že láska si vybírá nejjednodušší cestu? Takže se to všechno dokonale poskládalo ve šťastný konec. Audrey Hepburn byla jako vždy velmi roztomilá. Gary Cooper byl šarmantní. Zřejmě bych měla problém mu taky odolat a snadno bych se do něho zamilovala, kdybych byla na místě Ariane. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Už jen samotná premisa mi moc romantická nepřišla. Starý obšourník dostane chuť na mladé maso, které mu ochotně chce vběhnout do náruče - a potom bude co? Romantický sex ve čtyřech? Cestování po metropolích, kde mladá holka bude milionáři dělat stafáž? A ani Audrey mi tady moc nesedí. Nejspíše proto, že má hrát zamilovanou husu, blbou až na půdu, že do takového vztahu vůbec leze. Chápu - miluje červenou knihovnu a za dva týdny vřelé lásky by obětovala i taťku a poslední úspory, ale jako poselství romantické komedie mi to přijde krapet přes čáru. Navíc ty dialogy jsou špatné. Tam, kde v Šarádě probíhá neustálé inteligentní špičkování, tak tady jsou jen klišé věty o ničem. A když jsem u té Šarády - Cary Grant měl v tom filmu sex appeal a s Audrey se skvěle doplňovali - téhle dvojici nevěřím nějakou velkou lásku ani za mák. A navíc je to utahané a dlouhé, vždyť jen na první seznámení film vyplýtvá 40 minut! ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Od Odpolední lásky jsem téměř nic neočekával. Mé pochybnosti k černobílému filmu z roku 1957 však rozprášila vlna brilantního humoru, inteligentně vystavěných dialogů i hudbou podbarvené romantiky. Jistě, najdou se zde chyby, tojice hlavních představitelů filmu je však natolik výborná, že jsem nedostatky zkrátka přehlížel. A režisér Billy Wilder si mě získal pro další jeho filmy. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Rozkošné, elegantné, milo old-fashion komediálne. Čo som si všimla: Audrey má nádherné nádherné mandlovo tvarované oči a ladnú siluetu. Počas celého filmu prevládali zábery na postavy v celku, polocelku, polodetaile ale do tváre sme hercom mohli vidieť až v závere. Čomu som v podstate rada, inak by mi vekový rozdiel vadil asi väčšmi. Vhodná hudba. Opakovanie nevadilo. Dojem starého filmu pripomínali aj scény čiastočne zastavené, obraz posúvajúci sa k pohybujúcemu sa objektu. Dobrú náladu a úsmev šírili aj slovné hračky a ich konverzačnosť. Ukončenie trošku zúfalým záverom nehodnotím ako veľmi šťastné. Ale inak je film čarovný. Avšak iba pre ľudí, kt. oceňujú kúzlo atmosféry a rokov minulých, ktoré sú tu krásne zosobnené. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (9)

  • Během natáčení byl Gary Cooper velice zklamaný, protože Spojené státy sousedily se Sovětským svazem v Suezské krizi a odmítly podniknout nějaké kroky proti brutální invazi Sovětského svazu do Maďarska. (orkadimenza)

Reklama

Reklama